Merhabaa 🌸
Elbette herşeyin fazlası zarar fakat su hayatımızın önemli bir parçası. Su sayesinde sağlıklı kalabiliyoruz. Günde kaç litre su içilmeli sizce?
Günde kaç litre su içiyorsunuz?

Merhabaa 🌸
Elbette herşeyin fazlası zarar fakat su hayatımızın önemli bir parçası. Su sayesinde sağlıklı kalabiliyoruz. Günde kaç litre su içilmeli sizce?
Günde kaç litre su içiyorsunuz?

Kesinlikle zararlıdır.
Tabi burada ne kadar çok olduğu da önemli. Miktar vermek ne derece doğru bilmiyorum ama su zehirlenmesi diye bir şey var.
Vücudun aldığı su miktarını atma süresi var. Yani çok su alınca aynı şekilde çok su atamıyor. Suyu atma hızı belirli. Eğer bundan fazla ve hızlı su alınırsa zehirlenme oluyor.
Birkaç yıl önce Amerikadaydı galiba bir kadın bu sebeple öldü.
Kişilere göre değişeceğinden şu kadar su içmek gereklidir diye bir kavram da doğru olmaz aslında. Çünkü suyu atma hızı bile farklı olur.
Kişi susayınca susuzluğu geçene kadar su içmeli, tanım basit 🙂
dediğin gibi her şeyin fazlası zararlı
fazla su içilirse su zehirlenmesi durumu yaşanır
su içme litresi kişinin kilosu ile belirlenir
şöyle bir tablo var mesela

kadın erkek olarak ayrılmış ama oranlar aynı gibi
sisman abimiz (evrim agaci) zararlidir demisti bobreklere fazla yuk oluyor. hatta bunun icin soyle soyliyeyim af edersin idrarin bembeyaz olmasida iyi degilmis bu cok su tukettiginin belirtisidir.
anlicagin gunluk net bi miktari yok bunun kisinjn bedenine anatomisine gore vucut sivi tuketimi farklilik gosterebiliyormus. yani anlicagin suyu nekadar tuketip tuketmicegimizi kendimiz ciplak gozle idrar tahlili yapabilirmisiz 😂😂
Yaz aylarında en az 3 kış aylarında ise en az 2 litre içilmeli günde. Ama her şeyin fazlasında olduğu gibi suda da fazlası zararlı oluyor.
Su zehirlenmesi diye bir şey var ve çok aşırı su içildiği zaman ortaya çıkıyor diye uyarmıştı doktorum beni zamanında.
Cevap
17Cevap
Gereğinden fazla ise tabi ki zararlıdır
Şu tam tersine çok faydalı tabiki klorsuz olursa. Fazlası derken günde 1 ton değil sanırım. Çok şu faydalı genç tutar yaşlanmazsın, cildin güzel ve taze kalır ve günde 3 litre içmek gerekli.
Bazi rahatsizligi olanlara zararli, abartili icilmesi herkese zararli ancak o noktaya istesek de gelmiyoruz diye duymustum, ne kadar dogru emin degilim.
Genelde zararı yok fazla suyun gün de 20 30 litre içersen belki zararlı ama o kadar da içemezsin sjsj fazla içersen miğde zehirler
Her şeyde olduğu gibi su tüketiminde de ölçülü olması gerekiyor. Günde ortalama 1-2 litre arası su içiyorum ve her daim diyorum ki, ne içilirse içilsin, suyun yerini hiçbir şey alamaz.
Fazla su icildiginde zaten vücut kendi kendine uyarı verir bir şekilde sizden atmanızı ister.
Karninizdan ses bile gelir.
Böbrekleri Yorar Evet Bir de Tabi Çok Çiş getirir 😂
Ben bir günde net 5 litre içiyorum. Bunu kasıtlı yapmiyorum. İhtiyaç duyuyorum.😶
Merhaba, evet her şeyin fazlası gibi suyun da zararı vardır vücuda.
7,5-8 içtiğim bir gün yoğun kalp çarpıntısı, baş dönmesi yaşamıştım. Yani herhalde ön yüzdendi. Şu zehirlenmesi yaşayabilirsiniz. Uzun vadede nasıl etkiler bilmiyorum
Ilacin fazlasi zehirdir ama gunde 10 litreden fazla icemezsin diye dusunuyorum cok su icmek faydalidir diye bitiriyorum
Su zehirlenmesi olmayacak kadar içilebilir
3-4 Lt içmek gayet normal kilo almazsın
Her şeyin fazlası zarar neticede
Ben 2 bardak su içiyorum
Herşeyin fazlası zarar
Su zehirlenmesi de var diye biliyorum.
Kışın çok içmiyorum maalesef
3.5 lt iciyorumdur
2-3 litre yetiyor.
Hayır değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?