Bir kaç dr a gittim tam teşhiş koyamadılar en son bir dr daha gittim bana ''aşırı zayıflık da östaki ağzı etrafı yağ dokusunun azlığına bağlı östaki borusunun delikleri genişlemiş ve o yüzden yutkunurken ses duyuyorsun dedi tedavisi nedir dedim yok dedi bununla yaşamayı öğrencen dedi şok oldum gerçekten bu doğru mudur uğraşmak mı istemedi anlamadım bu ses 2 yıldır var umudumu kesmelimiyim ölene kadar ya da tedavisi var mıdır İzmir deyim önereceğiniz bir dr var mıdır... takıntı haline geldi çok rahatsız edici bir durum yasayan bilir ancakkkk:(((((((
Cevabın nedir?
Bunun için korkmana hiç gerek yok. Ben esnediğimde de aynısı oluyor çoğunlukla ağzımı çok fazla açtığımdan kulağımdan patur kütür sesler geliyor. Bazen ağzımı açıp bağırdığımda veya taklit yaptığımda da oluyor. Genellikle kulağından çok ses çıkınca yutkununca sürekli duyuyorsun. Ama çevremdekiler duymuyor. Benim sıra arkadaşımda da oluyor aynısı. :D Aslında korkmana gerek yok bende ders esnasında da aynı şey oluyor ama kafamı derse veriyorum ve hiç takmıyorum böylelikle geçiyor. Bunun için doktora gitmen gerekmez bana göre kemiklerin gelişiyor olabilir. Ben bu gün ağzımı açıp esnediğimde pat diye ses duydum sanki ağızım kan tadını aldı ama öyle bir şeyin olması saçmalık. :D Yani bunun için hiç korkma ben ilk gün korkmuştum pat diye ses çıktıktan sonra uğultu geliyordu duyman azalıyordu falan sonra geçiyordu kafana takma. :)
22 Yorumla- +1 yıl
Sorun devam ediyor mu
En İyi Cevaplar
Mutlaka bir tedavisi vardır araştırma hastanelerine git bende de vardı geçti kendisi
012 Yorumla
Soran+1 yılnasıl bir sesti? dal kırılmaıs gibi mi çıt çıt sesler mi yutkunduktan sonrada tekrar duyuyomuydun keske bmkide kendinden geçse 2 yıldır geçmiyor:( o kdr ilaç sprey kullandım sakız felanda çiğnedim banamısın demyor arastırma hastanesi son umudum. gidicem en kısa zamanda o da olmazsa artık naparm bilmiyorm bu sesle ömür geçirmek istemiyorm:(
Soran+1 yılsagol amin insaalah
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Aynısı bende de var. Bak bunu çok dert edinmene gerek yok. Kulak sağlığını koru ve fazla kafaya takma. Bunu yaşayan birçok insan var. Östaki borusu kendini dengelemeye çalıştığı zamanda olur bu. Kalıcı olmayadabilir. Çok dert etme yani.
02 Yorumla
Soran+1 yıl2 yıldır var... elimde değil kafaya takmamak rahatsız ediyor
- +1 yıl
Kafaya takmayınca sesleri duymuyor muyuz
Arkadaşlar bu sıkıntıdan kurtulan var mı lütfen sölesin aynı sıkıntı bende de var piskilojim bozuldu o sesi duymaktan
222 Yorumla- +1 yıl
Kardeș noldu çare bulabildin mi bir aydır bende var.
- +1 yıl
@Longing_1989 bende 1 5 aydır kafa uyuşması var cenemi oynatıgında kafa sinir lerden ses geliyor benim durum baya kotu neden oluyor bılmıyorum ama sen dedemi oyle
- +1 yıl
@Yilmaz64 benim 3aydır var. Bende gittim ama çözüm bulamadım. Benim yutkundukça oluyo sanki ağzımdan çeneye hava kaçağı oluyo gibi gerçekten zor dayanıyorum. Sabır allahım
- +1 yıl
@Yilmaz64 hiç geçcek gibi durmuyor
- +1 yıl
@Yilmaz64 kafa uyușması yok
- +1 yıl
@Longing_1989 devam ediyor mu
- +1 yıl
@Gozdeayaz1 sende çene gevşemesi mi var bak ne dertler var ya bende de kafa uyuşmasi var 2 yildir uyuşuyor
- +1 yıl
@Yilmaz64 çene gevşemesi yok yutkunurken çıtlama var kulakta sende var mı
- +1 yıl
@Gozdeayaz1 bende o yok ama kafa uyuşmasi var sinirlerin oldugu taraf sol taraf ta oluyor agzimi oynatigimda kafamdan çitir sesler geliyor benım de bazen uyuşuyor bazen geçiyor sen ben 2 yildir çekiyom ama elimden bişey gelmiyor ki 2016 da biraz Piskolojık sorunlar geçirdim ama atlattık 2020 de uyuşma geldi her yere gittim ama chekap egg noroloji sunis ler dolu dedi ama chekapta migren de olmaz diyor İnternet te olur diyor kafam agiriyor 3 gun sonra geçiyor bu uyuşma neden oluyor strs ten bilmiyorum dukkan da stres te oluyorum
- +1 yıl
@Gozdeayaz1 istek attim istersen yazabilirsin dm den birbirimize destek oluruz biz guçluyuz kımın ne duşundugu onemli degil
- +1 yıl
@Yilmaz64 olur mesaj yaz
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
10Cevap
+1 yılBende 3 aydir var arabada basinc tan kaynakli oldu 2 ay evvel hacettepe kbb ye gittim doc dr bakti hatta zarda hicbir sikinti yok dedi ostaki testine girdim sol kulak ta basinc dengeleyememe sikintisi varmis 2 ay sonra kontrol dediler ama gitmedim henuz valsalva hareketi yapmami soylediler sakiz cigne dediler balon sisir dediler ama ilerleyen zamanlarda Allah korusun bu kalici hasar birakabiliyormus kulakta sanirim net tani MR ile veya tomografi ile konuluyor daralma varsa balon tuboplasti diye bir islem. var tuzlu bir islem 6 7 bin civarinda ama sanirim kesin tedavisi bu
01 Yorumla- +1 yıl
Geçti mi sizin
arkadaşlar geçen var mı acaba aynı şey bana da oldu fakat ben yutkundukça ses azalmaya başladı yavaştan fakat ben hiç beklemek istemiyorum hemen bir şey yapıp geçirmek istiyorum lütfen yardım edin
00 Yorumla
+1 yılYazın tatilde denize çok girdim ve kulağıma su girmişti ve o zamandan sonra kulağımdaki sesi duymaya başladım kulaktaki pislikten dolayı oluyordur şahsi fikrim kulağını temizlettir geçer
00 Yorumla
+1 yılÇözümünü bilen lütfen atsın delirecem lütfen atın lütfen psikolojim bozuldu bazen sesten başım ağrıyor aşırı derecede duyuyorum hatta bazenleri sesten ağlıyorum yardım edin lütfen
03 Yorumla- +1 yıl
Kulak enfeksiyonları ve iltihaplanmalarında “Kulakta Yutkunma Sonrası Gelen Çıt Sesi” şikayetleri artar. Yutkunma sırasında tükürük bezleri tarafından salgılanan tükürük sıvısı yutulur. Ancak grip, enfeksiyon gibi rahatsızlıklarda yutkunma problemiyle karşılaşılır. Yutkunma sorunu yaşayan kişilerde bununla beraber yutkunmaya çalışılırken kulakta çıt sesi duyulur. Kulak vücutta duyma işlevi dışında vücudun dengesini sağlamakla görevlidir. Kulak orta kulak, iç kulak ve dış kulak olmak üzere 3 kısımdan oluşur. Orta kulak iç ve dış ortamdaki basıncın dengelenmesini sağlar. Basıncın dengelenmesi için orta kulaktan geniz bölgesine doğru açılan östaki borusu vardır. Özellikle yutkunurken östaki borusundan kulağa uygulanan basınç esnasında kulaktan çıt sesi gelebilir. Kulakta duyulan bu ses herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Yutkunurken farkedilebilen bu ses çok şiddetli olmadığından ve alışılmış bir ses olduğundan farkedilmeyebilir.
- +1 yıl
Geçti mi sizin sorun
- +1 yıl
@Gozdeayaz1 sen nasıl oldun var mı düzelme
Arkadaşlar bendede 5aydr var cene ekleminden ses geldiktn sonra kulagmda basnc dolgnlk oldktn sonra esnerkn yutkunurken cit sesi kbb gttm bsey gozkmedi ama bilemedim
015 Yorumla- +1 yıl
amin
- +1 yıl
@nurseddaa #nurseddaa size nasıl ulaşabilirim
- +1 yıl
@Diraragip noldu çözüm buldunuz mu? Bende çok rahatsızım bir aydır
- +1 yıl
@Diraragip geçti mi sorun
aynısı şu an bende var kulaklar sesler esnerken yutkunurkenn garip gaip sesler 40 gündür sabır ediyorum ve bazen tıkanıklıkta eşlik edior var mı bunu geçirip kurtulan warmııı lütfen yavv :(
03 Yorumlaarkadaşlar aynı sorunu bende yaşıyorum yutkundukça kulağımda çıtırtı sesi geliyor. bu sesten kurtulan var mı
21 YorumlaMerhaba aynı sorun bendede var geçti mi? şimdi nasılsınız
00 Yorumlaİltihap olduğunda oluyormuş ben. Dede vardı doktora basvurduk iltihap var dedi
00 Yorumla
+1 yılBen biliyorum bu sorunun tedavisini ulaş bana. bende 2 yıl o sesle yaşadım ama buldum sonunda
022 Yorumla- +1 yıl
lütfen söylermisin kardeşim
- +1 yıl
#Bilalyıldız92 Kardeş ne olur bana da ulaş, kendimi bildim bileli böyleyim, kurtulmayı ne kadar istediğimi tahmin edemezsin
- +1 yıl
Yaa bende bu konudan çokk büyük rahatsızlık çekiyprum tam 3 yıldır gitmediğim kbb doktoru kalmadı lütfen söylermisiniz mesaj atamyrm özelden
- +1 yıl
@Melaykee94 sizin hastalığınız geçtimi acaba bendede 2 aydır var yutkunurken kulakta çıtırtı sesi çok rahatsız ediyor. lütfen cevap yazın
- +1 yıl
Bende de mevcut ayni sikinti lutfen yardimci olabilecek varsa sevinirim ozellikle yururken ya da kafami asagi yukari kaldirinca cit cit ses geliyor ben hacettepeye gittim kbb ye orada bana sol kulakta ostaki borusunda basinc dengeleyememe dediler 3 aydir citliyorum
- +1 yıl
Bende de konuşurken çıt çıt sesi geliyor. çözümü nedir acaba
- +1 yıl
@Esmanur063 buldun mu çözümü
- +1 yıl
@pinardandin Bende de konuşurken geliyor geçti mi sizin
- +1 yıl
@Yyaİntaaretjemamma geçti mi
Gizli Üye(30-35)+1 yılnasıl bir ses bu? dur bir hemen üzülme
019 Yorumla
Soran+1 yıldal kırılması gibi ya da söyle diyim çıt çıt gibi yüksek bir ses yutkunurken ve esnerken duyuyorum sadece yutkunduktan sonra bir saniye geçiyor tekrar aynı sesi duyuyorum bir dahaki yutkunmama kadr baska ses duymuyorum 2 senede hayata küstürdü beni adam önemse diyor:( demesi kolay
Cevap sahibi+1 yılya bu bizim bir abide de vardı esneyince kıtlıyordu bu sesin ne zararı var ki? can yakmıyo bişey yapmıyo
Soran+1 yılbir insan günde sayısız kere yutkunur.. dediğim gibi yasamayan bilemez
Cevap sahibi+1 yılhee yutkunurkende vaar.. kardeşim eğer tıpta çözümü yoksa büyük ihtimal bir kul hakkı bir mazlumu kakıstırmandan veya haksız bişeye konmandan dolayı bir bela olabilir bu bir dusunur muusn beddua felan aldın mı böyle şeyler yaptn mı? kınadn mı veya
Soran+1 yılyoo kimseyle bir alıp veremediğim yok kendi halimde biriyim
- +1 yıl
lanet olsun bitmiyor delirecem çözüm arıyorum yok başım ağrıyor sesten!!!
- +1 yıl
aynı şey bendede var neredeyse 3 yıldır gitmedigim doktor kalmadı kafayı yicem artık :( soguk algınlıgında dahada artıyor care bulan yazsın lutfenn
- +1 yıl
Kulak enfeksiyonları ve iltihaplanmalarında “Kulakta Yutkunma Sonrası Gelen Çıt Sesi” şikayetleri artar. Yutkunma sırasında tükürük bezleri tarafından salgılanan tükürük sıvısı yutulur. Ancak grip, enfeksiyon gibi rahatsızlıklarda yutkunma problemiyle karşılaşılır. Yutkunma sorunu yaşayan kişilerde bununla beraber yutkunmaya çalışılırken kulakta çıt sesi duyulur. Kulak vücutta duyma işlevi dışında vücudun dengesini sağlamakla görevlidir. Kulak orta kulak, iç kulak ve dış kulak olmak üzere 3 kısımdan oluşur. Orta kulak iç ve dış ortamdaki basıncın dengelenmesini sağlar. Basıncın dengelenmesi için orta kulaktan geniz bölgesine doğru açılan östaki borusu vardır. Özellikle yutkunurken östaki borusundan kulağa uygulanan basınç esnasında kulaktan çıt sesi gelebilir. Kulakta duyulan bu ses herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Yutkunurken farkedilebilen bu ses çok şiddetli olmadığından ve alışılmış bir ses olduğundan farkedilmeyebilir.
- +1 yıl
Bendede var alıştım aldırma bence 1.5 senedir var doktora da gitmedim çözümü olmadını sizden öğrendim ailemden birine sordum bende küçükken vardı dedi şu an yokmuş
- +1 yıl
@huseyın4836 kac yilda gecmis
- +1 yıl
Aynı şeyi yaşıyoruz geçti mi
- +1 yıl
@ozlemmm346 devam ediyor mu sesler
- +1 yıl
@ozlemmm346 geçti mi sorun
Ilk defa duydum.. nasıl bir ses peydah oluyor ki?
18 Yorumla
Soran+1 yıldal kırılması gibi.. çatır çıtır bir ses işte yüksek bir ses cevremdekiler duymuyor tbisi sadece ben:(
Soran+1 yıl47 kiloyum. boyuma göre iyi zaten boyumda 1.55. yani asırı kilo vermenden olmustur diyo ama ben bu sesleri duymaya basladığımda 55 kiloydum... zayıf felan değildim sesleri duyduktan 1 yıl sonra spora başlamıstım o zaman kilo verdim onunla alakası yok bence bilemiyorum amansız hastalık mı bu ya tövbe töve dr öldüresem gelmişti o an
Soran+1 yılhiç umudum yok ama arastırma hastanesinde bir gideyim diyorum belki onlar bir tedavi seceneği sunarlar:(( neyse iyi geceler.
- +1 yıl
Sorun devam ediyor mu Bende de var
Bende biliyorum çaresini
110 Yorumla- +1 yıl
söylermisin allah aşkına
- +1 yıl
Nedir çaresi yardımcı olabilir misiniz
- +1 yıl
@pinardandin buldun mu çaresini bilenler de sadece buldum yazmış o kadar
- +1 yıl
Geçtimi burada mısınız?
00 Yorumla
+1 yılSorun geçti mi Bende de var
00 Yorumla@nurseddaa lütfen banada söylermisiniz
00 YorumlaKulak cittirti gecenler burda mi
01 Yorumla- +1 yıl
Evet bende de var sizin geçti mi
Buldum ben çaresini arkadaşım yeminle
026 Yorumla- +1 yıl
lütfen berirmisin
- +1 yıl
Söylersen çokkk sevinirimmm
- +1 yıl
Ben de aynı sorundan muzdaribim. Bu sorunu nasıl çözdün yardımcı olursanız çok makbule geçer.
- +1 yıl
@Diraragip geçti mi sorun
+1 yılyokmuş mu
00 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?