Göğüs şiddetli şekilde ağrıp geçtiyse bu Kalp spazmı mı, Kalp krizi mi?
Hala (2gün) ağrıyor ama şiddetli değil.
Hala (2gün) ağrıyor ama şiddetli değil.
Kalp krizinde nefes darligi cekersin, başın dönebilir agri sırtına vurur ve sol kolunda bir ağrı hissedersin bu serce parmağına kadar agrir. Kalp krizinde zaten aniden yere yığılırsın.
Kalp spazmi hakkinda bilgim yok.
Kalp sorunlarinda bir doktora gitmen lazim bide doktor ilk ekg yapar ve o aletde bi halt cikmaz. Benim mesela kalp degerli iyi cikmasina ragmen gögsümde ağrı vardı ve sürekli bi daralma hissi vardi sonra anladilar ki benim reflum varmis. Mide asidi yukari cikarkan sol gögüsüde etkiliyormuş kalplik durum yokmuş. Sendede belki böyle bir şey vardır mutlaka doktora görün evham yapacağına.
Nefes darlığı çekmedim, başım dönmedi, ağrı sırtıma, sol koluma ve serçe parmağıma vurmadı, yerede yığılmadım. Bunlar yoksa kriz değil midir? Reflüm belirtileri de yok.
Kriz değildir yüksek ihtimal tabi
ama baska sorun vardir yüksek ihtimal
reflü belirtileri benimde yoktu midem agrimiyordu, bi yanma hissi yoktu sadece gögsüm agriyordu
şimdi hatrladım, bir anlık göğüs ağrısında yere yığılmadım ama birkaç dakika sonra halim gitti ve yere yığıldım.
benim dediklerimin 90%inda ama genellikle ölümle bitiyor
yani kalp krizi öyle iki dk gecirip geri düzelecegin bir sey değil ki
felc bile kalabilirsin
baska bi sorunun vardir senin kesin acil doktora gitsene ne duruyorsun
Kalp Spazmı Belirtileri:
Sıkıntı veya nefes darlığı olur, [Sıkıntı]
Ağrı hissi; genellikle göğüs ortasında başlar, kollara, boyuna, sırta ve çeneye doğru ilerler, [göğüs ]
Sıklıkla fiziksel hareket, fiziksel zorlanma, heyecan, üzüntü ya da fazla yemek yeme sonucu ortaya çıkar, [Fazla yemek yeme]
Kısa sürelidir, ağrı yaklaşık 5–10 dakika kadar sürer, [Şiddetli ağrı, kısa süre. Hafif ağrı, 2 gün]
Kalp spazmı belirtileri arasındaki ağrı, istirahat ile durur, istirahat halindeyken görülmesi ciddi bir durumu gösterir, [istirahat halinde oldu, otururken]
Nefes alıp vermekle ağrının şekli ve şiddeti değişmez. [✓]
Kalp Krizi Belirtileri:
Hasta ciddi bir ölüm korkusu ve yoğun sıkıntı hisseder, terleme, mide bulantısı, kusma gibi bulgular görülür, [terleme, mide bulantısı, sıkıntı ve ö. korkusu]
Ağrı; göğüs ya da mide boşluğunun herhangi bir yerinde, sıklıkla kravat bölgesinde görülür, omuzlara, boyuna, çeneye ve sol kola yayılır, [göğüs, mide boşluğu, kravat bölgesi]
Süre ve yoğunluk olarak kalp spazmı (angina pektoris) ağrısına benzemekle birlikte daha şiddetli ve uzun sürelidir, [şiddetli, kısa süreli. Uzun süreli, hafif kalp ağrısı]
En çok hazımsızlık, gaz sancısı veya kas ağrısı şeklinde belirti verir ve bu nedenle bu tür rahatsızlıklarla karıştırılır (Bu tür gaz ya da kas ağrıları, aksi ispat edilinceye kadar kalp krizi olarak düşünülmelidir), [çok az kas ağrısı, bağlantısı olmayabilir]
Cevap
0Cevap
Peki ağrı dışında olan bir şey var mı nefes darlığı olabilir ya da herhangi başka bir şey
Spazm veya kriz olurken nefes darlığı olmadı. Ama sonradan oldu ama nefes alamayacak kadar aşırı değil ve stres ve korkudan olma ihtimali var.
Karıncalanma olmuştu ve az önce tekrar oldu. Halsizlik, karıncalanma, baş dönmesi, terleme. Bunlar oldu ama korkudan olabilir mi? Ve kolesterolüm çok yüksek.
Kalp spazmında da aynı belirtiler var?
Kısa süreli ama şiddetliydi. şu an şiddetli değil, ara sıra geçiyor ve tekrar başlıyor. Hatta unutsam hissetmem bile bence.
Aslında bakıldığında kalp krizi ile kalp spazmı aynı şeydir ikisinde de koroner damarlar tıkanır ve geçici bir süreliğine kalp kanlanamaz bundan dolayı ağrı meydana gelir. Farklı olan şey süreleridir. Eğer ilk ağrı olduğunda ağrı göğsü ortasindan başlayıp yayılıyorsa spazmdir bu ama karın boşluğundan başlayan bir ağrı varsa kalp krizidir başka ayırt edici özellikte nefes aldığında ağrının değişip değişmemesi eğer ki nefes alıp verirken ağrının şiddeti değişiyor ise kalp krizidir
Nefes alırken şiddet değişmiyor, kriz değil mi şimdi?
Kalp Spazmı Belirtileri:
Sıkıntı veya nefes darlığı olur, [Sıkıntı]
Ağrı hissi; genellikle göğüs ortasında başlar, kollara, boyuna, sırta ve çeneye doğru ilerler, [göğüs ]
Sıklıkla fiziksel hareket, fiziksel zorlanma, heyecan, üzüntü ya da fazla yemek yeme sonucu ortaya çıkar, [Fazla yemek yeme]
Kısa sürelidir, ağrı yaklaşık 5–10 dakika kadar sürer, [Şiddetli ağrı, kısa süre. Hafif ağrı, 2 gün]
Kalp spazmı belirtileri arasındaki ağrı, istirahat ile durur, istirahat halindeyken görülmesi ciddi bir durumu gösterir, [istirahat halinde oldu, otururken]
Kalp Krizi Belirtileri:
Hasta ciddi bir ölüm korkusu ve yoğun sıkıntı hisseder, terleme, mide bulantısı, kusma gibi bulgular görülür, [terleme, mide bulantısı, sıkıntı ve ö. korkusu]
Ağrı; göğüs ya da mide boşluğunun herhangi bir yerinde, sıklıkla kravat bölgesinde görülür, omuzlara, boyuna, çeneye ve sol kola yayılır, [göğüs, mide boşluğu, kravat bölgesi]
Süre ve yoğunluk olarak kalp spazmı (angina pektoris) ağrısına benzemekle birlikte daha şiddetli ve uzun sürelidir, [şiddetli, kısa süreli. Uzun süreli, hafif kalp ağrısı]
En çok hazımsızlık, gaz sancısı veya kas ağrısı şeklinde belirti verir ve bu nedenle bu tür rahatsızlıklarla karıştırılır (Bu tür gaz ya da kas ağrıları, aksi ispat edilinceye kadar kalp krizi olarak düşünülmelidir), [çok az kas ağrısı, bağlantısı olmayabilir]
Yanlarında köşeli parantez ile belirtilerini anlattım [...]
Mide boşluğundan yayılmadı, bir anda kalpten acımaya başladı.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?