İngiliz bilim insanları laboratuvarda üretilen kanı, klinik çalışma kapsamında ilk kez insana nakletti.
Birkaç yemek kaşığı miktarındaki kanın vücutta nasıl işlev göstereceği test edilecek.

İngiliz bilim insanları laboratuvarda üretilen kanı, klinik çalışma kapsamında ilk kez insana nakletti.
Birkaç yemek kaşığı miktarındaki kanın vücutta nasıl işlev göstereceği test edilecek.

İnsandan alınan kan, çeşitli yollarla çoğaltılarak yeniden insana nakledilmiş. Gerçi kullanılan "çeşitli yolların" insanda nasıl etki bırakacağını ölçüyorlar işte..
Ben de var olmayan kanı ürettiler sandım 🤦🏻♀️ ama yoktan var etmenin Allah'a mahsus olduğunu hatırlayınca, haber pek de değerli olmadı 😅
Şu anda belki o seviyede değil ama o yolda ilerledikleri kesin, ha olur veya olmaz bilemem 🙂
evrimagaci.org/biyologlar-sifirdan-sentetik-hucreler-uretiyorlar-peki-nasil-8180
Bunları bulacaklarına zaman makinesini, ışınlanmayı icat etselermiş.
Aslında o icatlara giden yol da buradan geçiyor.
Işınlayabilmek için canlılığı ışın seviyesinde kodlayabilmek gerekli, yani inilebildiği kadar mikroya inmek...
En derine...
Bu bahsettiğin çok uzun bir süreç. Ben göremem yani anladım
Göremeyiz, keşke görebilsek 🤩
Neyi görmek isterdin ki, öyle aşkla yazdın ki merak ettim 😅
Ohooo bitmez ki 😂
Canlılığın en temel biriminden, evrenin sınırına kadar onlarca şey yazabilirim 😀
O yüzden de hani bir ölümsüzlük falan olursa hayır demem 😂
Bu dünya ölümsüzlüğü kaldıramaz. Görmüyor musun insanları taş çatlasa 100 yıl yaşayacakları dünya için neler yapıyorlar, ortalık kaostan geçilmiyor 😑 Bir de ölümsüzlük gerçek olsa hiç düşünemiyorum.
İyi ki ölüm var ☺️ ölümün varlığı insanın acizliğinin göstergesi
Yaşamı dünya ile sınırlarsak kesinlikle kaldırmaz haklısın.
Fakat yaşam sadece dünyada yok ve olmayacak da.
Evren çooook geniş 🤩
Fark eder mi? Bu kaos ortamını yok etmez ki 😄 uzaylılar da ölümsüz olur oh oh ne alâ memleket, hepimiz birbirimizi yeriz 😂
Birbirimizi yemek için ölümsüz olmamıza gerek yok ki.
Şu anda vücudundaki hücrelerin tamamında mitokondri var ve o bir hücrenin başka bir hücreyi yutması yani yamyamlık 😀
Ki yamyamlar da vardı, belki hâlâ vardır.
Yani yaşamın kendisinde zaten bu var.
Tam tersine bu gittikçe azalıyor.
Kaos dersen o da aynı şekilde.
Kaos hep vardı ve o da hep azalan bir şey, gittikçe daha fazla azalacak...
Yani daha iyiden daha kötüye gitmiyoruz, daha kötüden daha iyiye gidiyoruz aslında makro seviyede.
Bunu bizim ülkeden, bizim coğrafyadaki zihniyetten görmek çok zor anlıyorum ama zihni özgür bırakınca bu görülüyor 😇
Hem de evrenin gittikçe artan hızda genişlemsini de hesaba katarsak, herkese yetecek kadar yerimiz var 🤩
İşte Türkçenin zenginliği. Birbirimizi yemek terimini ben mecaz anlamıyla kullanırken sen gerçek anlamıyla kullanıyorsun 😄
Ben kendi ülkemden bahsetmedim ki dünyadan bahsettim. Madem bu kadar iyi seviyelere ulaşıyoruz, neden hâlâ daha bazı insanlar temiz su içmek yerine pis suları içmek durumunda kalıyor? Benim için mesele teknolojinin gelişmesi değil, insanlığın gelişmemesi.
Evren istediği kadar genişlesin, insanlar ölmezse herkese yetecek kadar yerin olmaz güzelim.
Evet çünkü gerçek anlamı daha kötü ben bir tık arttırdım onu bile konuşmak için 😀
Evet doğru hâlâ medeniyetin ulaşmadığı yerler var doğru fakat eskiye kıyasla daha az var, bu gittikçe daha da azalacak.
Eğer eskiden daha az oranda insan pis su içiyor olsaydı haklıydın ama değil.
Bir anda olmasını beklemek hayalcilik olur.
Hiçbir şey öyle olmadı, olmuyor.
İnsanlara A, evrene 3A diyelim basit ve kolay olsun.
İnsanlar hep A×2×2... ürerse evren en kötü (ki daha fazla aslında) aynı oranda hep genişlese 3A×2×2... her zaman yeterli yer olur hatta her zaman boş yer miktarı artar 😎
Teşekkürler 🎈🌼
Ricalar 😇
Kansız insanlardan kan almaktansa üretilmiş kan alırdım.. :D
Oooo cümleye bak 😎😂
Bu sözü mutlaka kullanın bir yerde :D
Not aldım 🤓
Cevap
3Cevap
İlerde kimbilir nasıl sorunlar çıkaracak bu yapay kan..
Olası... Gerçi tam tersi de olabilir bilemedim 🤔
Bunuda zaman gösterecek...
Allah rahmet eylesin o kişiye 🤣 daha neler göreceğiz bakalım 🤷
Hemen biye öldürdün yaa 😂
Rahmet ölüye dilenmiyor mu? 🤔
Doğru ya 🤔
Allah yapımının yerini kul yapımı alamaz o yüzden kabul etmem.
Hmm. Deney faresi olmak istemem tabi.
😂
Sonra bi bakmışım mutasyona uğramışım falan. Gerçi neyden üretmişler ki, sentetik mi nedir
Bağış yapılan kanlardan kök hücre almışlar. Yani daha bir şeye dönüşmemiş hücre ve onları kan hüctesine çevirmişler. Yani çok da yapay değil 🙂
Iyy hayır ya ölim gidim ben
Bir yere gitme ya daha erken 😀
Tamam
Yapay kan ne ya vampir miym ben
😂
Onlar bile taze severken hem de 👺 değil mi 😀
Valla yaa
Evet olabilirdi
Hiç sanmıyorum kabul edeceğimi..
Sıkıntı yoksa kullanırım
Güvenilir olmayan kanı kabul etmem
Hayır etmem