Sağ kaburganın az aşağısında sertlik ve ağrı var. Nefesi yarım yarım alıyorum. Sağ ayağımağrıyor gösterdiğim yer. Depresyon mu geçici mi ne olduğunu bilmiyorum. Hastaneye gitmeyi de sevmiyorum. Ne yapsam geçer?
Darbe almak: Farkında olmadan alınan bir darbe, vücudun üst kısmını hızlıca sola çevirme gibi sağ kaburga bölgesindeki kasların gerilmesine neden olan durumlar sağ kaburga ağrısına neden olabilir. Bu hastalarda genelde sağ kaburga altında ağrı ve şişlik birlikteliği görülür. Yürüyüş / Koşu: Çok su içmiş olmak ya da midenin çok dolu olması sonucunda kişilerde yürürken ya da koşarken sağ kaburga altında ağrı görülebilir. Ayrıca nefes alıp vermenin düzensiz olması ya da susuz kalma da koşarken ya da yürürken sağ kaburga altında ağrı görülebilir. Hamilelik: Hamilelik döneminde hormonların etkisi ile göğüslerde büyüme, kas ve bağlarda gevşeme ortaya çıkabilir. Ayrıca hamileliğin ilerlemesi ile bebeğin dolayısı ile rahmin büyümesi sonucu göğüs bölgesine yapılan basınç artar. Tüm bu değişimlere bağlı olarak sağ kaburga altında ağrı şikayeti ortaya çıkabilir. Kaburga çatlağı / kaburga kırığı: Şiddetli darbeler ve kazalar sonucu kaburgalarda çatlak ya da kırık meydana gelebilir. Sağ kaburgada meydana gelen çatlak ve kırıklar sağ kaburga ağrısına sebep olabilir. Gaz sıkışması / Kabızlık: Fazla yemek yeme sonucu ortaya çıkan hazımsızlığı geçirmek için mide asit üretimini attırır. Fazla yemek sonucu ortaya çıkan fazla asit ve gaz sonucu sağ kaburga altında ağrı ortaya çıkabilir. Kabızlık ya da tuvalete uzun süre çıkmamak da sağ kaburga altında ağrıya sebep olabilir. İnflamatuar bağırsak hastalıkları gibi bağırsakları tutan çeşitli hastalıklar da sağ kaburga bölgesinde ağrılara sebep olur.