+1 yılHerkes hatalı ama bence asıl hata ailesinde. Çocuk ailesine söylemediyse bu ailesinin onu iyi eğitmediğini gösterir. Belki söyledi ailesi gerek duymadı yine aile hatalı. Vaktinde müdahale yapılsaydı ölmezdi !
Belediyelerde bence sokak hayvanlarını toplamalı kedi köpek filan. Çok başı boş sokak hayvanları var. Özellikle köpekler toplanınca daha da saldırganlaşıyor.
11 Yorumla
Soran+1 yılEline sağlık...
En İyi Cevaplar
+1 yılküçük de olsa bir umudum vardı, başlığı okudum ve kahroldum.
çok çok çok üzgünüm. bir anne, baba için bu sebepten evlat kaybetmek, çocuğun şu yaşında çektiği onca acı ve hayatının son bulması...
çok üzgünüm.
bütün bunların hayvan sevmek, sevmemekle alakası yok. kontrol edilmeli sokaklarda yaşayan hayvanlar, başka yolu yok bunun.
kısırlaştırma artmalı, doğanın dengesi diyemeyiz bunca hayvanın ortalıkta dolaşmasına. bir çözümü olmalı bu işin.
köpektaparların ne yaptığı umrumda bile değil, hiç kimsenin yaşaması bir can kadar değerli değil elbette.
öldürmek zorunda kalmak istemiyorsanız, üremelerine bir son vermeniz gerekir.
kontrol edilmesi gereken ilk şey bu bence.336 Yorumla
Soran+1 yılBir çözümü olmalı...
- +1 yıl
Bilmiyorum fakat başından sonuna kadar ortadoğu kokan üzücü bir olay.
- +1 yıl
Hayvan kisirlastirmasi ve aşılama belediyeler tüzüğünde yer alan ve bütün belediyelerin yapmakla görevli olduğu bir husustur. Böylesine üzücü durumlardan çok daha farklı bir açıdan bakarsak bu ihmalkarlik hayvanlara da zararlı. Bir köpek ya da kedi 4 5 yavru yapıyorsa bunların sadece bir tanesi hayatta kalıyorsa kısırlaştırma hem hayvanlar hem de insanlar için mecburi bir durumdur
- +1 yıl
Ne diyeceğimi bilmiyorum gerçekten üzüldüm çok
- +1 yıl
Yıllarca hayvan hakları kulübünde görev almış biri olarak ben de çok üzüldüm. Ama ortada hayatını kaybeden bir çocuk var ve bunun acısı varken hayvanlardan çok konuşmak vicdanıma ters düşüyor. Bana en çok koyan kısmı da tıpkı maden faciaları gibi bu durumun da sebebinin göz göre göre yapılan ihmalkarliklardan ötürü olması
- +1 yıl
leş bir ülke olduk çıktık! yemin ediyorum küfür etmemek için tutuyorum kendimi..
- +1 yıl
Travmatik hastalıktan ötürü saldirganlasan bir köpek olsa anlarım ama 2022 yilinda kuduz taşıyan köpekler şehir dolasiyorsa bu ülkenin ne kadar çağdışı olduğunu gosterir
- +1 yıl
sorumlusu kısırlaştırma ve aşılama yapmayan belediyedir. köpek üretimini ve satışını yasaklamayanlardır. sahipli köpeğin sokağa terkedilmesine caydırıcı ceza getirmeyenlerdir. şehirdeki köpeği kısırlaştırmak yerine toplayıp köylere atanlardır. sorumlusu çocuğa köpek ısırdığında kuduz riski olduğunu yeterince iyi öğretmeyendir. çocuğunu köpek ısırdığını 5 hafta boyunca farketmeyen ailesidir. en büyük sorumlusu da köpeklerin kısırlaştırılması önünde en büyük engel olan katliam meraklılarıdır.
- +1 yıl
Değil Avrupa Ortadoğudaki ülkeler bile Türkiye'den daha iyi seviyede
- +1 yıl
Rosatale denen kişi beni engellemis yorumunu göremiyorum. Ne diyor
- +1 yıl
La yorumun görünmüyor ne yazıp duruyorsun
- +1 yıl
- +1 yıl
Rosatale neler yazdı kopyala yapıştır yapar mısın? @menesselal çok uzun zaman önce engellemişti beni kendisi
- +1 yıl
Neden ben ispiyoncu muyum sence 😂😂😂😂
- +1 yıl
Tarzım değil yapamam kim bilir ne yaptın 😂😂😂
- +1 yıl
Hiçbir şey yapmadım ki. Sadece o hesapla konuştuğumu hatırlıyorum içeriğini hatırlamıyorum. Hem benim gibi hayvansever birisi kime zarar verebilir ki 😇😇
- +1 yıl
Bilemem ben orasını artık 😂😂😂
- +1 yıl
Ya sen bana baksana bi önce. Ne kadar minnoş olduğumu görmüyor musun 😇😇😇
- +1 yıl
😄
- +1 yıl
Hadi iyi geceler dile bu tatlı minnoşa ☺️☺️
- +1 yıl
İyi yapmış engellemiş seni 😂
- +1 yıl
Niye öyle dedin ki şimdi
- +1 yıl
Canım öyle istedi 😂
- +1 yıl
Durduk yere istemedi ya
- +1 yıl
Dayanamadın degil mi
- +1 yıl
Sen beni niye engellenistin
- +1 yıl
Seninle neler konuştuk hiçbirini hatırlamıyorum ki
- +1 yıl
Uyuz
- +1 yıl
@NujenZanistvan2 benim yorumumum altında arkadaşı sinir etme sinir ederim seni bak 😂😂😂
- +1 yıl
Ok 👍
+1 yılElbette bu çağda bu normal değil. Sokak hayvanlarına güzelce bakılacak barınaklar olsaydı keşke. Hayvanlar sokaklardan toplanıp, kısırlaştırılıp, beslenilseydi ne köpek kuduz olur ne de bir çocuğu ısırırdı.
Maalesef bunu şu an gerçekleştiremiyoruz o yüzden çocuklarla doğru iletişim kurulmalı ve böyle bir vakayla karşılaşıldığında hemen sağlık kuruluşuna gitmenin gerekli olduğu yoksa hayati tehlikenin doğabileceği öğretilmeli52 Yorumla
Soran+1 yılEline sağlık çok güzel yazmışsın 🙏
- +1 yıl
Teşekkürler
+1 yılÖncelikle hepimiz hayvan severiz ama bu hayvanların kontrolü bakımı çok yetersiz
ben kendim bi hayvan severle iletişime geçtim yaralı bir köpek için bana anlattıkları şöyle
Hayvan barınağı içler acısı dedi
barınak deyince aklımıza hayvanların korunduğu bakıldığı gelir ama öyle değil o
Son dönemlerde sokaklarda köpekler çoğalmış durumda arasında saldırgan olan da var ama tedbir yeterli değil
okula giden dışarı çıkan çocuklar var yarın aynısı yaşanabilir demedi demeyin diyorum
13 Yorumla
Soran+1 yılGüzel bilgiler...
- +1 yıl
İnşallah tedbir alınır diyelim…
Soran+1 yılUmarım, bir an önce 🙏
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
- Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılGeç yapılan müdahale öldürür ancak. Detayı çok bilmiyorum beklettiler mi ne yaptılar.
12 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk ailesine söylememiş...
- +1 yıl
Gayet mümkün. Allah rahmet eylesin
Ailesine de sabır versin
- Sağlık konusunda 39,9b cevap paylaştı.
u +1 yılHuzur içinde yatsın. üzücü olmuş. suç köpekte değil, köpeklere kötü davranan ya da gerekli önlemi almayan kişilerde
20 Yorumla
+1 yılSokak köpeklerinden bir çizik bile alırsanız derhal bol köpüklü suyla yıkayın ve hastaneye kuduz ihtimali için gidin. Aşısı bulunan bir şey için artık sadece ihmalkarlık insanı öldürür.
Bu çağda tabii ki normal değil artık böyle bir vakadan ölüm olması. Çok üzücü ve halkın bilinçli tutulması gerekiyor.
Bir şey olmaz demeyin yani olmasa bile işi garantiye almak her zaman iyidir.
21 Yorumla
Soran+1 yılEline sağlık...
+1 yılÖlüm her çağda normal. Aynı köpeğin ısırmasıyla biri ölebiliyorken, diğeri ölmeyebiliyor işte. Enteresan. Bizim parkta da köpek sürüsü var, sürüyle saldırıyorlar saldırınca. Onların yüzünden parka gitmiyorum. Saldırmışlardı daha önce bana da, oğluma da, arkadaşlarına da. Bir de onları 3 öğün besleyen gönüllü mahalleliler var mesela, yüce görevi yerine getiriyorlarmış gibi.
13 Yorumla
Soran+1 yılBir düzenleme, bir organizasyon şart...
- +1 yıl
Birini ısırırsa ve büyük olay çıkarılırsa olabilir. Mağdur belediyeye dava açsın, yüklü tazminat alsın falan, ondan sonra ancak.
- +1 yıl
Diğerini isirmamis haber de öyle geçiyordu bu çocuk ta iğne korkusundan ailesine söylememiş geç kalınmış maalesef
Sağlık konusunda 840 cevap paylaştı. Çok üzüldüm, belirtiler başlayana kadar herhangi bir sağlık kurumuna başvurulmamasi sonucu kaybolmuş bir hayat.
Aileler bu konuda gerekli eğitimi vermeli ve çocuğun kaçınma davranışı içine girmemesi için arkadaşça konuşmalı21 Yorumla
Soran+1 yılEline sağlık 😇
+1 yılİnsanlar suçu günahı sokak hayvanlarına atıyor. Kimse de demiyor ki belediyeler görevini yapıp da hayvanları kısırlaştırmıyor aşılarını yapmıyor onlara şehirden uzak bölgelerde yaşam alanı oluşturmuyor diye. Birazcık aklı olan biri suçu aklı iradesi olmayan hayvanlara atmaz.
20 Yorumla
+1 yılEvet Türkiye de normal. Ben hala hem şaşırıyor hem şükrediyorum her gün, köpek saldırılarına uğramadan, okula, işe gidebilmemize. Korkum o ki, köpekler (it taparlar kullanıyor ama onlarınki işe yaramıyor) oy kullanmayı becerebilirse bir gün, biz ülke dışına sürüleceğiz.
10 YorumlaHayvan haklarını savunurken insan haklarını unuttular ve sonuç bu küçük yaşta toprağa giren çoçuğa oldu
41 Yorumla
Soran+1 yılDenge her konuda çok önemli...
+1 yılÇocuk ısırıldığını söylememiş sanırım. O yüzden hastalık ilerlemiş. Isırıldığı andan itibaren 5 doz kuduz aşısı olmak zorunda.
31 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle...
Gizli Üye(30-35)+1 yılCagla ne alaka? onu anlayamadim? kuduzun tedavisi erken zamaminda asi, buna ragmen %100 iyilesme sansi olmayabiliyor. Her ne sebeptense gecikme olmus demek.. Hastaligi bulasici bir hastaligi Cagdaslikla baglaman cok sacma olmus.
22 Yorumla
Soran+1 yılHaberin detayını ve ihmaller, hatalar zincirini okuesan anlayabilirsin.
Cevap sahibi+1 yılOkudum, halen cagla ne alaka? cagimizda hatalar ihmaller kazalar var, bu cagda oluyor demek, normal bir durum.
Gizli Üye(25-29)+1 yılSadece benim olduğum şehirde mi bilmiyorum ama sokak köpekleri tüm sokakları çete gibi oldu tutuyor gelene geçene toplu halde havliyorlar hic bir sey yapmadigimiz halde hepsi etrafimizi sarip havlıyor belediyeler hayvan severler yüzünden toplamıyor bizde hayvan seviyoruz ama bunlar zarar veriyor kaç kişiyi ısırdı öldürdü sokağa çıkmaya korkar olduk ya bu köpekler toplansin ya da toplanmasına karşı olanlar alsın evine kendisi baksın bu kaçıncı ölüm köpekler yüzünden ya
20 YorumlaNormal mi değil mi onda bir fikrim yok ama devletten istediğim şey bu kedi olsun köpek olsun kısırlaştırılması gerekiyor sokaklarda perişan olmasınlar
25 Yorumla
Soran+1 yılYeni bir düşünce, yeni bir çözüm kesinlikle şart...
- +1 yıl
Kısırlaştırma çözümünü geçeli çok oldu , köpektapar bazıları , sokak iti alınmasın diye kulağına SAHTE KÜPE takıyor haliyle o başıboş sokak iti ürüyor , üreyince mama lazım , çoğu köpektapar gelen paranın %40 ına mama alıyor %60 ını ceplerine atıyorlar. Neden kurtları, tilkileri, ayıları, geyikleri, ceylanları beslemeye çalışmıyorlar çünkü orada RANT kapısı yok.
sokak itinin tek çözümü Haziran 1932 de tamimde yayınlandı , aynen virgülü virgülüne uygulanmalı , uygulama karşı çıkanları , halk sağlığı ve psikolojisini tehdit ettiği içinde yargılanmalı. - +1 yıl
Gerçekten bazıları köpek tapar olmuş bizim mahallede de var insan ölsün hayvana bir şey olmasın diyen ahmaklar var tamam hayvan sevgisi olsun güzel bir şey ama tapmakta kötü bir şey. itilaf gelmesin kısırlaştırma muhakkak olması gerekiyor hem insan açısından hem hayvan açısından
- +1 yıl
İtlaftan başkası kurtarmaz , bu saatten sonra.
+1 yılÇocuklara gereken önem verilmiyor. Doğurup sokağa atıyorlar. Gayet normal...
32 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef pek çok yerde bu doğru...
- +1 yıl
Eğitimsizlik ve kültürel farklar maalesef... Sonra devlete suç bulurlar. Devlet dört dörtlük olmayabilir ama çocuk bakimi söz konusu olunca en zayıf yer doğu maalesef.
hala sokakta birsuru başi boş köpek var kisirlastirilmazsa zaten kopekler 5 6 tane doguruyor devletin kopekleri kisirlastirmasi laizm
11 Yorumla
Soran+1 yılBir şeyler yapılmalı bu net...
İnanılır gibi değil 21. yüzyılda 22 sene geçmiş ve dünyamızda kuduzdan ölüm oluyor. Böylesi ancak Afrika'da görülür. Allah ailesine sabırlar versin.
11 Yorumla
Soran+1 yılAynı hisle sordum soruyu...
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir evlat kolay mı yetişiyor bu yasa gelsin büyüt besle sonra köpek yüzünden kaybet.. bu hayvanlar daha çok çocuğun hayatına sebep olacak köpekten kaçayım derken çocuğa araba carpiyor yok siteye top sahasına köpekle giriyorlar küçük kız çocuğunu parçalıyor.. bilmiuorum ama bı evlat koyal yetismiyir hiç bı havyan sevgiside giden canı yerine getirmez..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılilçelerde belediyeler takmıyor bir de köy gibi yerde olmuş olay o köpeklerin aşılanması gerek o köpek de öldürmedilerse de kuduzdan öldü zaten
kuduz bu fareler bile taşıyor çok üzüldüm bu olaya bu olaydan sonra acısını sokak hayvanlarindan çıkarıp bile isteye öldüren acı çektiren canileri de kınıyorum
10 YorumlaSağlık konusunda 1b cevap paylaştı. Hayvan barınakları iyi değil, sayıları az, takip eden yok bu konuyu.
Üzüldüm kayıp için 😔21 Yorumla
Soran+1 yılÖnemli bve farklı bir detay daha, teşekkürler...
+1 yılDevlet üstüne düşeni yaparsa zaten hayvanseverlerle sevmeyenler birbirine düşmez, çocuk da ölmezdi.
21 Yorumla
Soran+1 yılHarika bir yorum oldu bence 👍
+1 yılBeni niye ısırmıyolar hayır imtihan da imtihan sürünüyorum ayoll yeter direk meftah olamıyoz mu
24 Yorumla
Soran+1 yılYok, sana meftah olmak yassah
- +1 yıl
Yassah mı 🤨 niyeh
Soran+1 yılDaha gireceğin imtihanlar bitmedi jddnn
- +1 yıl
Ya hayır istemiyom ben yaaaaaaağ🤨
Yapılacak şey bellidir. Sokakta ne kadar hayvan varsa kedidir köpektir yok faredir alayı toplatılıp imha edilmeli. Barınağa koymakla da uğraşılmamalı, barınağa konsa devlet 10 milyon sokak hayvanını kendi cebinden besleyecek, kısırlaştırılması vs. ayrı zahmet ve para, zaten daha geçen 1.5 milyar dolar borç almış devlet. Hayvan sahiplerinin hayvanları sahiplerinden zorla alınıp imha edilmeli, karşı çıkanlar 3 yıldan 5 yıla hapisle cezalandırılmalı.
00 Yorumla
+1 yılMaalesef üzüldüm. Kısırlaştırma ve barınakların artması lazım ve önce sahiplenip sonra sokağa atan insanların da ağır bir ceza ödemesi gerekli diye düşünüyorum. Allah ölen çocuğun ailesine sabır versin
10 Yorumla- Sağlık konusunda 978 cevap paylaştı.
+1 yılÖlümün çağı mı olmaz dünyada kaç bin kişi ölüp doğuyor ecel vakit gelmeden kimse ölmez bu sadece vesiledir o çocuğunda yaşamı bu kadarmış sadece ortada yanlışlar var ama o yanlışlar olmasa da farketmiyor kimse ölümün önüne geçemez
10 Yorumla
+1 yılTüm sokak köpeklerinin toplanıp şehir dışında bir barınağa kapatılması lazım. Ama beniş alanda etrafı çevrili bir alanda serbest dolaşacak hayvanlar. Ve kısırlaştırılmalı
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz de hayvan severiz ama gereken önlem alınmıyor. Bir çözüm bulunmuyor. olan canlara oluyor. Çok üzücü
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle...
+1 yıliçim kahroldu ya. Çocuk gencecikmiş. Okuduğumda psikolejisinden çıkmadım. Allah ailesine peygamber sabrı versin biz şimdi buradan yazıyoruz ama ailesi şu an kim bilir ne acılar çekiyordur.
10 YorumlaSağlık konusunda 315 cevap paylaştı. Çok üzüldüm ya.. Yaa bu sokak köpeklerine bir çare bulmaları gerekiyor. Bir evlat kolay mı yetişiyor. Şimdi o anne baba napsın. Allah sabır versin inşallah. Başka diyecek bir şey bulamıyorum.
10 YorumlaHer tarafta köpekler çeteler halinde geziyorlar bu çok saçma bir şey bu hayvansallik falan değil bu resmen insanlara düşman olmak başka da bir şey değil
10 YorumlaÇok üzgünüm. Keşke belediyeler sokak kedi/köpeklerini kısırlaştırıp aşı yapsalar. Kuduz çok tehlikeli maalesef.
20 YorumlaAllahım korusun bütün çocukları, nasıl bir durum bu, nasıl bir anlayış.
Başı boş köpeklere acil bir çare..10 Yorumla
+1 yılBen her şeyi normal görüyorum çağ ile ne alakası var ki!
10 Yorumla
+1 yılÜzüldüm ya Antalya Kundu oteller bölgesinde 30 lu gruplar halinde geziyorlar genelde sabaha karşı görüyorum. Kaç kişiyi parçaladılar
11 Yorumla
Soran+1 yılÜzücü...
- Sağlık konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuk ken babam hayvanlar oynamamı söylerdi çocuk ken köpek ısırdı babama söyledim kuduz olcam dedim azarladı hastahane götürdü 10 doz aşı oldum
10 Yorumla
+1 yılben bu meselege baya uzagim kuduz belirtileri nedir? neden insanin olumune sebep oluyor
11 Yorumla
Soran+1 yılBurayı okuyabilirsin.
https://www.acibadem.com.tr/ilgi-alani/kuduz/
- Sağlık konusunda 612 cevap paylaştı.
+1 yılBu çağda anormal bir durum, lakin Türkiye’de yaşandığıniçin şaşırmadım. Çocuğun ailesi için üzgünüm
10 Yorumla
+1 yılÇok tuhaf, teknoloji gelişti sağlıkta zirvedeyiz diyolar ama bir kuduzdan insan kaybetmek ihmalkarlık bence bu kadar sağlıkta tüm cihazlara sahipken aşısı bile varken
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDeğil sokaktaki köpekler toplanması lazım ama bazı mallar anlamiyor
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHayvanlari orantisiz sekilde besleyen kadınlar toplatılmalı.. gecengun 15 tane kopek bir arada sürü olmus etrafta takiliyorlardi. Sehrin merkezinde.. dikkat edin kopekler toplatilmali demiyorum bu duruma sebep olan cahil tayfa toplatilirsa kopekler bu kadar sorun olmaz.
02 Yorumla
Soran+1 yılToolatılması yerine gerekli eğitim veya bakış açısı falan mı verilse acaba, ya da daha sosyal politikalar...
Cevap sahibi+1 yılHaklisin ama yanildigin bir nokta var. Onlar egitilemez. Hic canli canli karsilasip muhabbetlerinin falan girmediysen hak veriyorum. Ama onlari tanirsan ne demek istedigimi anlarsin
+1 yılBelediye ya da yetkili insanların bu konuyu gündeme getirmesi ve sorunun çözümünde takip olmaları gerekir.
10 Yorumla
+1 yılne desek nafile melek olmuş yavru suç hayvanda değil eğitilememiş insanda
20 YorumlaSokak köpeklerini savunan bu sözde yavş. ak hayvan severler mutlu olsun o halde
00 Yorumla
+1 yılEvet normal. Türkiye’de her şey mümkün. Aptalların ülkesi
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKöpekler ilaçlanmıyor mu ki
11 Yorumla
Soran+1 yılBir şeyler eksik kalmış...
+1 yılAllah rahmet eylesin çocuğa çok üzüldüm 😢
10 Yorumla
+1 yıl🤣 Beni köpek ısırsa köpek davacı olur
10 Yorumla- Sağlık konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılAncak üçüncü dünya ülkelerinde olabilecek bir şey.
10 Yorumla
+1 yılŞu sokak itlerini öldürmek laazım nefret ediyorum devlet el atsın
02 Yorumla
Soran+1 yılÇözümün bu olduğunu düşünmüyorum...
- +1 yıl
Bana göre çözüm o
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılOrtalik karisacak gibi
10 Yorumla
+1 yılKahrolsun gizli faşizm.
00 Yorumla- Sağlık konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılAllah rahmet eylesin
10 Yorumla Bu ülke de normal
10 Yorumla
+1 yılTüh tüh. Köpekler toplanmalı
10 Yorumla
+1 yılNormal değil bence de
10 Yorumla
+1 yılKöpekleri hic sevmem yA
10 YorumlaSağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı. Dehşet verici
10 YorumlaSözde hayvanseverlerin suçu
00 YorumlaYapacak bir şey yok. Olan olmuş.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat