Röntgenlerde böbrekte olan herhang bir şey gözükmez. Ya ultrasonla bakılacak ya da MR ile bakılacak. Kum veya taş döküyor olabilirsin. Sabah ilk işin acile gitmek olsun. İdrarda yanma kan vs. var mı?
İdrar tahlili verdim temiz dedi. Bu yaşıma kadar hangi şikayetten gittiysem bişeyin yok denildi hep. Numara yapıyorum çünkü malım. Doktorlardan nefret ediyorum yaa
Kan değil idrar tahlili yapıldı onda da sonuç temiz dedi. Yanma var mı dedi yok dedim. Ağrı var mı yok tamam. İlaç bitsin geçmezse bidaha gel dedi özeti bu yani
İdrar tahlilinde protein ve enfeksiyon var mı ona bakılır. Kan tahlilinde de böbreğin fonksiyonlarının çalışıp çalışmadığına bakılır. Ultrasonda da taş kum ve böbrek büyüklüğü incelenir. Bende de çok feci ağrı vardı hepsi temiz çıktı. D vitaminim eksikmiş ağrıyo o yapıyormuş, 4 ay D vitamini kullandım ve güneşlendim geçti. Dahiliye uzmanına ya da Üroloji uzmanına git. Sende de d vitamini eksikliği olabilir. Tahlilerinde çıkar zaten.
D vitamini kullandıkça azalıyor ağrı zaten. Uzun süre kullanmanın nedeni vitaminin tamamen yükselmesini ve bir daha düşmemesini sağlamak. 1 aya ağrı bayağı azalıyor. Tabi D vitamini eksikliğin varsa böyle olur. Belki kas ağrısı, belki fıtık, belki de böbrekle ilgilidir. Dediğim gibi, bi dahiliye doktoruna git mutlaka.