Güncellemeler
+1 yıl
Oneri verebilecek yok mu :((
Güncellemeler
+1 yıl
Oneriler için teşekkür ederimm
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bi aralar yürürken ve dizimi büktüm anda diz kapagimda ağrı oluyor. Doktora gideceğim ama randevuyu bir hafta sonraya bulabildim. Ne önerirsiniz? :( ne sursem iyi gelir?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Geçmiş olsun.
Kalidren ilacını al. Hicbirsey kalmaz
Nasil bir ilaç yürürken oluyor ama daha cok
Soğuk ve sıcak içecekler içme apse yapar
Sen yarın dediğim ilacı al dua edersin bana
Bu hap diz için mi
Pardon ya ben diş ağrısı zannettim çok özür
Hayır diz kapagim
Şimdilik kas gevşetici sür sabah akşam gidene kadarda yat dinlen
Varsa ağrı kesici de al sıcak bi suyu iyice havluya yedir bacağına sar
Anladım teşekkür ederim buz mu iyi sıcak bez mi
Şişme var mı?
Hayir
Yani varsada üzerinden gün geçmiş pek bişi olucağını sanmıyorum en azından sıcak bez dizinin ağrısını alır rahatlarsın ama fazla oynatmamanı tavisiye ederim
Ağır doku zedelenmesi de olabilir kas gevşetici kullan
Teşekkür ederim ilginiz için. Kötü bir durum değildir dimi
Sanmıyorum belki sinirlerin gelişme süreciyse de zorladığın zaman aynı ağrıyı yapabilir
Meniskus olmaz dimi
Ben çok bacak bacak üstüne atardım sonra da squat felan yaptim düzensiz şekilde galiba yiprattim. Aslında 1 senedir yapmıyorum spor
Şişme morarma kanama olmadığı sürece kötü bir durum olabileceğini sanmıyorum. Meniskusta olabilir ama Kireçlenme veya Kemik erimeside olabilir fakat Google amcaya güvenerekte tanı koyma. Farklı bişi çıkar Allah korusun üzülürsün. Gelişme sürecinde de olabilir belki
Yaptığın squad'ın yanlışlığıyla alakalı da bir şey olmuş olabilir ama doku zedelenmesidir benim düşüncem
Ama meniskus olsa çok kötü duramazsın diyorlar. Haklısın doktor anlar bunu. Çok teşekkür ederim tavsiyelerin icin🙂
Bir kavga sırasında aynı gece bende hastaneye gittim sağ elimde ağır doku zedelenmesi var mesela ağır bir şey kaldırdığımda işaret ve baş parmağım hariç bütün parmaklarım ve elimin üstü ağrır
Anladım peki rontgende anlaşılır mı hemen
Evet meniskus kemik erimesi kireçlenme falan olsa duramazsın yani olucağını da sanmıyorum yanlışta olsa spor yapıyomuşsun
İlaçlı röntgen uzun sürebilirde normali hemen çıkar
Ama eğer ilaçlı röntgen çekerlerse tabi
Ama üstünden çok zaman geçti aslinda anlam veremedim şu anda spor yapmıyorum da. Fakat zedeledim sanırım. Ağırlık verdiğim zaman o dizim ağrıyor hemen
Tamam muhtemelen ağır doku zedelenmesi olabilir sen dediğimi yap kas gevşetici sür güzelce sıcak bi bez takviyesi yap ağrı kesici al ama abartma zaten kas gevşetici işini görür
Yakından ilgilenmek isterim doğrusu tıpa ilgim olduğu için merak ettim sonuçların ne çıkacağını
Glucosamin diye bir hap var o dize iyi geliyormuş doğru mu
Ya şimdi her insan vücudu bir değil eğer bir iki kişinin dediğiyle soruyosan orasını ben bilemem
Teşekkür ederim ilgin icin randevuyu hemen bulamadım ama
İyi de gelebilir gelmeyedebilir babam sağlık çalışanı onun belinde ağrı oluyor arada onun beline kullandığı kas gevşeticisini doktorun verdiğini bende elime kullanmıştım iyi gelmişti
Ülkemiz sağolsun randev hemen alamıyoruz maalesef ben sağlık çalışanı çocuğuyum bana bile zor
Ben de sağlık çalışanı cocuguyum asla alamıyorum. Ailem bile randevusuz gidemiyor artik
Hadi biz böyleyiz diğer insanlar... Vahim ülke
Ben teşekkür ederim asıl nasıl oldun iyisindir inşallah
Bugün çok şükür ağrım olmadi hiç
Sıcak bez uyguladın mı peki
Hayir hiçbir şey yapmadım ama dün çok agrimisti
Ya üzüldüm gerçekten dün yardım etmek istedim ama sevindim şimdi çok fazla hareket ettirmemeye çalış ağırlık kaldırırken spor falan yaparken biraz daha dikkatli ol
Spor hiç yapmıyorum. Fazla hareket yapmadım ama doktora gidicem
Yani sırf yanlış bir hareketten dolayı yaptığın spordan da mahrum kalmışsın sağlıkla alakalı bende çok şey yaşadığım için üzüldüm merak ediyorum ne çıkacağını İnşallah güzel sonuçlar çıkar
Çok teşekkür ederim haber ederim muhakkak😊
Ne demek ben rica ederim canının sağlığı olsun inşallah
Çok sağ ol
🙏🙏
Kireçlenme olabilir ya da hareketsizlikten olabilir
Evvela teşhis koyulması lazım.
bnnn
Kitlenme oluyor mu açıp kapattığında
Yok diz kapağında ağrı oluyor yürürken ve dizimi kirinca
Tamam kas ezilmesi ya da menisküs olabilir benimde aynıydı doktor jel verdi biraz dinlenme ve buz kompresi iyileşti
Meniskus olmaz inşallah ama o daha farklı ağrı değil mi korktum şimdi
Yok bak şu an benimde ağrımaya başladı dizim, şişlik var mı diğerine oranla bakabilir misin
Hayır şişlik yok
o zaman dizine buz koy şimdilik ağrıyan bölgeye bir süre bekle
Hayır yaşamadım