Evlilik öncesinde alınması gereken sağlık raporlarında nelere bakılıyor?

Evlilik öncesinde alınması gereken sağlık raporlarında nelere bakılıyor?
Nörolojik hastalıklar tedavi olmayan hastalıklar bir çoğu zaman zaman ölümcül sonuçlar doğurabilir nöroloji doktorları evlenmelerilni önermiyorlar. Evet.
Resmiyette bulaşıcı hastalık olmadığı sürece kişinin kendi kararıdır evlilik. Benim fikrim ise bu tamamen güvene dayalı bir husustur. Hastalığı olan kişi hayatını paylaşıp emanet edeceği kişiye güven duymalıdır. Her ne koşul olursa olsun yanında duracağına, hastalığın getirdiği tüm olumsuzluklardan tiksinmeyeceğine dair en ufak bir güvensizlik duymamalıdır. Bunun yanı sıra hasta olan kişi, evleneceği kişinin hayatının kendisi ile heba olacağına dair vicdani sorumluluk hissetmemesi gerekir. İnsanlar evlenmeden önce çok vaadde bulunurlar. Evlendikten sonra ise bu vaadleri gerçekleştiremeyeceği gerçeği ile karşı larşıya kalırlar. Sonra aşk bitti denir. Oysaki vaadler bitmiştir. Sevmek başka bu durumdaki insanla ilişki yürütmek çok başkadır. Aşk sarhoşluğu ile tutamayacağınız vaadlerde bulunmayın.
Böyle bir çift tanıyorum. Birbirlerini çok severek evlendiler. Kız evlenmeden önce kanser tanısı alıyor. Buna rağmen evleniyorlar ve bir çocukları oluyor. 10 sene savaştı bu kadın. Kocası onun için dünyaları önüne serdi.
Doktorlar ona sen nasıl hayattasın hala diye sordular. Bunun üzerine, hastahane koridorlarında bakın ben hala yaşıyorum diye yürüdü o.
Ama ne yazık ki tedaviye yanıt vermediği için, tedavisini kesmek zorunda kaldılar.
Ama bu kadın her olumsuzluğa rağmen, yüzünden gülümsemesini eksik bırakmadı. Asla sitem etmedi.
Hasta olan oydu ama herkesi teselli eden de oydu. Bu sene bu kişiyi ne yazık ki kaybettik.
Bana duruşu ve kişiliği ile ilham veren biri o, ona karşı sonsuz saygı hissediyorum. Keşke hayat ona biraz daha adil davransaydı.
Huzur içinde uyusun 🤍🤍🤍
Sevgi dolu, mutlu bir evlilik ona iyi gelmiş. Okurken duygulandım. Toprak onu hiç incitmesin. 🤍
Evet 🤍🤍
Hayır kesinlikle değildir, ortada gerçekten birbirini güzel seven insanlar varsa eğer hastalıkları görmezden gelirler. Ömürlerinin sonuna kadar birbirleri için yaşarlar
Cevap
5Cevap
Değildir, eğer aşıksam sevdiğim kadınla evlenirim
Nasıl geçti habersiz o güzelim yıllarım. Bazen gözyaşı oldu, bazen içli bir şarkı. Her anını eksiksiz, dün gibi hatırlarım. Dudaklarımda tuzum, içimde durur aşkın... Şarkılar herşeyi anlatıyor.
Hayır niye olsun sevdiğime onun ömrü yettiği kadar en güzel şekilde bakarım ondan sonra da onu kalbimde yasatirim
Sağlık ön planda düşünüldüğü sürece hiç bir şey engel değildir.
Kendi açımdan bakacak olursan bana kesinlikle engeldir
Evlilik öncesinde bir sağlık raporumu alınıyor ¿
Evet.
Engeldir. Evlenmeden yaşasınlar zaten ölecek ne gerek var😂😂
Değildir zaten evlilik düşünüyorsan herşeyi göze almışsındır
Değildir
hıcbırsey engel deıll
Engeldir
Yok ya olmamalı
Kişiye göre değişir
Değildir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?