Astım iyileşir mi?
Nelere dikkat etmeliyiz
İlaç kullanmadan geçer mi? Düzelir mi? İlaçsız astımi atlatanlar var mı
Nelere dikkat etmeliyiz
İlaç kullanmadan geçer mi? Düzelir mi? İlaçsız astımi atlatanlar var mı
Astımı yok etmek tamamen mümkün olmayabilir ancak astımda tam kontrol mümkün olabilir özellikle düzenli takip disiplinli ilaç kullanımı doktor tavsiyelerinin yerine getirilmesi ile astımın son kontrolü mümkündür. Astım hava yollarının duyarlılığının artmasına bağlı olarak gelişen kronik bir hastalıktır tekrarlayan öksürük ve hışıltı ile karakterizedir astımda hem büyük hemde küçük hava yolları etkilenebilir astım olan kişiler sigara hava kirliliği olmayan yaşama ortamları alerjiniz olduğunu bildiğiniz önlenebilir alerjilerden uzak durun güçlü kokuları evden uzakta tutun astım astımlı olan kişinin odasında özel düzenlemeler yapın astım ilaçını kesmeyin sık sık odayı pencereleri havalandırın düzenli olarak çarşaf nevresimleri değiştirin.
Ama. benim ilacım yok doktor tam tanı bile koymadı benim solunum testim 50,70 çıktı
Dedi ola bilir yani net bişe de demediki 50 çıkarsa kesin astım mi olunuyor
Belirtileri var mı bir hastalık ta belirti olması çok önemlidir tanı konması için belirtileri öksürük hırıltı solunum göğüste tıkanıklık ve sıkışma soluk alıp verirken ıslık sesi nefes darlığı teşhis koymadan önce doktor hastanın şikayetlerini belirtileri fiziki muayene akciğer grafisi solunum fonksiyon testleri kanda alerji fonksiyon testleri kanda alerji tetikleri izlenir etken tanı çok önemlidir çünkü hastalığın artabilir tedavinde artış olur net bir sonuç için bunlar gerekli
Bende sadece nefes darlığı
Cevap
1Cevap
Sürekli devam ediyor diye biliyorum ilaç kullanılırsa sorun olmuyor geçmiş olsun
Astım hastasıyım havam olmadan yapamıyorum onun haricinde ilaçlarımı kullanmıyorum.
Sizin kaç çıkmıştı solunum testiniz 9
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?