Sizin ya da bi tanıdığınızın ya da aşıdan sonra kalp olmasada başka bi rahatsızlığı olan vamı
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Benim alerjim başladı.
Bacağımda kocaman bir kızarıklık oluştu ve soğuk havada orası kanamaya başlıyor😓
Başka öyle olan birini duymadınmı ve araştırdınmı bunu netten bakmadıysan araştır derim belki iyi gelen bişey bulursun
Bu arada ne alerjisi başladı bu kızarıklık alerjisindenmi bahsettin yoksa ayriyetten başka bi alerjimi
Bu arada kaç aşı oldun ve hangisi almanmı çinmi
2 tane biontech aşısı oldum.
Doktora sordum, aşıdan sonra alerjisi olan hastaların alerjik reaksiyonları %60 falan daha fazla artıyormuş.
Benim durumum hakkında pek bir bilgim yok.
Kaç aydır dermatoloji bölümüne randevu alamıyorum😪
Fakat genel muayene yapan doktorlar bacağımda olan kızarıklığın alerjik olduğunu söylüyor.
Corona sinir, kalp-damar, psikolojik gibi birçok yerde ağır izler bırakıyor.
Biliyom evet ve anlıyom
Dermatoloji yani cilt bölümünden niye randevu alamıyon dolumu
Bendekide soru douki alamıyon sanırım
Bendekide soru doluki alamıyon sanırım
Peki krem bişey sürüyonmu sürüyosan bence sürme ne olduğu henüz belli değil bide krem dokunur daha kötü yaparsa oyüzden bence kullanma
Bu arada bazı günler daha iyi bazı günler daha kötümü oluyo kızarıklık artıyo azalıyomu yani
Yoksa hep aynı oranda sabitmi
Hep aynı duruyor.
Sadece kışın kızarıyor, yazın gözükmüyor.
Bizim buradaki hastanelerde boş nadiren oluyor.
Anladım evet
Aklıma egzama geldi ama egzama kışın dahamı kötü oluyo onu bilmiyom
Egzama olanlar domates portakal süt acı baharatlar yani kısaca vücudu asidik yapan şeyler yiyince içince egzama azıyo
Büyük ihtimalle egzama.
Onun türleri oluyor, benimki sanırsam soğuğa karşı..
Yumurta yemekte asidik yapıyo yani egzamayı azdırıyo tabi gene günde 2 yumurta yense çok şey yapmazdır belki kişinin egzamasına bağlı ama 3 ya da 4 yumurta etkiler
Aa türleri olduğunu bilmiyodum şaşırdım demek öyle
Belki hem soğua karşı hemde yiceklerede ya da sadece soğua karşı yiceklerdende etkilenmiyo bunu deneyip kendi öğrenebilirsin yarından başla bu söz ettiğim yicekleri azalt ve soğuk olduğunda normalki kadar kızarmıyo hep olduğundan daha iyise o zaman yiceklerde etkiliyo demektir
Çay kahve asidik yapıyo azalt ve yanlış değilsem kahve daha çok asidik yapıyo
Limon asitli olmasına rağmen vücudu alkali yapıyo ama egzamaya dokunuyomu dokunmuyomu bilmiyom
Su içeye çok dikkat et az içiyosan en azından günde 5 bardak iç en az
Su içmeye
Canan karatayı takip etmeni şiddetle öneririm bunun ışında ibrahim saraçoğlunun kürleri çok iyi ve etkili ve tedavi edici kürleride var başka rahatsızlık ya da kabızlık ishal ne olursa saraçoğlundan bakabilirsin tabi nettende araştırırsın istersen
Kabızlık var mı bu arada
Teşekkür ederim🌸
Dediklerinizi uygulayacağım.
Yazdığınız bütün şeyleri yemeyi seviyorum😂
En iyisi dediğiniz gibi azaltmak.
Öyle bir problemim yok.
Başta mesela ilk 2 gün domates portakal ve acı hiç yeme yumurta en fazla 3 tane ye 2 gün tamamlansın sonra günde 1 domates ya da 1 buçuk ye ve bi bak yani bu benim fikrim deneme amaçlı. şimdilik idare et dayanda öğrenebilmek için egzamamı yoksa değilmi ya da egzamaysa yemeklerinde etkilediği egzamamı diye öyleyse artık dikkat edersin gene yersin ama abartmadan tabi ki rabbimize ne kadar şükür etsek azdır bşze bedavadan el kol bacak göz burun kafa ve organlar vermiş değilmi herkesin imtihanı sınavı farklı oluyo tabi aynı olanlarda var sakat doğanlar var sonradan hastalanıp kötü olanlar bizde sakat olabilirdik bide beterin beteri var derler ya yatalak olanlar ne yapsın daha kötüsü yataklak olupta hareket edenler var bide yatalak olupta hiç hareket edemeyenlef var bi parmağını bile düşün oyüzden ne kadar şükür etsek hamd etsek az ama tabi bu şükür etmememiz anlamına gelmiyo
Anladım ve rica ederim
Bu arada aklıma gelmişken büyük limonlar var ya ondan değil küçük limonlardan yiyin için küçük olanları daha faydalı daha ilaç niyetine içilebilir yani
Kürü uygulamasanda günde 2 küçük diş sarımsak ye ve 1 küçük limon tüket bu arada sarımsak azda olsa bazı kişilerde tansiyonu etkileyebilio sanırım düşürüyo 2 tane alıp az dengesizlik veya hafif baş dönmesi hissedersen 1 diş alırsın ya da 1 diş sabah 1 diş gece yatmadan istemezsen akşam yemeğinde buarada küçük sarımsaklar daha faydalı
Arada çarpıntı oluyor.
Peki ağrı oluyomu yoksa sadece arada çarpıntımı
İki doz çin
Bende normalde nadiren göğüste bir sıkışma acı hissi vardı ama şimdi o gitti arada kalbimin daha hızlı attığını hissediyorum üç saniye falan sürüyor ama sanki kalp krizi geçiriyor gibi hissediyorum
Anladım normalde yani aşı olmadan önce zaten nadiren göğüste sıkışma oluyodu aşıdan sonra arada bi çarpıntı olmaya başladı bide arada kalbinin hızlı attığını hissediyon 3 saniye gibi sürüyo
Evet
Bizim orada sağlıklı 39 yaşındaki kadın ikinci doz alman aşısını olduğunu günün gecesi gözümüzün önünde kalp krizi geçirip vefat etti.
39 yaşında daha
Eğer aşıdan önce zaten nadirende göğüs sıkışması var demekki o zaman ya kalbinde tazen bişeylik vardı ya da bişey yoktu ama sadece dert etmekten e üzüntüden olabilir çünkü göğüs sıkışması bi kalp sorunu olabilir bide dert etmekten üzülmektende olabilir
Üf
Gerçi ölüm saati değişmez ama sebepler farklı olabilir onunkide aşı sebep olmuş
Bu aşılar dert oldu başımıza ve kim mecburiyet illa aşı olunması gerekiyo kuralını koyduysa koydularsa rabbim onların ahirette cezasını versin çeksinler azabı neyse ya da cezası neyse
Ben aslında olduğuma pişman oldum, iki kere korona geçirdim ama işte 3. Kez hasta olursam kesin ölürüm artık diye mecbur oldum ama pişmanım şahsen
Peki sende çarpıntı ve hızlı kalp atışı 1. dozdan yani ilk aşıdan sonramı oldu başladı yoksa 2. aşıdan sonramı oldu
2. Dozdan sonra
Anladım evet
Demek öyle anladım
Benimde kız kardeşim 1 doz oldu ondan sonra hep gösünde ve kalbinde ağrı olmaya başladı
Sırtada vurmuştu ağrı
Başlarda çok ağrıyodu sonra hafifledi ama hala daha geçmedi ara ara ağrısı geliyo maalesef
Aşı yan etkisi
Bide mesela sağlıklı beslendiği zamanlar ağrı ya gidiyo ya da azalıyo öyle bişeyler demişti işte sağlıklı beslenmek çok önemli hani aşı hiç olunmasada zaten sağlıklı beslenmek gerekşyo başka hastalık gelmesin diye ilerde
Yan etkisi olsa neyse aşıyı çoktan oldu
Yan etki geçer ama bu maalesef aşının zararı ya da kalıcı yan etkiside denebilir bazı şeylere
Evet maalesef birde alman olmasa idi ya keşke o çok ağır çin hafif daha
Benide etkiledi maalesef 2 doz aşı oldum kalbim ağrımaya başladı
Çin aşısı o kadar hafif ki iğneyi yaparken hiç bak gram ağrı olmadı hatta acaba su falan enjekte ettiler dedim hiç ağrı olmadı ama alman aşısı yatağa düşürüyor
Anlamadım alman aşısımı oldun çinmi
Ha anladım
Çin oldum ama alman aşısı olanlar hep yattı gördüm ben
Bi alman bi çin
Anladım evevt
Hayır sadece çin
Evet alman daha ağır
Anladım
Merak ettimde kullanıcı adın niye ikizterazi ikiz burcumusun
Terazi burcuyum ikiz kelimesine takılma anlamsız uzun hikaye
Anladım tamam
Bu arada sende o kürü dene bence iyi gelir belki ya da en azından sarımsak ve limonu ger gün tüket sağlıklı beslenmeyede çalış eğer sağlıklı beslenmiyosan şeker kullanmamaya çalış kullanıyosan birden bırakma azaltarak bırak ve çok kahve içmek aşı olmamış ve kalbinde sorun olmayanda bile kalp çarpıntısı yapar günde 2 fincan kahve ideal
Ben kapatıyom bilgi ve paylaşım için teşekkürler
Bişey olursa istersen buraya yaz olur mu
O arkadaşada o kürden bahsetmeyi unutmayın
Üff şimdi aklıma geldi soğan sarımsak kullansın sende kullan ve bunun yanında hacamat olmakta çok faydalı hacamat yapınca akan kanla aşıdaki bi madde var oda atılıyo kanla ama çok az miktarda oyüzden 4-6 kez hacamat yaptırmak gerek tabi her birinin arasında fark olması gerek unuttum ne kadar olması gerektiğini ama yapanlara sorun gitmişken onlar bilirler bu arada kan aldırmakla o madde çıkmıyo hacamatla oluyo
Kapatıyom
Tamam🙂
Bende gülümserdimde ama kadınlarla konuşmak dinimizde günah olduğunda gülmekte olmaz ve pek gerekmdikçe konuşmuyomda zaten konuşmamaya çalışıyom herneyse
Ilkde fazla hızlı kalbim atiyordu sonra düzeldi
Kaç aşı oldun ve hangisi almanmı çinmi
Çin 4.
İyi düzelmiş şükür etmek gerek
Bu arada gerekmedikçe biri sormadıkça söyleme işte böyle böyle oldu sonra düzelti diye sonra belki nazar deyebilir
Hadis var bide yanlış değilsem şöyleydi peygamber efendimiz aleyhi salatu vesselam nazar haktır dedi
Emin olmadığımdan kesin bişey diyemem ama böyle hatırlıyom
Peki
Bu arada yorum için teşekkürler
Rica ederim ben tessekur ederim
Böyle yazmana şaşırdım ve sevindim rica ederim 🙂
🤜🤛
🤜🤛
Merak ettim profil resimindeki karakter hangi animeden
Soldakinin siyah zentsu olmadığını biliyom ama ona benziyo deme
Zentsu zetsu demek istedim
Benim çok ciddi sağlık sorunlarım oldu
Ne gibi mesela paylaşabilirmisin
Alman aşısı kalp ritmim bozuldu lenf nodlarim şişti
www.youtube.com/watch?v=ZGe2xrPhWjg
www.youtube.com/watch?v=ylKGd8Oboso
Aritmi yani düzensiz kalp atışı demek
Bu kür kalp damar tıkanıklığına çok şyi geliyo ve kalp dolaşımı içinde iyi geliyo dene bi bence bide iyi gelicekse ve denemezsen boş boşuna denememiş olursun ama faydasını görmezsende bişeyde kaybetmezsin
Kğrü yapmazsan o zaman her gün sarımsak ve limon kullan kalbe çok iyi gelir
Kğü kürü demek istedim
Anladım çok sağol önce kontrole gitmeliyim
Anladım tamam
Çok kahve aşı yapmayan ve kalp sorunu olmayanlarada kalp çarpıntısı yapabiliyo günde 2 fincan kahve ideal
Evet ama benimki asi dan sonra oldu
Anladım ama demek istediğim çok kahve içiyosan çok içme aşı olmadanda çok kahve içmek çarpıntı yapabiliyo oyüzden dikkat et demek istedim
O kürü yapmazsan en azında sadece her gün sarımsak al ve limon kullan sarımsağı gece yatmadan alırsa daha etkili sonuç verir ki kürde zaten uyumadan önce içiliyo