Maske zorunluluğu kaldırıldıktan sonra grip salgını başladı. Maske taktığımız dönemde grip bile olmuyorduk.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Maske zorunluluğu kaldırıldıktan sonra grip salgını başladı. Maske taktığımız dönemde grip bile olmuyorduk.

Dün gece olmuşum sanırım. Bu sabah kahvaltı yaptım, burnum akıyor gibi geldi. Sürekli burnumun içi kaşınıyor, hapşuruyorum bir yandan. Burnumu yıkamaya karar verdim. Gittim lavabo başına, burnuma su çekip çekip hınkırıyorum. O kadar şiddetli ki, sanki o burun yolundan taaa mideye kadar içi mukoza kaplı yemek borusunun tüm mukozası, yukarı hareket ederek kahvaltıda yediğim, kendisine yapışmış ve henüz sindirilmemiş yemek parçaları ile burnumdan çıkmak istiyor. Yutağın oraya kadar gelince, (sümüksü sıvı tuzluymuş) küçük dilimin arkasında bıraktığı tuz tadıyla midemi komple kaldırarak, öğürmelere sebep verdi. Kusacağım nerdeyse. -Karnıma kramp giriyor resmen, demeye kalmadan ağzım kusmukla doldu. Reflexle kapattım dudaklarımı, çünkü o tazyik ile lavaboya çarpsa yerlere sıçrar. Yanaklarım şişmiş halde, bir kez daha kasıldı midem, burnumdan çıkıverdi öğütülmemiş yumurta, zeytin, peynir parçaları. Akşamdan yediğim ezilmiş bezelye parçaları ve domates kabukları falan hep görünüyordu. Kıl köklerimde zayıf olsak gerek ki, lavabonun deliğinden süzülmekte olan mukus karışımlı o yapış yapış kusmuğumun içinde, 3/4 tane burun kılı vardı. Tazyikten kopmuş olmalılar. Neyse, aldırış etmedim, ağzımdaki yanakları şişiren cinsten büyük kusmuk deposunu da sakince boşalttım lavaboya. Önce burnumu yıkadım, sonra ağzımı çalkaladım. Tam doğruldum, aynaya bakacak gibi bir şekle gelirken, bu defa da ağzımı çalkalarken kullandığım suyun bir kısmı, yanak içlerinde kalıp dilimin altına süzüldüğünden yutkunasım geldi. Yine aynı tuzlu tadı alınca, öğürmeler başladı. Kısır döngüye girdim anlayacağınız.
Cevap
4Cevap
bir kaç ay önce
Yıllardır grip olmuyorum. Ama sürekli d vitaminimi yüksek tutuyorum ve hiç maskesiz dışarı çıkmıyorum. Sanırım bu yüzden.
aynen öyle çok şükür kapali alanlarda toplu taşımada hiç çıkarmadım maskemi gerisi takdiri ilahi
3 gün önce. İşin ilginç tarafı hala devam ediyor olması 😁
Genelde evde olduğum için ve maske takmayı bırakmadığım için hasta olmuyorum ama lisedeyken çok fena gripler geçiriyordum ondan sonra da maske yasağı geldi zaten korunduk
Geçen gün yeni iyileştim 2 senedir ilk kez grip oldum
Aşı olmayanlar içimize karıştılar maske kalkınca o yüzden
Bir ay önce yataklık oldum.
Geçen kış galiba, hatırlamıyorum
1 ay önce olsun maske varken 2 yıl olmamıştım
Biray oldu
Lütfen maske takın kamuspotu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?