Yüksek riskli hpv sigillerim vardı yaktırdım ama hala hpv virüsünü tasıyorum kanser yaparmı?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Benim penisimde de var..
Penis başının sağ ve sol tarafında..
Üroloji ye gittim, onlar başka bir doktora sevk etti..
Başka doktora gittim, bir dünya kan ve idrar testi istedi.
Test sonucunu götürdüğüm bayan dr, penisimi inceledi ve dediği şey "Takip etmemiz lazım" dedi.. Büyürse o sordun dedi..
İçime sinmedi..
Başka hastaneye gittim..
Yine öyle..
Önce ürolog ve testler..
Sonra cildiyeye gittim ki şansıma Prof dr bir bayan geldi. Konunun uzmanıymış..
Ürolog testlerde bir şey bulamadı, enfeksiyon var dedi, ilaç yazmıyorum belli bir zaman sonra geçer dedi..
Cildiyeci Prof ise, eline aldı inceledi inceledi, daha sonra asistanı geldi o da inceledi önemli bir şey değil dedi.
Lazerle yaktırabilirsin dedi. Devlet hastanesinde yok ama özel hastanelerde var dedi.
Bu soruda görüş belirten, uzman Dr. @gizem-er yorumu kafamı karıştırdı doğrusu.. Bu sefer de enfeksiyon ve mikrobijoloji dr a mı gitsem bilemedim.. Siğiller halen var. Ama penisimde ki yanma, enfeksiyon geçti..
Hpv siğili yakılır ama virüs daima vücutta kalır. Kanser riski düşük olsada var. Bu süreçte Hpv aktifken ilişki yaşamamaya özen gösterin. Genital bölgenizi de sürekli temiz tutun. Eğer oral Hpv ise dişlerinizi sürekli fırçalayın ve yüzünüzü organik sabunlarla sık sık yıkayın.
Eğer tedavi olmazsan evet ileride yapar ama bunun ne kadar sürede yapacağını senin bağışıklık sistemi belirliyor eğer bağışıklık sistemi zaten güçlü tutarsan virüsü vücudundan atacaksındır bazı insanlar hiç haberi bile olmadan bulaşıp atıyorlar ve bunun için test yaptırmalısın test haricinde tekrar senden mi yok almadılar onlara test yapmadılar sen de kaç numarası var tehlikelisi mi yoksa atlatır hanıma ve kadınsan eğer bir ameliyatı var bunun onu olmalısın Allah şifa versin
Cevap
5Cevap
Risk var, onun icin sürekli takip etmen lazim , senede veya en fazla 2 senede bir kontrol olman lazim. Sigileri yaktirmasanda kanser olursun diye garanti yok ama yüksek risk vardi, aldirmakla sadece riski azaltiyorsun.
Sigillerin türü var sanrm çok fikrim senin ki nasıl nerde
Bi sayfal var instada orada çok güzel açıklamalar yapio soru cevap sürekli takibe alsan iyi olur
Siğil yapan hpv türüyle kanser yapan hpv türü farklı siğil yapan kanser yapmıyor yani ama diğer kanser yapan türü bulaşırsa bu bir risk tabiki paran varsa HPV aşısı yaptır derim
Hpv bulaş sonrası aşı olmanın hiçbir anlamı yok aşı cinsel hayatın aktif olmadığı yani bakir veya bakireyken yapıldığında koruyucu.
Aşının koruyuculuğu cinselliğin henüz başlamadıgi evrelerde etkili aktıf bir cinsel hayatta koruculuk sağlamıyor
Öyle bişey yok vüdut en geç 2 yılda atıyor virüsü sağlıklı beslenme sigara ve alkol tüketimin yoksa endişe edicek bişey yok
Çok sıkı takip gerektiriyor çıkmaması için rahim ağzı kanseri riski var
Allah korusun seni güzel düşün güzel şeyler olsun düşüncelerine dikkat et
Kanser öyle bir şey değil ama olmaması içinde bir neden yok.
Az zina yapın iyi oluyor size
Geçmiş olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba;
Geçmiş olsun dileklerimle başlamak istiyorum
Human Papilloma Virus (HPV), dünyada cinsel yolla bulaşan en yaygın hastalıklarından biridir. Cildi ve mukozaları tutarak karşımıza çıkmaktadır. HPV bulaşı için cinsel ilişki şart değildir ancak en sık bulaş yolu cinsel ilişkidir. Temas ve cinsel yol ile bulaştığı için ağız, boğaz, genital bölge ve anal bölgeyi etkilemektedir.
Cinsel aktif bireylerin ortalama %50’si, hayatlarının bir döneminde HPV ile enfekte olurlar. İnsanlarda oldukça yaygın bulunmakta ve çoğu kişide soruna yol açmamaktadır ancak bağışıklık sistemi düşkün kişilerde daha çok hastalığa neden olmaktadır.
HPV Bulaş Yolları;
Günümüzde HPV’nin 200’den fazla tipi bulunmaktadır, bu tipler kanser yapma potansiyellerine göre yüksek riskli (high risk) ve düşük riskli (low risk) olarak sınıflandırılmaktadır.
Yüksek riskli HPV tipleri kadınlarda rahim ağzı (serviks) kanserine neden olurken erkeklerde penis kanserine neden olmaktadır.
Düşük riskli HPV tipleri ise genital siğillere neden olmaktadırlar.
Ülkemizde en yaygın görülen HPV tipleri HVP 16 ve HPV 18 ‘dir, ayrıca bu tipler rahim ağzı – penis kanserine en sık neden olan HPV tipleridir. Rahim ağzı kanseri olgularının %50 si HPV 16, %20 si ise HPV 18 ile ilişkilidir.
HPV Hangi Hastalıklara Neden Olmaktadır?
HPV’ye spesifik bir antiviral tedavi bulunmamaktadır. Bu enfeksiyon HPV enfekte kişilerin %90’ında 2 yıl içerisinde gerilemektedir. Bu süreçte hastalarda bulunan siğiller kriyoterapi ile yakılabilir veya cerrahi eksizyon ila çıkarılabilir. Ancak unutulmamalıdır ki bu tedaviler kür tedavileri değildir. Çünkü HPV hücre içerisinde bekleme halinde kalmaktadır, bağışıklık sisteminizdeki düşmeler ile beraber tekrar siğillerin çıkması olasıdır.
Bununla birlikte hiçbir belirtinizin olmaması, HPV enfeksiyonu taşımadığınız anlamına gelmez. Bu nedenle kadınların mutlaka düzenli smear testlerini yaptırmaları gerekmektedir.
Eğer HPV tipiniz yüksek riskli ise mutlaka kontrollerinize zamanında gitmeniz ve smear testinizi yaptırmanız gerekmektedir.
Sağlıcakla kalın...
Enfeksiyon Hastalıkları Uzman Doktoru Gizem Er
Online Danışmanlık