Beyaz bir elbise giyersem yeterli olacağını söylüyorlar, üzülüyorum. Gelinlik giymek istiyorum ben, buna hakkım yok mu?

Beyaz bir elbise giyersem yeterli olacağını söylüyorlar, üzülüyorum. Gelinlik giymek istiyorum ben, buna hakkım yok mu?

Hani ne bilim, küçük bir ihtimalde olsa seni düşünerek, iyi niyetle, dayatma olarak değil, öneri olarak söylemiş, kararı da sana bırakmışsa bişi demeyeceğim. Ancak durum böyle değilse, çok ayıp etmiş, gelinine değil hiç kimseye böyle laf söylenmez. Tam tersi sen desen gelinlik giymesem mi acaba diye, onun teselli edip ne olacak kızım giy, bir kere oluyo bu işler içinde kalmasın, gelin oluyorsun falan demesi gerek. Neyse, bu durum kimseyi ilgilendirmez, giy gelinliğini kafana da takma. Belki gelinlik masrafını beyaz elbise maliyetine tercih ettiğinden demiş, cehalet işte.
Kayınvalideniz çok büyük saygısızlık ve hadsizlik yapmış.
Düşüncelerini daha Farklı dile getirse eminim bu kadar üzülmezdiniz.
Yapıcı bir yorum da değil, yapıcı bir eleştiri de değil. Saygısızlık yani.
İsteyen istediğini giymekte özgür ve siz de 75 kilo olsanız sizde olan duruşunun daha iyi olacağının bilincindesinizdir bunu söylemeye gerek yokken söylemesi ve giyme demesi çok büyük patavatsızlık olmuş.
İnsanlar haddi olmayan şeylere karışmaya çok meraklı, çok sinir oluyorum böyle insanlara.
Oğlu böyle beğenmiş, evlenmek istemiş.. annesine ne kilosundan boyundan ya... yani saçma saçma işler.
Kaynanana ne acaba bu durumdan? Ne kadar saygısız insanlar var ya gerçekten. Şimdiden bol sabırlar diliyorum evliliğinde. Eşin denecek kişi buna yorum yapmadı mı annesine bişey diyemedi mi? Herkesin hakkı gelinlik giymek. Güzel bir moda evi bulunur diktirilir. Ayrıca büyük beden gelinlikler de var yani
Elbette var illa gelinlik giymek için belli bir kiloda olmak şart değil kusra bakma da saçmalamış kaynanan bu çok yanlış bir algı sen istediğini yap bırak dinleme onları "bu düğün bir kere olacak bir şey, iyi çuval giyip çıkayım ben o zaman" de kaynana.
Cevap
39Cevap
Tabiki hakkin var bu kaynana seni cok ezer bastan kendini ezdirme canim boyun kaç merak ettim bende kiloluyum gelinlik bakmaya gittigimizde butun gelinlikler küçük bedenler içindi denedim denedim olmadi gelinlikçiler bedenine göre yapariz dediler ama yine de kilolu olunca gelinlik ustune olmayinca moral düşüyor tabi yine de kaynanam cok şükür bisey demedi bu gune kadar hic kilomla ilgili gelinlikte giydim seninde hakkindir kaynana fırsat verme aldır yaptır ya da bitir bunu ileride mutsuz olursun
Evet tabiki o alacağı için onunla gidiliyor diye biliyorum gelinlik kına elbisesi bindallı hepsini seçerken kayinvalidem yanimdaydi
Bazıları kayinvalidesi eltisi gorumcesi oyle kalabalik giden de oluyormuşta benim eltim gorumcem yoktu kayinvalidem geldi annem geldi
Eger sende bedenime olmaz kayinvalidem laf eder diye utaniyorsan bence onceden git araştir beğen kayinvalidenle giderken direkt oraya gotur ben keske oyle yapsaymisim dedim cunku cok gezdik
Bence çok gereksiz ailelerin gelmesi, kayınvalideniz alıyor diye gelmek zorunda değil ki. Ben olsam istemezdim. Abimle yengem ikisi gitti almaya. Kimse gitmedi bizden de onlardan da. Ne kadar saçma giyecek olan sizken, sizden başka insanların bu konuda söz Sahibi olması.
Yani eşiniz de alabilir ayrıca, kayınvalideniz neden alıyor ki? Ben ilk defa duydum kvalidenin aldığını..
Bizim burada kayinvalide de gidiyor ama benim kayinvalidem kesinlikle karışmadı ben begendim parayi verdi aldik bu kadar hic yorum yapmadı
Utanmak derken ben kilonuzu bilmiyorum ben kiloluyum ben çekiniyorum denediğim kiyafetler olmayinca oram buram fışkırınca o yuzden dedim kötü niyetim yoktu
Ne münasebet düşüncesiz bir söz size uygun bir gelinlik elbet ayarlanır ben de 95 kiloyum mankenlik teklifi aldim önemli olan kilonun vücudunuza yakışmasi ve sağlığınız eminim biraz gayret ederek de rahatlıkla ideal kilonuza ulaşabilirsiniz
Ya olur mu tabi ki giy... istediğin olsun millet o millet kayinvalide olsa ne derse desin!! Gelin olarak tamamda düğüne gelince sorun ediyorlar!!
Hangi kiloda olursanız olun gelinlik giyme hakkınız tabi ki var. Kaynanalar genelde boş konuşur. Kafaya takmamaya çalışın. Önemli olan sizin ve eşiniz olacak kişinin ne düşündüğü.
Sacmalamislar istersen kaç kilo olursan ol, bu gelinlik denen şey bambaşka.. bana göre masumiyet saflık haysiyet Onur vs.
Bu senin hakkın. diren ve kararlı ol kabul etme söylenenleri.
Bildiğin orman ayısı olmuşsun sen ancak görülüyor ki bu pek de umurunda değil, hala gelinlik falan düşünüyorsun, bana kalırsa düşünmen gereken daha önemli konular var.
Bana kalırsa bu kimsenin pek de umurunda değil, böyle şeyler.
Sana kalmasın @mk
Kaynanan krizleri fırsata çeviriyor anlaşılan.
Hazır bir bahanem var kullanayimda oğlum gelinlik masrafından kurtulsun derdinde çok yazık
Düğün öncesi ve gelinlik giyecek her bir kızın da mantıken zayıflamaya çalışır. Yani tamam 120 kilo da olsan gelinlik giyersin ama neden zayıflamayı düşünmezsiniz ben bunu anlamıyorum.
Kilo ver sende zor mu yani bu kadar veremiyorsan tüp mide ameliyatı felan ol yani kilolu kadın itici oluyor
Kayınvalidenin fikri önemli değil senin ne giyeceğine karışamaz sen ne istiyorsan onu giy istersen gelinlik istersen elbise
Gelinlik hakkı için bi kilo sınırı yok gayet de istediğini giyip güzelce taşırsın 🤍 gelinlik herkese yakışır.
Öyle kaynana yere batsın. Giy sen gelinliği rahatsız olan düğüne gelmez olur biter. Kilo vermeyi istiyorsan ver istemiyorsan kimse buna karışamaz
Kaynanan halt yesin, ne demek uygun değil? Bal gibi de uygundur
Kaynanana söyle düğününe gelmesin böyle geri kafalı insanlar olduğu sürece geriye gidiyoruz
Saçmalama elbette var , düğüne ne kadar süre var?
Yani onun kumaşıyla 2 gelin rahat evlenirdi. Ekonomik açıdan düşün
Eğer bulabilirsen gelinlik giyebilirsin neden olmasın
Bende kiloluyum valla hiç sorma bende çok üzülürdüm bu durumda
Kilo ver bence bir kere evleniyorsun, yani giymek hakkı tabikide ama kötü durur sana hiç yalan dolu yorum yapamicam kötü durur acilen kilo ver , demek tabiki hakkı değil o ayrı
tabi ki hakkın var kendi maddi gücün varsa alıp giymeni öneririm
Var tabii ki. Giy gelinlik. Herkes kadar senin de hakkın var.
Senin gelinlik giymeye hakkın yok, duvağını falan yersin sen toraman.
Ne kırıcısın..
Tabii ki de hakkım var ama 105 kiloyla ne kadar güzel durur ki
Kaynanan sana bunu söylüyor ve evleneceğin insan buna ses çıkarmıyor mu?
Daha düğün öncesi böyle diyen insanlarla hayatını birleştireceksin, bir daha düşün derim.
Sen kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yap.
Sağlığın için kilo vermeyi dene ama
Ne alaka hayata bir kere evleneceksin gelinliği giy kaynana paradan kaçıyor
Giy ve mutlu olduğun şekilde yaşa eşin beğenmiş başka da hiç kimseyi umursama
Var tabii ki ona ne? Beyaz elbise zayıflatmayacak, sana uygun olan bir gelinlik neden olmasın
kendini sev ve kilo ver. Kaynanana o gelinligi aldir inadina
Kilosundan dolayi gelinlik giyemedi dedirtmek mi?
Helal olsun kiza bak gelinlik giymek icin nasil kilo vermis deyip hayrete dusurmek mi insanlari? Hepsini gectim kendine paha bicilemez bir hediye ve omurluk motivasyon vermis olacaksin.
Gelinlik giyme hakkın tabiiki var ama biraz kilo vermeyi denemek fena olmazdı.
Aidin Salih'in 'Gerçek Tıp Yitik Şifanın İzinde' kitabını alıp oradaki tavsiyelere uymaya başlayabilirsin.
Ben 98'den 81'e indim bu kitap sayesinde.
Muhtemelen hayatında bir kez giyeceğin bir kıyafet için insanların ne dediğini umursama derim. Bu senin ve kocanın başrolde olduğu bir organizasyon, dolayısıyla kocanın da seni gelinlikle gördüğünde çok mutlu olacağını düşünüyorum.
Evlenmeden önce niye zayıflamadın tabi kadın der bu kilo ne ya ye iç yat anca spor nerde
giy sen milleti boş ver. Kiloyu da sağlığın için ver
Elbette giyebilirsin! Ama istersen biraz kilo vermeyi dene, sağlığın için bu kilo zararlı olabilir. Boyuna göre bir kilon olsa yeterli.
Uygun değilsin dememiştir de kabarık görünür falan demiştir ama istersen giyersin zaten ayağına sıkacak değiller.
Ablacım öyle saçmalık olur mu bir kez giyiniyorsun 100 kilo da olsan 200 kilo da olsan eşin seni beğeniyor mu sen ona bak.
Bence herkese inat, bir yıl boyunca sıkı bir diyete gir veya doktora git. Ve o gelinliği kaynananın gözüne soka soka giy!
haklı kilo ver kendisine saygısı olmayanın karşıdakine saygısı olmaz
Diktir giy kız kimseyi sakın dinleme onlar unutur sen unutaöazsın ömür boyu
Tabiki var o neden karisiyor sana ama kendi sagligin için kilo vermen iyi olur sanki
Var tabiki isteyen istediğini giyer
Koca bulduysan o kiloyla. Gelinlik giyme boş ver 🤣🤣🤣🤣
Öyle tabi nefes alsın yeter diyen de var
Olabilir insanın kendine olan saygı için fazla
Benim günüm sanane diyebilirsin
Gelinlik şusn 40 bin diye duydum , rkenomik açıdan söylemiş olabilir
Gir sen bak gelinligine haklsn de geç
Senin ne haddine diyemedin mi kocum
Kaynananın ayıbını bilmek zorunda mıyım..
O kadar üzülme 2. de giyersin
Evlenme o zaman bence
Tabiki var eşinle konuş boş ver onları
Gelinlik giy! Kaynanan çatlasın patlasın 🙂
Diktirebilirsiniz iyi bir terziye..
Kilo ver sağlığın için
Saçmalık tabi ki giyebilirsin
Kaynanan sizi ayırmak istiyor belli ki
Kilo versene rahatsız olmuyor musun hiç
ne alaka giyen giyiyor
Bokunu yesin o gaynanaa
Sebep