Bir soru soracağım doktor var mı?
Plantar fascial fibromatosis bu ne demek
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir soru soracağım doktor var mı?
Plantar fascial fibromatosis bu ne demek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Bu sorudan neden 5xp kazanılıyorki. Şimsi doktor değilimde cidden bunu netten sormak hiçmi aklına gelmedi
Ee baktım:) topuk dikeni diyor ayaktaki bening kitle diyor hangisine inanayım
Aynı şey değilmi bakıpta yetinilmiyor araştırmak gerekiyor
Araştırdım emin ol:)
Dokotora gerek var mı Google a baksan bulmuştun şimdiye
Kısaca topuk dikeni
M72.2 yaz':( kafamı karıştıran da bu zaten burii topuk dikeni diyor buda farklı:) en nabızda tanımı M72.2
Linklere bakamıyorum
Link değil bu "M72.2 " yazacaksınız sadece:((
Plantar fasyanın fibromatozisi, Ledderhose kontraktürü hatta plantar fibromatiz temelde aynı şeyi anlatıyor. Bu linkte djdj farklı bir hastaliktan bahsetmiyor
Topuk dikeni ayrı bu ayri:) farkli seyler
Yoo o da aynı 😅
Ayağınızdaki derin bağ dokusunun veya fasyanın dokuya doğru büyümesi büyümesi?
Sence ne? Sjisks
Bu farklı oda farklı benim topuğumda olan bir rahatsızlığım yok topuğum agrimiyor:)
O zaman sende başka bir şey var jsjs
Kendine tanıyı koymuş gelsin milletin kafasını karşılıyorsun burada shsjskksks
Neren ağrıyor?
Bu arada topuk dikeni sadece topukta olmuyor
Tanıyı ben koymadım ama farklı bir şey olduğu yazıyor ejejd topuk dikeni degil
Bu durumda ayağın iç kısmında ağrı meydana gelir. Bazı durumlarda bağ dokuda ayak tabanında hissedilebilen nodüller oluşur. Şikayetler genellikle uzun sürede gelişir. fjfjfff ledderhose diyor araştır:D kafam karıştı sordum öğrenmek için farklı bdiyorum alay ediyosun
Dediğim gibi başka yerde de topuk dikeni olabilir. Ayağın altında bir bağ doku var, o dokuda büyüme olabiliyor, merak etme beningn bir tümör olur genelde
Bak sen bile diyosun topuk dikeni tümör mü mesela? jwjddj
Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa siz mi aynı şeyden bahsettiğimizi anlamıyorsunuz bilemedim.
Hanımefendi, diyor ki ayağında dokusundaki büyüme, Türkçesi: topuk dikeni
Peki
Evet, malign büyüme? Nodül, kist, ur, tümör, kitle
Çok pardon benign sjsj kafam güzel de biraz. ss
:)) tamam da diyosun ki bana kitle mitle bening anladım bunu evet. Sonrada diyorsun ki topuk dikeni :) ben cidden anlamadım kafam karıştı
Neyse ne öldürmez ya salla😂
+ bununla ilişkili bence avuç içim de ağrıyor bastırınca vs ama sadece sol bacak sol avuç doktoruma diyeceğim
Ben doktor değilim zaten çok anlamam öyle djjdkdkdkd
Ama netliği getircem sana
Ya Türkiye'de plantar fibromatiz hastalığına kalsiyum birikmesi diyorlar ya da doktor sana yanlış yani koydu. Kendimden o kadar eminim şu an. Ya da kalsiyum birikmesi farklı bir şey de var ama plantar fibromatiz ile aynı ismi vermişler
Anladım teşekkürler ilgilendiğin için
Aynı sorun bendede var ayak taban bağı ile ilgili bir problem
Hmm:(geçer mi
Yorumlarda topuk dikeni demişler ama ikisi farklı şeyler takip et anlatayım dm den
Hayır buradan yaz bir farkı yok
Ayak tabanında bulunan planter gasya bağının olağandan kısa ve kasılmış halde olması durumu zamanla bu bağ kısa olduğu için sen üstüne bastıkça yırtılıyo ve ayağının üzerine basamayacak hale getiriyo insanı özellikle sabahları uyandığında ilk bastığında
Çünkü yatakta o kas kasılıyo sen basınca birden açılıyo ve yırtık oluyo bağ kısa olduğu için
Bunun için o bağı esnetmek için egzersizler var ama bu egzersizleri ilk yaptığın zamanlar çok daha artıyo ağrı bağ esneyene kadar sabredeceksin
Ben sabah kalkınca bunu hissetmiyorum sürekli ağrıyor :( keşke sabah olsa bir
Avuc içime bile vuruyor ağrısı
Ya doktora git o eğzersizleri yazsın hap krem falan versin ya da internetten bakarak kendin yap o hareketleri. Başka tedavisi yok dedi bana doktor artık son çare ameliyatmış ama çok sonraki iş o
Anladım doktor bana ayakta durma deid yarım saati geçmesin ayajta durman dedi
Geçmiş olsun
Teşekkür ederim
sizd e tobuk dikeni var sanırım
Topuk dikeni topukta olmaz mı benim topuğum agrimiyor
ayagınız agrıyor mu
Ağrıyor ama topuğum değil:(
E nabız da M72.2 diye tanımlananmış internete M72.2 diye yazar mısın yanlış yazıyor olabilirim belki.
tamam buda ayak tabaında gecen bi damar o genel de tobukla ayak armakları arasında ki damar zedelenmeıs bi ortobedi gorun sen
Ledderhose diyor orada peki o nedir?
Ciddi bir durum mudur geçici midir bu zedenlenme peki:(
Topuk dikeni olabilir
Topuk dikeni
Topuğum agrimiyor ki
Yanlış yazıyor olabilir misiniz? Bahsettiğiniz şey topuk dikeni çünkü
M72.2 tanımı bu internete yazar mısın? M72.2 diye
Ben az önce e nabızdan baktım m72.2 diye tanımlanmis
Ledderhose hastalığından bahsediyor olabilir misiniz? Ayağınızın tabanının tam ortası şiş mi?
Şiş değil ama çok ağrıyor , internette baktım şişlik olan yerde resimlere , evet orası ağrıyor ama bende şişlik yok
Ledderhose ise Ayak tabanınızda bi doku büyüyor. Ameliyatla halledilir diye biliyorum.
Peki sağol. Doktor muydun? Bir sorum daha var
Doktor değilim. Sağlık meslekte okudum
Anladım. bir şey daha teşhis edildi. Lomber omurga burkulması ve gerilmesi hatta bu ikisinden dolayı doktorum bana sürekli istiraat etmem gerektiğini söyledi.3 ay boyunca sürekli yatmam gerektiğini günlük yarım saat sadece ayakta kalmam gerektiğini vs dedi
Buyur