Aranizda ibs ( hassas bagirsak sendromu, irritabl bagirsak sendromu) hastaligi olanlar var mi? Kendimi cok yalniz hissediyorum :( tedavisini bilenler var mi? Her stress yaptigimda tekrar eden bu sorundan biktim :(
Cevabın nedir?
+1 yılMerhabalar, sirf bunu paylasmak icin uye oldum. Bende de bir suredir diaresiz IBS vardi ve kendi kendime buldugum cozumu paylasmak istiyorum.
Bagirsaklarimdan gelen sesi nasıl yendim?
Oncelikle cok sukur su an normal hayatima geri dondum ve bunu nasil basardigimi herkesle paylasmak istiyorum ki, bu derde sahip olanlar da artik care bulsun diye. Cunku ne kadar illet bisey oldugunu yasayarak ogrendim. Insani sosyal ortamlardan uzak tutan, sessiz ortamlardan ve hayattan sogutan bir rahatsizlik. Hastalik demiyorum bunun adina. Kendinizi daha kotu hissetmemeniz ve eski halinize donusunuzun caresi oldugunu bilmeniz adina. Ben su an Tip Fakultesinde okuyorum ve dogal olarak saglikla ilgili seylere ilgim oldugu icin bu konuda cok arastirma yaptim, kitap okudum ve az cok bir seyler biliyorum ve bunlarin size de fayda saglamasini dilerim.
Ilk olarak yapmaniz gereken ve bu basamaklarin en onemlisi olan sey arkadaslar, KAFANIZDAN BOYLE BIR SORUNUNUZ OLDUGUNU SILIP ATMANIZ. Inanin bana, kendi gucunuz, dirayetiniz bunlarin hepsinden o kadar onemli ki. Ben bu sorunu iki defa yendim, bir keresinde yendigimde, sut ve sut urunlerini asiri tukettigim icin tekrardan baslamisti. Ikisinde de ilk once kendime inanmam, her seyden onemliydi.36 Yorumla- +1 yıl
Ikinci olarak ise, BESLENMENIZI DUZENLEYIN. Ben bu konuda diyetisyen bir arkadasimdan yardim aldim, bu konuda cok sukur her sey aleyhime isliyordu ve asla vazgecmedim. Onunla birlikte bana dokunan seyleri fark etmeye calistik. Mesela bende sut ve sut urunleri (yogurt disinda) gaz olusumunu artiriyordu. O yuzden bu sure icinde onlari tamamen kestim. Daha sonra gaz yapan baklagiller, nohut, kuru fasulye, bakla gibi.. Bunlari tamamen kesmemi soylemisti ama ben azar azar da olsa yedim 🙈 Bu tamamen size dokunmasiyla alakali. Size dokunan besinleri kendiniz kesfetmeniz gerekiyor. Dedigim gibi gaz yapan cogu seyi yemedim, kisitladim kendimi bir sure. Yemekler disinda da dikkat ettigim seyler oldu, mesela yemek arasinda su icmedim hic, suyu yemekten en az 45 dk sonra ictim. Su an da hala devam ediyorum bunu uygulamaya. Ara ogunlerime dikkat etmeye calistim, gazi alan bitki caylari ictim, kafein tuketimini kesin olarak biraktim, sadece canim istedigi zaman sekersiz turk kahvesi ictim, ...
- +1 yıl
..., yemek yeme suremi artirdim, lokmayi agzimda daha uzun sure tuttum... gibi. Lokmanin agzinizda ve midenizde ne kadar uzun sure durmasina izin verirseniz arkadaslar, bagirsaginiza o kadar az is duser bunu unutmayin.
Ucuncu olarak, DUZENLI EGZERSIZ VE SPOR YAPIN. Faydasini goreceksiniz emin olun, bir hafta degilse bir ay, iki ay sonra. Ama bu soylediklerimin hepsini bir arada uyguladiginizda sorunun kendi kendine nasil ortadan kalktigini goreceksiniz.
Dorduncu olarak, TIBET YOGASI YAPIN. Dedigim gibi ben bu sorunumu iki defa yendim daha once. Ve tekrar basladiginda ben tibet yogasini birakmistim, bunun bana kotu etkisi oldu anlayacaginiz. - +1 yıl
... . Internetten arastirin ve faydalarini okuyun lutfen tibet yogasinin.
Besinci olarak, PROBIYOTIK TUKETIN. Ben eczaneden aldigim, icinde 30 adet probiyotik olan Symbiosys Alflorex'i tukettim. Probiyotikler ilac degildir arkadaslar, sizin yedikleriniz bunun yaninda daha onemli elbette fakat bunun sagladigi fayda da paha bicilemez. Dedigim gibi yediklerinize ek olarak bagirsak floranizi, yani bagirsaktaki yararli bakterilerinizi duzene sokan bir destek gidasidir.
Altinci ve son olarak, NEFES EGZERSIZLERI YAPIN. Sindirim sorunlarinda nefesinizi kontrol etmenin oneminin ne kadar buyuk olduguna inanamazsiniz. Cunku bagirsagimiz ikinci bir beynimiz gibi hareket eder bunu daha once duymussunuzdur. - +1 yıl
... . Kendine ait bir sinir sistemi var bagirsaklarimizin ve bu sistem de tabi ki stresten etkileniyor haliyle. Stresinizi azaltmaniz icin de nefes egzersizleri muhtesem bir yontem. Ben Pranabreath diye bir uygulama kullandim ve gercekten tavsiye ederim, bana cok faydasi oldu.
Bu dediklerimin sadece birini yaparak duzelemezsiniz arkadaslar, son olarak sunu bilmenizi isterim ki bunlarin hepsini, duzenli bir sekilde yaparak eski halinize donebilirsiniz emin olun, sadece kendinize inanin!
En İyi Cevaplar
+1 yılBu hastalığın kesin bir tedavisi yok fakat rahatlatan besinler var mesela kekik suyunun sindirime iyi geldiğini duymuştum fakat doktorunuza danışmanızı öneririm ve bir instagram hesabında bu hastalık için bir diyet görmüştüm hastalığın ismini yazarsanız bulabilirsiniz Allah şifa versin
00 Yorumla
+1 yılgeçmişolsun ilk önce niye moralini bozuyorsunki senin sevenlerin var sen moralini bozunca bu hastalık dahada artar lütfen moralimizi yüksek tutalım olurmu? bu hastalık fonkiyonel bir bozukluktur. Yani bu hastalıkta yapısal bozukluk, iltihabi ya da tümöral bir durum söz konusu değildir. Barsakların çalışmasında bir bozukluk, aşırı bir duyarlılık vardır. üzülmene gerek yok tedaviye devamedelim allahın izniyle geçer birde bol bol dua et bak gör geçecek.
25 Yorumla
Soran+1 yılCok dua ettim cok ugrastim gecsin diye kac cesit ilac kullandim kac doktora gittim kac dua ettim arastirdim hic hicbir fayda etmedi. Azcik ilerleme oldu tabi ama o kadar iste
- +1 yıl
ya niye böyleyiz arkadaşlar dua et tabikiumudunu kesme lütfen hastalıklar bize öbür dünya da kefaret olacak , hayır ve şerde allahdan bu dünya sınav yerifani yer gecici birdünya sen dua etmeyi kesme lütfen sen allahın sevgili bir kulusun sen sınavdasın bu sınavı iyi bir şekilde vermelisin , şükür ve sabırla tabiki , firavunun dünyada iken hiç dişi başı agrımamış neden allah onu bu dünyada vermemiş cezasını öbürdünyayı bırakmış sen dua etki günahlarının kefaretiolsun bu hastalıklar , yaşınız kaç?
Soran+1 yılHaklisin insAllah obur dunyada rahat ederiz :( 18
- +1 yıl
tamam canım allah şifa versin inş iyiolacaksın üzülme herkezin var birsıkıntısı güzel düşün güzel yaşamaya bak bol bol dua yaşın daha çok genç bizler buradayız sorun olursa çekinme yaz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılTıpta caresi yok mu? Ve stres yapınca noluyor kardes?
022 Yorumla
Soran+1 yılYok maalesef :( hafifletici seyler var sadece. Simdi basta cok stress yaptigin bir zamandq bu hastaliga yakalaniyorsun sonra bazilari gaz kacirma bazilari kabizlik nobetleri bazilari ishal nobetleri veya bazilari hepsini belli donemlerde yasiyor boyle bir dert iste. Genelde asiri hassas insanlar bu soruna yakalaniyormus bir de hayatinda bosluk olanlar :/ bende de bu dertten var :(
Cevap sahibi+1 yılNe zamandır var bu kardesm? Bak tıbbın cözemedigi vakalarn cogu musallat nedenidr. Birini kınadıysan, isyan ettiysen, lanet olsun migdeme cok hazımsz gibi laflar ettiysen olabiliyor. Zina ve ickiden gelen şeytan genelde migde kısmına yerleşiyor. Smdi sana bir örnek vericem. bir kız soru sorms konuurken agzım yamuluyor diye konusunca sordm ne gunah isledn diye Allah hakkında yalan yere yeminler etmis ve bedenine bir şeytan girmis agzını yamultuyor. Kız tevbe etse kurtulacaktı ama edemedi tevbeyi.. Bunu neden örnek verdigimi anlamıssındır sacma gelebilir ama var böule şeyler bizzt ugrasıyrm onlarla
Soran+1 yılYaaa demek oyle ben taaa sbs sinavina hazirlanirken sbs yi kazanirsam 20 gun oruc tutacam demistim sonra tutmadim allah'a Allahim tutmadim ama her sene ikiye katlansin bu uygun oldugum bir sene hepsini birden tutucam demistim lise sona kadar geldim sonra tovbe ettim tutucam dedim ama bu dert basima bela oldu vakit omadi ondan olabilir mi acaba :/
Cevap sahibi+1 yılOlmaz mı? Olur elbette vallahi cok rastladım adaga! Simdi söyle dua eder misin : Allah'ım adak adayıpta yerine getirmediğimden dolayı gelen şeytandan sana sığınıyorum..
Bunu 3-5 defa yapar mısın? Ac elini inanarak yap sonra me hissedecegni yaz
Cevap sahibi+1 yılDuayı bitirince söyle bana bekliyorm
Soran+1 yılTamam yapicam su an degil ama yapicam tesekkurler :) insAllah faydasi olur.
Soran+1 yılSu an okuyamam ama hastayim
Cevap sahibi+1 yılBişey olmaz sen yap hadi bekliyorm kardesm şeytann vazgecirmesin sana ayet mi okuyosun sanki? Ac elini ve inanarak söyle ve ne hissedeceğini yaz bekliyorm
Soran+1 yılEttim bes on kez falan :) insallah faydasi olur. Her duadan sonra gelen hafiflik rahatlama geldi ama :)
Cevap sahibi+1 yılBak eğer adaktan dolayı seytan girmiş oldaydı bu duayı yaparken sende darlanma miğdede kramp veya okuken duayı şaşırma dil dönmemesi olurdu ama rahatca okuduguna göre demek ki bişey yk :)
Bu saydıklarım olmadı dimi?
Soran+1 yılYok darlanma kramp dil donmesi oyle sorun olmadi hayir. Peki neden :(
Cevap sahibi+1 yılPeki anne babana karsı kötü davrandın mı? Beddua kul hakkı iftira vs dusum bunları varsa söyle bana
Soran+1 yılHayir kotu davranmadim sadece kotu olunca agresif biri oluyorum
Cevap sahibi+1 yılKardeşim fazla stres bedene zarar. O zman ilk namaza basla Allah a yonel ve dua et hastalıktan kurtulmak icinde dua et Allah tan baska dostun yok tıpta bir yere kadar.. Eğer musallat durumu olsaydı yardmcı olurdum ama biyolojik sende ki ancak duayla..
Soran+1 yılAnladim tesekkurler en azindan her sabah sabah namazimi kilarak basliyim yavas yavas dualara tesekkurler
Cevap sahibi+1 yılRica ederm.. Pc ye gecince sana tevbe duaları atıcam secdede yap cok rahatlarsn gerçekten
Soran+1 yılTamam tesekkur ederim :)
Cevap sahibi+1 yılAllah'ım Senden baska ilah yoktur sen herşeyin yaratıcısı ve rızık verenisin. ey şifa veren rabbimiz ey mecid olan her türlü övgüye layık olan rabbimiz bizlere bizden öncekilere yüklediğin yükleri yükleme bizim kusurlarımızı ört bagısla ya tevvab senden baska bizi bagıslayacak hic bir ilah yoktur. ey rabbimiz üzerimize afiyet ver bizi karsına cıkarmaktan alıkoyan tüm günahlardan zinaya yaklasmak icki icmek ve isyan etmekten kuddüs ismin hürmetine arındır bizlere afiyet ver. ey yüce rabbimiz biz ancak kendi nefsimize zulmettik bizleri ancak sen dogru yola iletir ve yine ancak sen aklarsın. bizleri bilerek veya bilmeyerek işledigimiz şirkten ve bidatlarden arındır bizleri bagısla senden baskalarından medet umdugumuz icin senden baskalarını veli dost edindigimiz icin bizleri affet.
Cevap sahibi+1 yılBize büyü yapan haset eden iftra eden gıybet eden herkese hakkımızı helal ediyoruz bizi kötü enerjilerden arındır. onları affet Fe ulâike asâllâhu en ya’fuve anhum. Ve kânallâhu afuvven gafûrâ. el veliyy olan rabbim senden baska hic bir dost ve yardımcımız yoktur ancak sana kulluk eder ancak sana boyun büker ancak sana yalvarır ve yakarırız. dilimizle ve diger uzuvlarımızla isledigimiz tüm günahların belalarından bizi ancak sen arındırır ve affedersin. bizlerin duasınıda el mucib ismin hürmetine kabul eyle bizlere bol rızıklar ver her türlü haram faiz rızıklardan uzak eyle.
Cevap sahibi+1 yılya rahman sana gerektiği gibi tevekkül edemedigimiz icin şeytanın bizi fakirlikle kandırıp faiz ve diğer günahlara girdigimiz icin senden baskalarının emir ve hükümlerine müraacat edip kuranın hükümlerine uymadıgımız dolayısıyla itaatte şirke girdiğimiz için sana tevbe ediyoruz ya hayyel kayyum bizi affet ve bize yeni hayatlar ver uzerimizde ki belaları kaldır ya hay.. Fe ulâike asâllâhu en ya’fuve anhum. Ve kânallâhu afuvven gafûrâ Allah'ım bize büyü yapanlara hakkımızı helal ettik onları ve bizleri bagısla. Allah'ım peygamber efendimizin sıgındıklarından sana sıgınır istediklerinden bize ve tüm ümmedi muhammede isteyerek ve yüce kudretine sıgınarak sana ettiğimiz bu duaları kabul eyle senden baska ilah yoktur.
- +1 yıl
Merhaba bende bu hastalığı çekiyorum bana yardımcı olur musunuz
- +1 yıl
Lütfen en kısa sürede cevap ver😢
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
6Cevap
+1 yılEvet.. Ben de sırf cevap bulabilmek için, yalnız hissetmemek için açtım hesabı. Aşağıdaki arkadaşa aynen katılıyorum ve dediklerini uyguluyordum fakat ona da olduğu gibi bende de süt ve süt ürünleri ne yazık ki dokunuyor. İshal veya kabız olarak ortaya çıksada bende daha çok kabız şeklinde görülüyor.. Size dokunan ürünleri gerçekten bulmanız çok önemli fast food tüketimi, kafeini kesmelisiniz. Ben nbl in probiyotiğini kullanıyorum ve kısa bi dönem ara verip süt tüketimi yaptığımda tekrar bu sorun ile karşılaştım, karşılaştığımda ise daha çok strese giriyorum.. Extra olarak bağırsaklarınıza masaj yapabilirsiniz bu gaz çıkarımında da size yardımcı olacaktır. Tabi her şeyden önce bi kolonoskopi yaptırmanızda fayda var.. hastalığın kesin bir çözümü ne yazık ki yok. Bi psikiyatriste gitmekte de fayda var..
00 Yorumla
+1 yılArkadaşlar ben şiddetli şekilde İBS ishal sorunları yaşıyordum ve neredeyse akıla gelecek her yöntemi deniyordum. Karşıma aralıklı oruç diye bir şey çıktı gün içinde 16 saat açlık uykuyla birlikte. Zayıf olmama rağmen göbeğimi eritmek ve belki bi umit faydası dokunur diye başladım son akşam yemeğini 5-6 civarları yeyip ondan sonra ise sadece su, şekersiz kahve ve muz tüketmeye başladım. Ve hiç inanmadığım kadar faydası dokundu. Bazı geceler dayanamayıp yediğimde sabahları karın ağrısı ile uyanıyorum amma yemediğim zamanlar hiç bir şişkinlik gaz problemi olmuyor. Birde bunun yanında sizi inciten, huzursuzıuğu artıran gıdaları mümkünse tamamen kesin
00 Yorumlabu hastalığın ilaç tedavisi yok o yüzden ilaç falan kullanmayın size iyi gelen ilaçlar bir süre sonra iyi gelmemeye başlıcak o yüzden ilaca gerek yok beslenme ve sporla bu hastalığı idare ediceksiniz herşey sizin elinizde yani patates kızartması bütün kızartmalar yasak alkol kola gazoz bütün gazlı içicekler yasak sadece su günde yarım saatte yürüyüş ambalajlı ürünler yasak hepsi 6 ay boyunca sık dişini uygula sonra farkı gör iyileşme başlayınca ufak ufak çikolataydı colaydı vs yiyebilirsin belli bir miktar ihtiyacını görücek kadarıyla geçmiş olsun tekrardan 7 senedir ibs hastasıyım 5 sene çektim bütün belirtilerini 2 senedir hiç bir belirtisi yok istediğim gibi gezip eğleniyorum ilaç falanda kullanmadım geçmiş olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSanıyorum psikolojik bir hastalık bu. Ben de strestli olduğum zaman illa ya kabız ya ishal olurum en basiti ama kronik hale gelince çekilmez olur sanırım. Geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.
01 Yorumla
Soran+1 yılDusunmemek ise yariyor
Arkadaslar merhaba ibs iletttinden cekiyisunuz galiba bnde cekiyoruk Şu an bu sureci atlatmak icin ipucu verirmisinz antidepresanla geciyomus galiba
00 YorumlaSelam bu derdin en büyük muzdaribi benim mesaj atabilirsin yardımcı olmaya çalışırım
05 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim ama tamamen psikolojik bir sorunum varmis ibs degil dedi doktor ama yardimci olursan yine d sevinirim :)
- +1 yıl
- Sağlık konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılGeçmez asla, onemsemeyerek cozeceksin, stres arttırır
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbağırsaklarında gün boyu gerginlik gaz var mı? yoksa zaman zaman mı oluyor? hergün mü oluyor?
03 Yorumla
Soran+1 yılBenimki ibs değilmiş doktorum başka bir teşhis koydunbu başlığı açalı çok oldu
Cevap sahibi+1 yılanladım neymiş hastalığın geçmiş olsun
Soran+1 yılÖnemli değil kolay bir tedavi 3 ay gibi bir surede tamamen gecicek de okulun bitmesini bekliyorum benim icin cok onemi yok daha onemli konularim va su ara
Sağlık konusunda 994 cevap paylaştı. halk ağzıyla bildik cırcırı kadediyon diilmi?
04 Yorumla
Soran+1 yılHayir o sadece bir turu :( o da olur tabi :(
Soran+1 yılUff bos beyin
Sorunun ne kadar süredir devam ediyor
00 YorumlaTedavisi nasılmış?
04 Yorumla
Soran+1 yılMalesef belli bir tedavisi yoktur.
Soran+1 yılPsikolojik tedavim devam ediyor
Soran+1 yılYa aslinda cesitli sebepleri olan bir hastaliktir. Mesela benim durumumda evimde ve kendimi rahat hissettigim ortamlarda hicbir sorunum yok ama canım sıkıldığında güvenmediğim ve sevmediğim insanların arasında olduğum durumda karın ağrısı baş ağrısı baş dönmesi mide bulantısi beraberinde bir çok sorunla beraber rahatsız oluyorum. İbs ile cok alakali olmayan bir durum.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem