Bir ara sinüzitim sebebiyle Klamoks 1000mg vermişti. Belirli yan etkiler çıktı, doktor penisiline alerjin var dedi ancak o ilaçtan öncede penisilin içeren ilaç kullanmıştım sorun olmamıştı. Ben mg fazla geldi diye düşündüm neyse, şimdi elimde Aksef 500mg var penisiline alerjisi olanlara dikkatli kullanın falan yazıyor. Kullansam sıkıntı olur mu?
Cevabın nedir?
+1 yılAlerjin varsa tabii ki sorun olur. Üstelik 1000 mg gibi ciddi bir dozdan bahsediyorsun , bence sen bunu bir hekime daha danış.
04 Yorumla
Soran+1 yıl1000mg önceden kullanmıştım kızarma halsizlik gözlerimde yanma falan olmuştu doktora gitmiştim o zaman alerjin var deyip kestirip atmıştı Macrol yazmıştı. Benim kanaatim 1000mg çok fazla geldi, önceleri 200mg 250mg falan oluyordu. Şimdi ki 500mg önceden de penisilin içeren ilaç kullandım çok kullandım hatta ama hiç böyle sorun olmamıştı.
- +1 yıl
Eh anlaşılan dozaj fazla gelmiş. Demek ki 500 mg dan yukarıya çıkmaman lazım. Geçmiş olsun.
Soran+1 yılKullansam mı?
- +1 yıl
belirttiğin marazalar halen varsa 1 gün ara ver sonra kullan , ve antibiyotik alırken beraberinde mutlaka vitamin hapı örneğin supradyn al. Çünkü antibiyotikler vücuttaki vitaminleri katabolize ediyor.
+1 yılalerjin varsa uzak dur. Çok ağır bir iğne. Zaten test yaparlar ona göre verirler sana o iğneyi.
01 Yorumla
Soran+1 yılİğne değil, ilaç :ı
Bilemiyorum emin olmadığında yine doktora git, geçmiş olsun.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
4Cevap
yaş aralığına göre allerji değişiyor ama kullanma test yaptır önce çünkü penisilin alerjisi ölüme kadar götürebiliyor. bende de var çünkü
00 Yorumla
+1 yılKlinadmisin al kullan pensilin allerjisi olanlara bire bir
00 YorumlaSakın kullanma. Ölüm riskin var.
02 Yorumla
Soran+1 yılciddi mi şaka mı anlayamadım o_O
+1 yılYarinini al.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem