Kızlar buraya: Hamilelik döneminde veya meme kanseri için genetik test yaptırmayı düşünür müsünüz?

Herkese selam!

Bebek isteyen bir anne adayı olarak araştırmacı kişiliğim de tavan yaptı. Bebek sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmak önemli bence, her şeyi en ince detayına kadar inceler oldum. 🤓

Ve daha önce hiç duymadığım bir şeyle karşılaştım, genetik test! Bebeğinizin DNA’sının anne kanında dolaştığını biliyor muydunuz? 👀

Kızlar buraya: Hamilelik döneminde veya meme kanseri için genetik test yaptırmayı düşünür müsünüz?
Her annenin isteği, bebeğini sağlıkla kucağına almak.

Evde alacağınız bir miktar kan ile bebeğinizin hakkında birçok bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Gebelik sırasında, fetüse ait DNA parçaları anne kanına karışıyormuş. İlk trimesterin sonunda anne kanındaki DNA oranı %10’a ulaşıyor ve bebeğin kromozom anomalileri genetik test ile tespit edilebiliyormuş. Testin adı: PreNext NIPT! Tüm bunları nasıl mı öğrendim? Tabii ki doktorumun yönlendirmesiyle. 🤗

NGC Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi ve PreNext NIPT Testi ile tanışmam böyle oldu. Meraklananlar için detaylı bilgi geliyooor!

Peki, PreNext NIPT Testi hangi kromozal anormallikleri tarıyor?

✅ Down Sendromu
✅ Edward Sendromu
✅ Patau Sendromu
✅ Klinefelter Sendromu
✅ Üçlü X Sendromu
✅ Turner Sendromu
✅ Jacob Sendromu gibi kromozom anormalliklerini tarıyor.

Yeni nesil genetik teknolojiler ile tanışma zamanı!

Test evde kolayca uygulanıyor ve NGC Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi’ne iletilmesi yeterli. Sonuçlar, uzman akademik doktorlar tarafından değerlendirilip en uygun genetik danışma, size veya doktorunuza ücretsiz olarak veriliyor.

👉PreNext NIPT Testi hakkında daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir muhteşem bilgi daha: Bildiğiniz gibi ekim ayı, Meme Kanseri Farkındalık Ayı! Genetik test ile meme kanserinde de erken tanı koyulabiliyor. 🎀

Meme kanserinin farkındayız, önlemlerimizi almalıyız.

Meme kanserinde erken tanı çok önemli. Ayda bir kendi muayenenizi yapmayı ve yılda bir kez de klinik muayene yaptırmayı atlamayın. ✌️

Kanserlerin %15’i kalıtsal özellikler gösteriyormuş, bu demek oluyor ki ailenizde kanser öyküsü varsa kansere yakalanma riskiniz yükseliyor. Genetik test ile ve düzenli kontrollerle olası bir kanseri başlangıcında yakalamak ve durdurmak mümkünmüş. İlerleyen teknolojinin faydalarını kullanmak lazım. 🙌

Tüm genetik testler hakkında daha detaylı bilgi almak için NGC Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi’yle hemen tanışın bence!

📌Not: Bunlar benim edindiğim bilgiler, tabii siz yine de doktorunuza danışmayı unutmayın.

Hadi görüşlere: Kimler genetik test yaptırdı daha önce, kimler yaptırmayı düşünüyor? Fikirlerinizi merak ediyorum.

Bu içerik bir iş birliğine aittir.