Ben geçen hafta burun ameliyatı oldum. Burnumun içinin düzelmesi için birşeyler önerir misiniz. İliadin kullanıyorum onun yanında kantaron yağı da kullaniyim mı?
Merhaba arkadaşlar Burun ameliyatı olanınız var mı?
Yüzüne yağ falan değdirme, sadece doktorun verdiği kremleri kullan.
En az 2 hafta sağa sola dönerek yatma.
Burnunu ciddi darbelerden iyi koru.
Benim gibi tamponun sağını solunu kurcalama.
İlk üç günde yapacağın buz kompresi, burnunun iyileşme hızını belirleyecek.
Doktorun verdiği ilaçları aksatma.
Düzenli kontrollerine git ve doktoruna iletişimde kal.
Sigara, çamaşır suyu vb. uyaranlardan uzak dur.
İlerleyen haftalarda burnuna bolca tuzlu su uygula.
Atelin atarsa yandın tekrar takması çook acı verici bir şey.
Tırnakların hep kısa olsun kazaları engeller.
Bildiğin bir alerjen varsa ona yaklaşma çünkü burnun bu aşamada çok kolay tıkanacak.
Ağızdan nefes almaya mecbursan odanda su kaynat. Ben bir kettle suyu ısıtıp sıcaklığını tam fokurdamadan önceki aşamada sabitleyerek yaptım bunu. Misler gibi uyudum.
Bana başka soruda anlayışlı davranmışsın. Teşekkür mahiyetinde bunu yazdım umarım faydası dokunur çeken bilir durumunu.
1
4 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ha bir de kafan kalp hizandan yukarıda olsun en azından bir ay boyunca. Gereğinden fazla sis gibi. Belki de yeterince soğuk kompres yapmadın. Ama morariklik olmamış ılginçtir.
Teşekkür ederim yorumun için 😇😊. Bu fotoğraf ameliyattan hemen sonra ki halim. Onun için şiş gibi duruyor. Evet morarma olmadı. Çok şükür. Aradan 15 gün geçti. Dediğiniz gibi yaptın sağolun. Şimdilik birazcık şişlik var burnumda onun haricinde iyiyim.
Geçmiş olsun abi bende Ocak ayında olmuştum 1 hafta tamponla filan kaldım deniz suyu önerdiler birde krem vermişlerdi
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Şimdi bende bir hafta tampon kaldı sonra burnumun üzerindeki kalıp bir hafta daha duracakmış. Birazcık sıktı beni. Onun için sormuştum. Allah razı olsun kardeşim. Sana geçmiş olsun