Merhaba. Geçenlerde devlet hastanesine gittim. Dişimin geri dönüşümünün olmadığını ve çekilmesi gerektiğini söyledi dr. Boş kalmasını istemiyorum dedim, protez yaparız dedi. Ama aklıma gelmedi soramadım pritezden kastı hangisi oluyor? Gorselde iki çeşit protez var bunlardan hangisini yapıyor devlet hastanesi? Yaptıranlar veya bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim
Devlet hastanesi ikisini de yapar dişinizin durumuna göre kaç köprü yapacağı değişir. Eğer iki diş arasında bir tanesi cekildiyse köprü o olur. Tavsiyem implant yaptırmanız yine de siz bilirsiniz
1
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tesekkur ederim. Yan yana 2,3 diş boş olursa köprü yapilamaz mi peki? Çünkü digerlerininde durumunu parlak gormedi doktor. Yan yana 3 diş cekilirse yine köprü olur mu? Cekim, yapim toplam kac ayda biter?
Yüksek ihtimalle çıt çıt protez yaparlar iki üç tane giderse alttaki resim gibi yani. Kaç ay süreceğini bilemem elbette ama tahminimce tel destekli protez olur yani biz çıt çıt ya da kroşe diyoruz onlara
Üç diş çekilirse ve iki tutucu yer yoksa pek değil diye biliyorum varsa bile telle olur. Dediğim gibi bence implant yaptırın. Gerekirse başka hastaneye gidersiniz.
Başka devlet hastanesi araştırabilirsiniz belki. Yani protezin köprü kısmı pek sağlam bir tedavi olmuyor genelde niye derseniz alttaki kemik dokunun erimesine sebep veriyor boş olduğu için.
Gidip sormak istiyorumda beni tersler diye korkuyorum. Hem bedava iş yaptircan hem secici davraniyorsun diye.. ama sormam şart sonra bi supriz yasamayalim
En İyi Cevaplar