Eski zamanlarda psikoterapi diye bi' şey yokmuş. Gerek dostlar, gerek âşıklar birbirlerine şifalı gelirmiş, âdeta terapi gibi."Sen bana çok iyi geliyosun" sözü gerçek bi' takdir sözü olarak, hazinelerden daha değerliymiş.. #tubasueda 🍀🍀🧚🧚
İnsanlar birbirlerine terapi gibi gelemedikleri için mi psikoloğa gidiyorlar?
Terapi gibi olmayanlar, ciddi şekilde can sıkıcı bir hale geldiklerini görmekteyiz. Diğer taraftanda bir birlerine terapi gibi gelmeyenlerin, en yakınındaki kişilerin çevresindekilerinde bu durumdan hoşlanmadıklarını görmekteyiz. Saldırganlık ve tehdit gibi algılanabiliyor. Aslında her şeyde birbirleriyle konuşan iletişim diyalog halinde olan her şeyin daha barış içinde olduklarını görüyoruz.
Psîkolog ve psikiyatriste özel eğitim almış yaklaşmayı bilen ve kişinin problemini kendi çözmesi i sağlayan özel ihtisas sahibi insanlardır. Bana iyi geliyorsun lafı ise bence karşıda kişinin kendisini anladığını hissetmesiyle dökülen bir söz öbeğidir çünkü anlaşıldığını hisseden insan rahatlar mutlu olur
Bazı sağlık proplemi dip boyutta olabiliyor. Bu hayatımızdaki insanla ilgili olmayabiliyor ondan bağımsız gelişebiliyor. Bunu yaşadığım için rahatlıkla söyleyebilirim. Sevgili elbette ilaçtır ancak bazı durumlar için psikiyatri kapısını çalmak lazım önyargılardan sıyrılarak. 🌿♥️
Kısmen doğru olsa da tamamen doğru değil. Ben insanların birbirine psikoterapi gibi geleceğine inanan biriyim ama bazı durumların çözümünü çevremizde bulmamız zor olabilir.
o zaman şöyle bir bakalım ilk psikolog kimmiş? Wilhelm Wundt. 1870lerde ilk psikoloji laboratuvarını kuran adam. bu tarihten sonra psikoloji felsefeden ayrışmıştır. bir dakika o zaman psikoloji felsefenin içinde hep varmış.. bence bu iş antik yunan'a kadar gider. antik yunandan önce psikolojiyle ilgilenen insanları tedavi eden biri yoksa herkes birbirine iyi geliyorsa bilemem tabii :D
bu arada "Şaman"larda "Kam"lar vardır. Orta Asya'da her türlü hastalığı "Kam"lar tedavi ederler buna psikolojik rahatsızlıklar dahil. Belki de "Kam"lardan öncesini kastetmişlerdir.
insanlar son zamanlarda kimseye içlerini açamadıkları için gidiyorlar terapiste güven problemi yaşıyor içimi açarsam acaba kuyumu nereden kazacak diye düşünüyorlar.