Her gün ya da 2-3 günde bir 30 TL civarı para veriyorsunuz kendinizi zehirlemek için. Dişlerinizin sararması, cinselliğinizin ölmesi ve damarlarınızı tıkaması için. Sonra siz orta yaşlara gelince hastane hastane dolaşıyorsunuz, cinselliğiniz de ölüyor (erkeklerde) ve o sigaraları alarak zengin ettiğiniz için kişiler de maldivlerde tatilini yapıyor. Bu çok mantıksız değil mi neden hiç düşünmüyorsunuz? Kime sorsam sigara içiyor
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Her şeyin fazlası zarar. Bunun gibi bir çok hastalığı sağlıklı olmayan içinde ne olduğunu bilmediğiniz gıdalardan bile alıyorsunuz. Böyle bir dusuncedeyseniz saçınızı temizlediğini zannettiginiz sampuanlardan tutun diş macunu, giydiginiz kıyafet, yediğiniz gida hepsine çok dikkat etmelisiniz çünkü aynı değerde :)
Bu bana kendini kandırmak gibi geldi biraz :) hiçbir şampuan hiçbir plastik sizin damarlarınızı tıkayıp kalp krizi beyin kanaması yaşamanıza dişlerinizin sapsarı olmasına ve cinsel hayatınızın ölmesine sebebiyet vermez. Sigara ile saydıklarıniizin arasında zarar olarak dağlar kadar fark var. E madem öyle uyuşturucu falan da kullanin alkolun dibine vurun sonuçta dikkat edeceksek hepsine dikkat etmeliyiz ne olacak :)
Evet hepsine dikkat etmek zorundayiz. Lütfen şampuan içeriklerinin hepsini internete yazıp araştırın. Gıda paketlerinin üzerindeki o kodlara maddelere bi girin bakın. Giyilen kalitesiz kötü maddeden yapılmış her hangi kıyafetin hangi sonuçlar dogurdugunu, çamaşır bulaşık sabunlarını. Sayamayacagim kadar hayatımızın içinde zararlı şeyler var. Hepsinden kendimizi ne kadar siyirirsak kâr. Sigara içelim alkol alalım demiyorum ama onları almadık diye de iyi olmuyoruz. Hastalıkların başlı başına en büyük etkeni de yoğun strestir. Bazen bazı şeyler birleşir tıkanır ve hastalık yaratır. Bu konu için bence okumanız gereken sayısız makale var. Araştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız
Ben bir kardiyoloji doktoruyum ve hem makale okuyup hem makale yazan birisiyim, benim kendi babam 87 yaşında ve hayatında sigaraya dokunmamış sinirli de bir insan aslında ancak yaşı 55-60 gibi duruyor ve hiçbir sağlık problemi yok. Bana gelen hastalardan damar tıkanıklığı sorunu yaşayan kişilerin hepsi de sigara kullandığını söylüyor. Ben hiç görmedim sigara içmiyorum diyip de damar tıkanıklığı sorunu yaşayan birisi. Siz şampuanlardaki sabunlardaki vs katkı maddeleri ile sigarayı kiyaslayamazsiniz. Biri 1 zarar veriyorsa diğeri 100 zarar veriyor. Lütfen insanları sigaraya teşvik etmeyin. Sigara alkol almayan ve spor yapan yaşlı insanları bulun ve görün çevrenizde hiç yok anlaşılan. Onlar da kullanıyor bahsettiğiniz şampuanları sabunları. Çok sığ bir bakış açısı kusura bakmayın
Ben araştırmacı gazeteciyim bu konuda bini aşkın makale okumuş birisiyim :) sigara ve alkol almazsanız, spor da yaparsanız 80 yaşında 65 gibi, 60 yaşında 45 gibi gözükeceksiniz. Çevremde çok örneği var ve bahsettiğiniz kıyafetleri şampuanları vs hepimiz kullanıyoruz. Sigara alkol ile kiyaslanacak kadar zararlı olsalardı bu bahsettiğim yaşlılar gencecik durmazlardi. Evet onlar da çok zararlı ama kaçma şansımız yok değil mi? Ve yanlış biliyorsunuz bahsettiğiniz gibi şeylerin sigara kadar zararlı olabilmesi için içerisinde katran gibi büyük zehirler barindirmasi gerekir. Lütfen kendinizi kandırmayın ve insanları yanlış tesvik etmeyin
Sigara kullanılsın diye bir şey belirtmiyorum. Zararını kabul edip diğer etkenleri de düşünmek gerekir sağlık açısından diyorum. Özetle sağlıklı yaşamak için sağlıklı düşünmeye de bakmak gerekir. Damar tıkanıklığı hastalığına takılıp kalmiyorum genel hastalıklardan söz ediyorum. Stres vs duygu durumları hastalıklara etki etmiyor derseniz de psikologlara haksızlık etmiş olursunuz. Tıp sadece tek bir alanda ilerlemiyor ve bilim bu kadar sığ bir bakış açısıyla degerlendirilmez
Stresin de sigaranın da alkolün de zararlı olduğu biliniyor ancak siz gelip de sigara üzerine konuşulan bir konuda sigarayı masum göstermeye çalışırcasina "o zaman hepsine dikkat etmeliyiz" gibisinden cümleler kurarsanız yanlış anlaşilirsiniz.
Her hangi bir insan sigara alkol almadı diyelim her gün sporuna da çıkıyor ama bir sorunu var yemek yemek. Şimdi buradaki dengeyi sağlamazsa neyin ne kadar dengesi olur. Aman sağlıklı olur pilav yiyeyim ekmek yemiyim deyip pilavın içinde margarin kullanırsa da vay haline gelsin damar tikanikligi. Her hangi bir yaşam biçimi dengeli ve sürdürülebilir olmadığı sürece eksiktir diye düşünüyorum. Yaşarken nasıl yasadigimiza hep bakmak lazım
Eğer hazır sağlıklı yaşamaya karar vermişken bunlara da dikkat edelim sadece sigarayı bırakmakla kalmayalım demeye çalışıyorsaniz size hak veriyorum, ben sadece sigarayı bırakmaya gerek yok günümüzde zaten her şey zararlı gibisinden bir bakış açısını kabul etmedim. Ve ben de size bir örnek vereyim bir kişi çok sinirli stresli birisi diyelim aşırı da yemek yiyor. Bunun üzerine sigara içip hareketsiz mi kalsa daha sağlıklı olur yoksa spor yapıp sigarayı bıraksa mi? Her konuda zaten mükemmel olamayız ancak üzerinde hakimiyetimiz olan konularda elimizden geleni yapmak bence en mantıklısı.
Hayır sigara için buraya gelen bir insan benim yazımdan okuyup dikkat etmesi gereken başka şeyler de var olduğunu öğrenebilir mesela. Kimseye sigara içiyorsan şuna dikkat ediyorsun aman iç diyemem demem. Kimseyi sağlıksız yonlendirmeye çalışmak gibi çabam yok aksine dünya git gide farklı sorunlarla yüz yüze ve bunların hayatımızın içinden her şeyle ilgisi var geniş bakış açısı getiriyorum olaya
Elbette sigarayı bırakıp sağlıklı yaşamaya baslasa çok çok daha iyi olur olacak da
Anladım kalp kırmak gibi bir niyetim olmadı fark etmeden haddimi asip sizi kirdiysam özür dilerim :) seviyeli tartışma sohbet için de teşekkür ederim
Ne demek önemli değil, bilinclenmis olduk bir kez daha. Bende teşekkür ederim güzel bir tartışma konusuydu :)
Çevresi bozuktur. Özentiden içiyorlar sonra bağımlı olup çıkıyorlar. Bu sefer de kurtulamıyorlar