Son 4 yıldır her sabah gözümü açar açmaz kahve içerim. Merak ettim. 😅

Son 4 yıldır her sabah gözümü açar açmaz kahve içerim. Merak ettim. 😅
Midemizde, yediklerimizi sindirebilmek için hidroklorik asit bulunuyor ancak kahve bu asidin üretimini artırıyor. Boş midede asit artışını karşılayacak besin olmayınca, zamanla, vücut hidroklorik asit üretimini azaltıyor. Sonuç olarak sindirim yavaşlıyor ve vücutta bulunan, sindirilmemiş besinleri yiyen bakteriler hidrojensülfit (çürüyen yumurtalara kötü kokularını veren madde) üreterek hiç de hoş olmayan gaz oluşumuna neden oluyor. Gaz, sadece bir başlangıç. Mide asit düzeyindeki yükselme, yanma, hazımsızlık ve bağırsak irritasyonu olasılığının artmasına neden oluyor. Bu uzun bir süre devam ederse reflüye, irritabl bağırsak sendromuna ve ülsere neden olabiliyor.
Böyle bir yazı okumuştum. Ayrıca aç karna yenen bir elma , kahveden daha çok uyku acıcı etkiye sahip. Ama tabiki sabah aç karna ılık limonlu su içmek, yapılabilcek en iyi şey 😍
Uyarılarınız için teşekkür ederim. Bundan sonra dikkat edeceğim. Yaşta ilerliyor zaten, sağlık sorunu yaşamak istemiyorum. :)
Sabah limonlu su içmeyi çok sevdiğim bir doktor var. Onda hep duyarım. Siz de araştırabilir siniz. Insana enerji veriyor. Sağlıklı mutluluk dolu günler sizinle olsun 😇😇
Teşekkürler. Enerjiyi yiyip sömüren şeylerden biri de sigara. İçmeyenler başlamasın. Bu da benim önerim olsun.
Ben. Kahve sigara asitli şekerli içecekler, tatlı. Uzak duruyorum. Zaten yemeyince insanin canı da hiç istemiyor. Hiç canım tatlı çekmez. Sağlık uyarılarını dikkate alırım. Uygularım. Öğrendiklerimi çevremle paylaşırım. Geçen genel kontrol amaclı tahlil yaptırdım. Magnezyum kalsiyum dan iyota kadar. her şey olması gerektiği gibi cıktı. Çok mutlu oldum. Spor da yapıyorum. En kıymetli hazine bu bence. Rabbim herkese sağlık sıhhat afiyet sonrada manevi huzur ve mutluluk nasip etsin. Ama sürekli dinledigim doktor hep şunu söyler. her şey senin elinde. Önce sen kendinin doktoru olacaksın. Bu sözünü çok benimsedim. 😍😍
Ne güzel. Böyle donanımlı kişileri aramızda görmek çok güzel. Sizi de fenomen olarak görmek isterim. :) görüşlerde böyle yardımcı olmanız sizi fenomenliğe çok uygun biri yapıyor.
1 ay bunu yaptım. Ancak sütlü kremalı kahve ile😅 işe gitmeden sadece kahve içiyordum. Öğlene kadar yemek yemiyordum. Sonra doktor pişt dedi bana ve ilk kahvaltı yapmaya geri döndüm. Kahve zararlı olduğu için değil ama kahvaltı yapmadığım için sıkıntıydı.
Kahvaltısız güne başlanır mı? Yazık edersin valla kendine dikkat et.
Peki efendim. Teşekkür ederim tavsiyeniz için🙏
🤪
bence değildir. eğer miktarına dikkat ediliyorsa. ama sabah kortizol yani stres hormonu fazla olur kahve içilirse bu daha çok artabilir
Cevap
8Cevap
Sabah uyanınca kahveyi bırak adımı bile hatırlamıyorum sen nasıl alışkanlık yaptın 😅
Bende bilmiyorum :D
Turkey kahvesi mi neskafe mi
Canım o an ne isterse.
20 senedir içiyorum askerlik hariç zararını görmedim.
Uyanır uyanmaz kahve icemiyorum.
Zararlı mı? sanmıyorum.
Ben içiyorum seviyorum da zararlı olması umrumda bile değil. Türk malı yok ki artık hep ithal.
Hayır aslında miktara bağlı. Bağışıklığının da alışkın olması önemli. Mesela guarana ve filtre içerim. Lisede bi ara kavga takıntım vardı kahvesiz yapamazdım okulda bayılmıştım.
Ben her sabah 1 fincan Türk kahvesinin sağlıklı olduğunu duydum.
Fiziksel olarak bilemem ama ruhsal olarak çok iyi geldiği kesin.
Aksine faydalı
Zararlı mı bilmem ama su içmek gerekir 👍🏿
kahve içmiyorum ben o duyguyu bilmem nasıl oluyor
Önce su içmek gerekir
Şu zamana kadar hiç öyle kahve içmedim
Zararlı deyil tam tersi insanı kendine getiriyor her sabah içeriz ama acı mırra
Türk kahvesi mi?
Değişiyor, o an ne istersem.
Bilmiyorum ama içiyorum
Bi de sigara yakarsan yanında kraldır
Değildir
Evet jxjjdj