Uyku düzeni oluşturmak yeterli miktarda su içmek aromatik yağlar kullanmak bitki çaylarından faydalanmak soğuk veya sıcak su torbası uygulamak nefes egzersizleri yapmak masaj yapmak ılık bir duş almak ortam ışığını düzenlemek gürültüy azaltmak yediklerine içtiklerine dikkat etmek hava hava gün ışığı ve egzersizi ihmal etmemek.
Evet, yürümek endorfin hormonu salgılamasına neden oluyor ve mutluluk ile beraber ağrı kesici özelliği var fakat o noktada yürüyüş yapmak çok da kolay olmasa gerek 🙃
Evett çok faydasını görursünüz ;( size hacamat öneririm , yakın çevrenizde hacamat yapan birisi varsa mutlaka gidinn muthiş iyi geliyor, bana tesekkur edersiniz
2 defa yaptırdım, kafama da yaptırdım. Çok kan çıkışı olmadı, dolaşımım iyi değilmiş sanıyorum. Test yaptırdım, kanım çok yoğunmuş. Eskiden Kızılay’a kan bağışında bulunurdum, şimdi de 50kilo altındsyım diye almıyorlar Doktora randevu aldım, bi Hematolojik muayene de olacağım. Stres de çok etkiliyor beni belki de hacamat o yüzden iyi gelmedi 2 defa yaptırmış olmama rağmen.
Aaaa , o zaman hic bekleme bence de dr gidin hap filan kullanmayın eğer ki birsey cikmazsa , psikolojik olablir gecmis olsun canım migren genelde psikolojikle alakalı olabiliyor...
Baş ağrılarının çoğu psikolojik sebeplerdendir. Ancak fizyoloji ile karıştırılır. Bu arada, iyi ki söylediniz. Ben başınızı keseceksiniz sanmıştım. Yarın için en yakın psikiyatristten randevumu aldım :D
Psikoloji ve psikiyatri ayrı bilim dalları, stres nedeni ile olabilir tabii neden olmasın migrenin nedeni henüz tam olarak bilinmiyor. Fizyolojik olarak muayene edildim, bunun sonucunda mr çekilerek migren tanısı aldım zaten 🙃 Çok iyi yapmışsınız, ruh sağlığı da fizyolojik sağlık kadar önemli ve ikisinin bütünlüğü sağlık tanımını çıkarıyor 🙃
En İyi Cevaplar