@kurkmantoluhayri 🙏
50 yıldır yıkanmayan adam, ilk banyosundan birkaç ay sonra öldü! Sağlık hakkında her şeyi biliyor muyuz?
@kurkmantoluhayri 🙏
İran’da 50 yıldan fazla zamandır “hasta olurum” korkusuyla hiç banyo yapmayan 94 yaşındaki bir adam, ilk kez yıkandıktan birkaç ay sonra öldü.

Sağlık bilgisi konusunda ne kadar iyiyiz?
Adamın bedeni mikroplarla bütünleşmiş ve bağışıklık sistemi bakterilerle yaşamaya alışmış. Suya sabuna dokununca birden hepsi afallamıştır ve bünyesinde barınan mikropların çoğu öldüğü için, e adam da o mikroplarla bütünleşmiş olduğu için fazla dayanmaması normal.
Eline sağlık 👍
Temizlik = Sağlık. Bu abimiz neye inanırsan onu yaşarsın sözünün bizler için ete kemiğe bürünmüş halidir.
Beyin o kadar kuvvetli ve o kadar mükemmel bir organ ki, neye gerçekten inanırsak onu bize yaşatacak kadar güçlü. Eminim ölümünün sebebi hasta olması ve vücudunun korkuyla kaçtığı şeyle yüzleşmiş olmasıdır. Fotoğrafa bak! Yürüyen toprağa dönmüş. 🙄
Eline sağlık, güzel noktalar 🙂
Adam daha mı yaşasın. Yaşayacağı kadar zaten yaşamış 😬😬😂
Sağlık konusunda hijyene önem veriyorum ama sigara içiyorum o yüzden sağlık konusunda her şeyi bilmekte pek işe yaramıyor, dikkat etmedikten sonra 😬
Bir 100 görmese miydi ya? 😀
Güzel detay bak, bilmek ile uygulayabilmek farklı...
😂
Ufukta bırakmak görünmüyor mu? 😀
Rica ederim 🙂 Ne kadar zam gelirse, fiyatı kaç olursa bırakırsın? 🤣
Hahaha 😂
Temizlik imandandır. Hijyen olmazsan her türlü bakteriye, mikroba, virüse açık hale gelirsin. Dedenin yaşayasi varmış ama ne kadar sağlıklı bir ömür sürdü Allah bilir artık)
Eline sağlık. Aynen öyle. Benim mesela elleri dikkatimi çekti haber sitelerindeki bu foto gerçekse. Normal bir el değil gibi.
Fakat iyi yaşamış yani darısı başımıza 😀
Nasıl normal bir el olsun 50 yıl yikamamiş kim bilir neler elledi 😄
Değil mi 😂
Ellerimi yıkadım durup dururken 😂
Hadi canım, ben de aynı tepkiyi verdim, elleri dikkatimi çektiği için 😂
Cevap
32Cevap
Temizliğe dikkat etmeli herkes
Bu yaşam formuna bırak 50 metreden fazla yaklaşmayı, nefes alıp verdiği şehirde bile nefes alıp vermek midemi bulandırırdı.
Viski içirdiler muhtemelen.
Başka türlü yıkanmazdı herhalde.
Yaşam formu 😂
Su hayattır. Ben günde 3 kez duşumu alırım. Soğuklar başladı, 2 duş ile idare edeceğim Çok şükür hastalanan biri değilim 🙂 Yediğim, giydiğim herşeye ayrıca dikkat ederim🙂
Alışkanlık işte...
Mesela düşünsene seni de temzilikten ve hijyenden uzak bir yere 2 hafta kapatsalar ne olur? 😂
Yok yok su yok öyle düşün, sabun da yok 😂
Hahaha, bunu kastettim işte. Adam da bunu yaşamış 😂
Millet de yanlış anlayacak 🤣
😂😂😂
Vah vah gunde 3 kez duş alıyorsun ama tipin şu gorseldeki adamla aynı düzeyde yazık babana su faturası giriyordur her ay adamcagıza
@çıbanınBaşıSEFO Anlıyorum senı🙂
Aynen kezbancım anlarsın aferin
@çıbanınBaşıSEFO hadi bir şey yaz, tatmin ol, uğraş bakalım🙂 Çıbanbaşı🙂
Kezbanlara bi seferde lafı yapıstırırım git dadın senle uğraşsın hadi
@çıbanınBaşıSEFO Peki.
Yuhh günde 3 kere mi :O bu ülkede herkes senin gibi olsa barajlarda 1 damla bile su kalmaz hemin ederim.
Yaaa yaaa bir de bilinçli olmasan ne yapardık kimbilir 😀👍
Onu koruyan mikroorganizmaları ölmüştür , bağışıklık sistemi zayıflamıştır ondan ölmüştür çünkü bağışıklık sistemimiz her an değişir ve gelişir
Eline sağlık 👍
94 yaşında ama yıkandı diye öldü yani
Gerci bizde faturaların bu gidisatiyla cooooookkkkkk uzun yasayacaz demek ki 🤣🤣
Hahaha 😂
Devlet hem diyet yaptırtıyor, hem doğal şartlara alışrırıp dinç tutuyor daha ne yapsın 😀
Adam artık pisliğe karşı nasıl bağışıklık sistemi geliştirdiyse, su sabunu gören bit gibi ölüvermiş🤣
Hahaha benzetme cuk oldu galiba 😀
Galiba 🤣
o banyoyu yapmasaydı yine de ölür müydü bilemiyoruz o yüzden yorum yapmak için elimizde yeterli veri yok
Doğru 👍
Temiz ölmüş en azından 😀 Allah rahmet eylesin. Ecel gelmişse sudan sebepler bahane, buna banyo suyu da dahil 😂
Hahaha 🤣
Tövbe est :D hiç yıkanmamakta neyin nesi. Temizlenmiş paklanmış dünyadan göç etmiş, tabii dünya pis bir yer ondandır
Dediğin gibi fiziksel olarak da uyum sağlamak istedi belki de...
En azından temiz gitti diyorsun 😂
Öyle olmuş mu :D olmuş
Haklısın Sosyetic 😀
Wuhuu 🥳🥳
😂
94 yaşında adam çok bile yaşamıyaşamış duşla falan alakası yok ayrıca sorsan müslüman ülke kadınları başını açtı diye öldürüyorlar biri de şu adama temizlik imandan gelir dememiş
Demişler galiba ama adam takmamış, korkuyormuş hasta olmaktan 😀
İnsan kirden hasta olmaz mi asıl üstad? Yatalak hastaları bile yaraları mikrop kapmasın diye temiz tutmaya çalışıyorlar.
Yaşanılan ortama göre değisiyor bu.
Nereye alışıksan farklı bir ortamda bulunursan hasta oluyorsun. Adam oradaki mikroba, bakteriye alışmış, onlarla birlikte yaşıyormuş adeta 😀
Mesela çok bilinen bir örnek var.
Amerika kıtasının keşfinde Avrupalılar o kıtaya hastalık götürdü ve milyonlarca insan öldü...
Çünkü o mikroba veya bakteriye alışık değillerdi ama Avrupalılara bir şey olmadı...
Buradaki durum da o.
İnsan uyum sağlayan bir canlı, en önemli özelliğimiz bu.
Yok yav bence öleceği varmış temizlikten kim ölmüş xD
😂 Temelde doğru ama bu istisna örnekte adamın vücudu özellikle derisi bakterilerle korunmaya alışmış galiba, bir anda adeta çıplak kalınca şok hali olmuş gibi 😀
İyi bakteriler önemli 😂
:D
Disini fircalamayip katkat tartar olan insanlarda fircaladiktan sonra dis dokulmesi oluyor
Güzel örnek, benzer şekilde pek çok durum var hatta. Teşekkürler 🙏
Tam hayalim, bende bu yolda ilerliyorum. 1 ayı devirdik yavaş yavaş kokmaya başladım.
Amacın ne peki? Ya da sebebin?
94 yaşında bi zahmet ölsün ortalama yaşam süresi 80 zaten
😂😂
Kirli eller daha temiz kirli gönüllerden diyen adam olmuş demek Allah rahmet eylesin
🙏
öyle denk gelmiş. banyo yapanlar erken mi ölüyor yani :D
Farklı bir bakış 😂
Duş almak hayatta en keyifli şeylerden biridir adamın eceli gelmiş en azından temiz gitmiş
Keyif konusu 👍
Eceli gelmiş onun ya banyoyla alakası yok. Öyle yaşamak zaten ölümden beter 😂
😂
Zamanlama manidar değil mi ya? 93 sene yaşa, yıkanınca öl 😀
Abdestli gitmiştir en azından 🤣
🤣🤣
Doğayı dizel bir araçtan daha fazla kirlettiği için ekstra vergi alındı mı acaba ölmeden
Değişikmiş 😂
Kışın bile gunde 3-4 kez duş alan ka şarlardan iyidir en azından adam dünyayı kurutmuyor yakında 1 damla suya muhtaç kalıp caresizlikten idrarınızı içtiğiniz zamanlar gelınce görücem sizi de dalga gectıgınız hallerinizden eser kalmayan zavallı halınızı de
Kısmen katılıyorum ama dünya temizlenmek ile kurumaz, asıl gıda sektörü kurutuyor dünyayı. Hamburger sektörü...
Fakat üslup kötü, düşünce düzgün olsa ne olur...
İşinize gelmeyince Üslup kotu olr zaten aşagıda yılısık yılışık konuşan kadınlardan degılım
Kurutmuyor mu? Turkıye de bile kuraklık basladı nasıl kurutmuyor suyu bos yere harcaman dünyayı nasıl kurutmuyor diyebiliyorsun?
Tabi ki boş yere harcanan her su kurutuyor bu ayrı bir konu.
Boş yere harcanan her şey bir seyler eksiltir.
Fakat asıl etken o değil.
Temizlikten zarar gelmez, yoksa geçmişte Avrupada olduğu gibi salgınlar olur.
Demek istediğimi bu belgeseli izlersen anlayacaksın. Asıl suyu tüketen insan ihtiyaçları değil.
https://www.imdb.com/title/tt3302820/
Hanımefendi kusura bakmayın görüşünüze saygı duyuyorum, ancak üslubunuz çok kötü. Gün içerisinden bir çok insanla ve mekanla iç içeyim. Herkes parfüm kullanmalı veya dezenfektan kullanmalı diye bir şey yok. Ben temiz kokarım... Parfüm kullanmayarak, ev temizliğinde kimyasal yerine sirke vb. Şeyler kullanarak, asitli içecek kullanmayarak bilinçli bir vatandaş olarak hayatıma devm ediyorum. İyi günler 🙂
Kokusundan kimse yanına yaklasamadigi için virüs kapmamış olabilir 🤢
Hahaha 😀 Bu çok iyiydi ya, çok yaratıcı 😂 Hem de gerçekten olabilecek bir şey bu, harika yorum 🙂
Aa ben bu adamı daha önce haberde görmüştüm ama inanmamıştım gerçekten 50 yıldır yıkanmamış mı?😱
Hayır 😂
Kesin pişman olmuştur 🤣
Aaa bak bunun bildirimini kaçırmışım 😂
Hahaha 😂
Herkeste aynı etki olmayabilir ama 😀
Bugün iş yoğun 😂
Vucut alışık olmayinca ondan ölmüştür muhtemelen 🤔🤔
Ben de öyle düşünüyorum. Deri üzeeindeki bakteriler vücudu savunmaya alışmış, birden hepsi gidince şok...
Evet Allah rahmet eylesin zaten yasliymis
Daha ne kadar yaşardı acaba ben onu merak ettim 😀
Vakti gelen ölür ya yapacak bisey yok😅
😂
Cevap vermeni bekledim. Artık yazamaz 😀
Alistim ben ya 3 senedir burdaki abazalara😹
Hahaha 😂
Bune cesaret bune sapıklıkdir yaa şuna bak hele oğlum senin anan bacın kız kardeşin Yokmu bak varya Allah beni bir kuş edecek ucacam böyle o herifin camına böyle tık tık tık gagamla vuracam oda böyle cami açacak içeri girdiğim anda Allah beni tekrar insan edecek🤣
Hani cevap filanda vermiyor ben normalde bir sürü ağza alınmayacak küfürler bekliyordum bundan🤣
Artık sen de vermeeyeceksin bir farkın yok çünkü 😀
@yinelenen 😹😹
Haydaaa ee ben her gün duş alıyorum o zaman gitmem an be an meselesi 😄
Vücudun alışkanlığı önemli galiba, ani şoklar yapmamak lazım gibi duruyor 😀
Bünye pislige alismis yikaninca tehdit gibi almis olabilir.
Olabilir.
Rumuz çok iddalı 😎
Bir eig gelir mi?😎😜
Hahaha 😂
Güzel cevaplar var, haksızlık olur, sadece rumuz için verirsem 😇
Bu adamı kaynatıp suyunu denize karıştırsalar atlas ve hint okyanusunda bir tane canlı kalmaz.
Kahkaha attım yaa 🤣
Alismis vucuda bagisiklik gostermisss temizlik ona gore pislik demek kendince haklisin belkide...
Kesinlikle.
Her konu her insan veya durum için doğru olmayabiliyor...
Yıkandığından değildir bence amcanın yaşı da varmış zaten.
Demekki bide dikkat etse bi 94 yıl daha yaşayacakmış iyi ki etmemiş bu dünya çekilmez.
iranda hiç yıkanmayan adam bu ve çok sağlıklıydı çöplükte köpek sqerken kitlenmiş dalga kangren olmuşta ölmüş hayvan sever bir adamdı karalamayın lğtfen
Lan yıkamak ıyı gelmejs keske kırkı kalsaydı cjsnshjdu
O da pişman olmuştur 😂
Suyla temas edince bünyesi şoka girmiş ve anafilaktik şoka girip ölmüştür
Zaten ölecektir o ya 94 yaşında birinin ölmesi için sebep mi gerekiyor
Keşke yıkanmış halini de goreydik
Dimi 😀 Tanınması zor olmuştur herhalde 😂
50 yıl sonra nasıl ikna etmişler acaba
Güzel soru 😀
Hani su hayattı😬
Belki hayat verdiği gibi hayat alır da demek istenmiş 😂
Şimdi korkacağım duş almaya 😂
Hahaha 😂
Biz biliyoruz adam bilmiyormuş
94'e kadar yaşar mıyız? 🤩
Adam yıkanmadı diye mi yaşamış yani? takmıyordur birşeyi. Biz takan insanlarız yaşayamayız
Stres konusunda aynı fikrideyim, çok etkili cidden.
Yıkanınca başına bu gelmesi kafamı karıştırmadı değil 😂
Yani kesinlikle temizlenmek gerek ama kullandığımız kimyasallar hakkında kafamda soru oluştu, bir bakıcam bu konuya uygun olunca 😀
Bakmalısın o kimyasallar mahvediyor
Ay buna çok güldüm. Iyykk
😂
Yıkanmasa daha iyiymiş belki üşütmüştür :)
😂 Cidden olabilir bu...
Suyla ne travma yaşamassa artk
😂
Zaten korkuyormuş, temizlenirsem hasta olurum diye, belki o korku veya stresten gitri...
Banyo yaptıktan sonra ölümünü banyoya bağlamak ne kadar doğru?
Temizlik imandan gelir
Öyle bir hayat.. aslaaa
Kirlenmek güzelmiş ona demk
Bana çok enterasan geldi...
Sudan sebepten ölüm bu olsa gerek
Allah rahmet eylesin 50 yılda çok uzun zaman ya
94 yaşına kadar yaşamış olması...
Temizlik imanın yarısıdır be dayı
Doğru diyorsun be teyze
neden
En sevdiğim soru 😀
Tabi net bilemeyiz otopsi falan lazım ama benim tahminim derisinde onunla yasamaya alışmış faydalı bakteriler bir anda gidince bağışıklığı zayıfladı.
Aynı antibiyotik içince barsaklardaki faydalı bitkilerin de zararlılarla birlikte ölmesi durumu gibi...
Bitki ne ya bakterilerin 😂
Sudan sebepten gitmiş.
Ney öldü mü bu?
Evet, epey popüler brisiydi hatta lakabı Hacı Amca imiş 😀
Adam temizlikten gitti 🤓
2 gün yıkanmayınca kafayı yiyorum mk
Temiz ölüm.
@Seran_jpg 😂😂😂
iğrenç
Püühh
Bünye kabul etmemiştir
İsabet olmuş