Gizli Üye(30-35)+1 yılIyi bir karar ama insan karsisindakini taniyamiyor. Erkekte bakirligin belli olacak bir seyi yokken kadında bakirelik simgesi olmamasina rağmen bizim gibi toplumlarda boyle algılanması bu dikim durumunu dogurmustu aslinda.
Bazi kızların acikcasi hayatini bile kurtarıyordu bu uygulama. Bazi erkeklerin kafasinda hala cahilce bir sekilde bakireyse kan gelir algisi var. Kiz hicbir sey yapmasa bile kan gelmedi diye kizi babasinin evine götüren kocalar var. Iki damla kan icin namus ayagina canından olan kadinlar var.
Bazi erkekler ne kadar takmiyorum deselerde takıyorlar bu durumu. Diktirip ben namusluyum, bakireyim ayağı yapan kizlar icin iyi bir karar ama diger türlüsü icinde bazi durumlarda kurtarici oluyordu bence.
Hala bazi bolgelerimizde degisik adetler ve bu kan meselesi olayi cok yaygin. Ulkemizde kadin siddeti, cinayetinin adaleti bile dogru duzgun işlemezken bu iki bacak arasindaki durumdan dolayı cikacak sıkıntılar icinde yine hicbir ceza ve yaptirim olmayacagi ortada.
Yoksa bazi kizlarin ben keyfinden diktirdigini dusunmuyorum. Gercekten yanlislikla bozulan da oluyor, kucukken tecavuze uğramış olanda oluyor, hata yapip iradesine hakim olamayip bir kere yapip pisman olan daha yapmayan da oluyor.
Evlenecegin kisiyi de ayni evde yaşamayana kadar taniyamiyorsun. Adam sorun çıkarsa ne olacak? Hadi efendi efendi ben bosanmak istiyorum dese ayrilsa tamam. Ama kadinin gururunu incitecek, kadinin karakterini aşagilara alacak davranislar ne yazik ki olası. Can tehlikesine bile varabiliyor bu bazi bolgelerde ve bazi bolgelerde yetismis erkek zihniyetinde.
Kandirmak elbette hoş degil ama erkeklerimiz bakire degilim cumlesiyle yuzlesebilecek ve bunu kaldirabilecek düzeyde hâlâ degiller bence. Yoksa cogu kiz yalan söylemek gercekten istemiyor. Bakire degil diye o kizdan sadece cinsel olarak faydalanmaya calisan cok erkek var. Ya da bakire degilmis diye ayrilan erkek cok var kendisi bakir olmamasina rağmen.
Yasak olmasaydi diye savunmuyorum ama bunun getirileri kadinlar icin iyi olmayacak diye dusunuyorum. Ha toplumun ve erkeklerin kafasi bu konuda rahat oldukca, kadinin yapmadim demesine güveniyorsa, yapsa bile bunu olgunlukla karsilayabilecek, ben erkek olarak yaptim kadin cinselligine karsi degilim ben temiz degilim karsimdaki de degil seklinde düşünce toplulugu artarsa sorun yok. Ama benim gozlemledigim bu ulkede bakirelik ve kadin cinselligi hala bir tabu ve önemli.
Erkek kendi yapsa dahi ben erkegim benim belli olacak bir tarafim yok ama evlenecegim kadın bakire olmali kafasi cok var. Bazi durumlar icin bu yasagi biraz riskli görüyorum. Ama belki bu kararla beraber bazi erkeklerin dusuncesi degisebilir belki. Bu durumu kadinin bakireligini kandan ibaret gormeyen zihniyet belki artar bir umut. Umarim kotu sonuclari olmaz bunun.
Erkek yapınca bu ulkede sirti sivazlaniyor ama kadinda oyle degil, canindan olacak hale gelebiliyor. Bir de bu durumun ters iliskiyi artiracagini da dusunuyorum. Bunu da hoş karşılamıyorum. Ya yapilmayacak ya da yapana da ters gozle bakılmayacak. Ve erkeklerde o zaman anal yapalim diye kadini baski altinda birakmayacaklar. Dikim oldugu zaman bile kiz yapmak istemiyorum dese bile o zaman arkadan ver diyen erkek igrencligi cok fazla var.
Yani burada olmasi gereken yasamayan zaten yasamiyordur midesi almıyordur, dini olarak zina etmek istemiyordur falan. Ama yapani da baski altinda birakmamak gerek. Ve erkek tarafindan öyle kabul gormesi gerek. Erkekler tarafindan oldugu gibi kabul gorulmedigi icin boyle dikim, adet donemine denk getirme gibi seylere başvuruluyor ne yazik ki.
Kadin cinselligi ve bakirelik mevzusu kabul görülseydi ve kizlik zarinin asil işlevi toplumca bilinseydi boyle yalanlara ve kandirmalara zaten ihtiyac olmazdi. Herkesin dogrusu yanlisi, gunahi sevabi kendine. Insanlar bunun cezasini kendileri veremezler. Ama ne yazik ki bazi boyle bakirelik gibi durumlarda özellikle kadinlar kendi hür iradesiyle tercih ettigi şeyler yüzünden bazen bedel ödemek zorunda kalıyorlar. Umarim bu karar bu bedel ödemeleri daha da fazlalastirmaz. Yoksa bu kararın bir zarari yok.37 Yorumla
Soran+1 yılÇok dolu dolu ve konuyu her açıdan ele alan objektif bir yorum olmuş elinize /klavyenize sağlık. 🌸Tek takıldığım nokta şu temiz kısmı oldu orayı da söz gelimi yazdığınızı düşünüyorum.
Cevap sahibi+1 yıl"Ya yapilmayacak ya da yapana ters gozle bakilmayacak"dedigim kisimda bahsettigim sey anal iliski degil. Vajinal iliski. Vajinal iliski ya yapılmayacak ya da yapilana ters gozle bakilmayacak demek istedim yani bakirelik mevzusunda yine kimsenin kadinin kendi tercihiyle alakali fikir sahibi olmamssi gerek bunu kendi hur iradesiyle yapiyorsa eger, baski altinda kalmadan. Vajinal iliski olmayinca anal iliski artacak. Erkeklerde o zaman anal yapalim diye daha fazla baski kurabilirler. O paragrafta bundan bahsetmek istedim
Soran+1 yılAnladım zaten emeğinize sağlık
Cevap sahibi+1 yılorada temizden kastım şu. Bakire olan bir kadın bakir erkek ister ve bu en buyuk hakkıdır. Bakir erkek ise yine bakire kadin isteyebilir bu da en buyuk hakkıdır. Dini inanci olanlar icin soyluyorum zaten islam dini de der bunu. Temiz kadinlar temiz erkeklere layıktır diye. Bundan bahsetmek istedim orada. Benim kizdigim ve elestirdigim nokta bakir olmayan erkeklerin ozellikle evlenecegi zaman bakire kadin diye israr etmesi ve bunu kendilerine hak görmeleri. Yoksa isteyen istediğiyle olsun kimseyi ilgilendirmez, cinsiyet olarakta ilgilendirmez. Herkesin gunahi sevabi, doğrusu yanlışı kendisine. Kimseye hesap verilmek zorunda degil. Yeter ki bu durum daha da zorluk cikarmasin kadinlara. Bu konuda daha da serbest ve özgür dusuncelere sahip olabilelim. Zaten yaomak istemeyen inanc acisindan dogeu bulmayan ve yapmayan kadin ve erkekler var. Ortada inanc olmasa bile boyle özel bir seyi guvendigi ve deger verdigi biriyle yaşama tercihinde bulunanlar da oluyor. Yoksa yapmak isteyen onu ne gelenle de yapiyor, para veripte yapıyor, kendine bu cinsellille alakali partnerde buluyor. Sadece kisilerin tercihlerine saygi duymayi ve kabul etmeyi toplumca ogrenmemiz gerek.
Soran+1 yılÇok güzel yazmışsınız bence bu ve benzer konuda makale yazarlığı düşünün
Cevap sahibi+1 yılTesekkur ederim. Boyle bir soru sorarak yorum yapma hakkını verdiginiz icin ve bu kadar uzun yazmama ragmen emeğime deger verip, zamaninizi ayırıp okudugunuz icin ben teşekkür ederim.😊
Soran+1 yılRica ederim ülkeyi bu tarz insanlar geliştiricek ki okunmaya değer bir yazı ❤
En İyi Cevaplar
Türkiye değil, İngiltere'de yasaklanmış. Türkiye'de bunun büyük pazarı var. Yasaklansa bile devam eder. Yasaklansa da kadın bedenine saygısızlık diye yasaklamaz. Bilmiyorum ben çok üzülüyorum. Keşke insanlar kendilerine uygun eş seçseler, partner seçseler. Bu konular merdiven altına itilmese. Eğitimi falan olsa. Ben bakir/bakire eş isteyenleri kendileri bakir/bakireyse yargılamıyorum ama bütün kadınların üstüne her gün pavyona giden adamların bu baskıyı kurması çok üzücü. Kadınların da erkekleri ben bakireyim diye kandırması.
00 Yorumla
- Sağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılkızlık zarı dikiminin yasaklanması sıkıntı.
kadını objeleştiren şey, zarın dikiminin yasaklanması değildir. bu bir çözümdür. sırf kız olmadığı için tüm hayatı allak bullak olacak insanlar var.. benim başka bir ilde bir jinekolog arkadaşım var, en çok kızlık zarı dikimi yapıyoruz diyor.. zar olmasa, kızı öldürecek zihniyet var hala pek çok yerde...00 Yorumla
+1 yılValla orasini burasini bilmem de evlenmeden once kimse bir sey yasamasa zaten her sey kokten cozulecek mutlu evlilikler saf temiz duygular aldatmalar akla ne gelirse kadin erkek iliskileri en ust duzeyde seyredecek simdi sacma sapan taslayanlar olacaktir ki hic umrumda degil konuyla ilgili bilimsel makale linki atabilirim. Asil konusulmasi gereken erkegin namusu bunu hep soylerim akli uckurunda olmayan bir erkek ne kadini cinsel obje olarak gorur ne birliktelik yasar ne de tecavuz gibi ahlaksizca bir seye yeltenir karsi cins ne yaparsa yapsin ne sekilde giyinirse giyinsin basini cevirip de bakmayacak utanma haya ne buyuk erdem bu zamanda bunu yapan erkek benim gozumde pisliklerin icindeki pirlantadir. Erkek namusuna sahip ciktigi surece her sey duzelecek zaten bu taez seylere meyleden erkekler yuzunden kadinlar ceremesini cekiyor isin garibi yasandiktan sonra o erkekler gibi dusunmeye basliyorlar kisaca en buyuk sorun asil erkeklerde namussuzundan asla hayir gelmez. Halbuki kendi ailesinden bir kadinin baska bir erkekle onu yasamasini birak o gozle bakmalarina dahi tahammul edemezler bu yeterli bir sebep zinanin neden haram oldugu hususunda ulkemizde ozellikle abilerin ve babalarin kendi hemcinslerini bildikleri icin kiz kardeslerinin kizlarinin uzerine dusmelerinin temel sebebi de budur erkek arkadaslarinin olmasini istemezler genc yasta. Toparlayacak olursam eger ben inancli bir insanim bunu soylemekten de hic bir sekilde gocunmam inanmayan insanlara bir sey diyemem fakat gercekten inanan insanlara diyecegim sey su Hz. Yusuf'u hatirlayin arkadaslar oyle olun erkegin namusu daha onemlidir sehvet duygusu tatli bir zehirdir kontrol edilmedigi takdirde cok kotu seylere sebebiyet verir hatirlatmis olayim sadece olayin mantigini anlayin kavrayin emin olun dogru adimlar atip pisman olmayacaksiniz soyleyeceklerim bu kadar.
Saygilar.12 Yorumla
Soran+1 yılEmeğinize sağlık
- +1 yıl
Sacmalama geri kafali yobaz filan yazin suraya aliskin degilim mantigini kavramayip yanlis yorumlayarak sacma sapan zihniyete sahip olan insanlarin da Allah belasini versin insallah bu yuzden kac kisinin hayati karariyor normallestirenlerin de topunun sefkat tokadi yemesi temennilerimle belki o bela en tatlisidir dogruyu bulma adina
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
- Sağlık konusunda 39,9b cevap paylaştı.
u +1 yılBende size katılıyorum
10 Yorumla Bence doğru bir karar alınmış. Bekaretin konuşulması bile saçmalık. Kadınların mal muamelesi görüldüğü, kızlık zarı yüzünden, töre namus intikam denilerek öldürülen kadınların olduğu, yine bu yüzden kadınların hor görülüp, aşağılandığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu cehalet eseri bir davranış. Bunu erkekler yapınca ''Aslanım, koçum'' kadın yapınca ''Namussuz, ahlâksız'' Gerçekten bu durum trajikomik ve kötü.
İnsanlar geçmişlerinde birtakım ilişkiler yaşamış olabilir. Bu durum sadece kadınlara özgü bir şey değil. Fakat sadece kadınla özdeşleştirilmiş veya özdeşleştirilmeye çalışılmış. Bu düşünce yapısı bizi ileriye götürmez ki, götürmedi.
Bir insanın ''Sevdiği'' kadına 'Sen bakire misin?' demesi bile bence kötü bir davranış. Elbette geçmiş konuşulabilir fakat geçmişe takılmamak gerekiyor. Geçmişin ipini bırakmalıyız ki geleceğe doğru gidebilelim.
Artık bu cinsiyetçi ve saçma statüko'yu yok etmeliyiz.12 Yorumla
Soran+1 yılTebrik ederim hemcinsleriniz ve konuda gerici zihniyette olanların örnek alması gerekn bir düşünce biçimi
- +1 yıl
Teşekkür ederim. ✓
toplumda gereksiz anlam yüklendiğini düşündüğüm bir şey bazı sporcuların spor esnasında da yok olabiliyor erkeklerin böyle bir şeyi olmadığı için belli olmaz diye her boku yeyip evleneceği zaman aman masum olsun demesi de ayrı bir saçmalık zaten böyle insanlar hiçbir şeyi hak etmiyor diktirmek başlı başına bir saçmalık kime neyi ispat edeceğiz böyle şeyler konuşulmalı ve partnerinize güvenmelisiz güvenmediğiz biriyle de beraber olmazsınız
13 Yorumla
Soran+1 yılHarika bir yorum olmuş klavyenize sağlık 👌🏻
Çok etik bir durum değildi zaten. He toplum baskısı birazda buna iyiyo. Gebel adana, edebe bakilmadigi için kadında bunu bir kurtuluş yolu görüyor maalesef. Tibben kizlik. zari. esnek olabiliyo dogumda ancak yirtilabiliyo. Ama toplum olarak daha çok bilinçlenme ye ihtiyacımız var..
21 Yorumla- +1 yıl
aynen
Millet uzayda başka gezegenlerde hayat var mı diye araştırıyor, bizim takıldığımız şey kadının bedenindeki zar, kim kiminle kaç kere sevişmiş. Ya bırakın kim kiminle ne istiyorsa yapsın be arkadaşım, ilişkilerinizde dürüst olun yeter dicem ama ‘erdem’ kavramından habersiz bir topluluk içerisinde yaşadığımızı unuttum bir anda. Kadınlarımıza Allah’tan sabır diliyorum.
10 Yorumla- Sağlık konusunda 621 cevap paylaştı.
+1 yılYapay zar var kanka onla da kandırıyorlar veya kanıyor bazıları neyin takıntısıysa bu.
Sevgiyi bulamamış başka kalplerde aramış insanlar bir gün birini sevince zar yok diye sorun ediyorlar. Senden öncesi veya senin öncen kimin umurunda onla birlşkte iken yazacağın yaşayacağın güzel günlere odaklan.
Seviyorsan seviliyorsan yetmiyor mu?10 Yorumla Yasaklanması bi yandan tepki olarak iyi ama bazılarının da paçası tutuşcak:d
31 Yorumla
Soran+1 yılYaptıranlar zaten kendi zihniyetiyle çelişiyor hem ahlak kavramını bunla eşleştirip hem kendi açılarından ahlaksızlık yapıp bunu saklıyorlar komik açıkçası
Yasaklanması kötü olmuş ama yasaklansa da özel sektörde yapmaya devam edenler olacaktır farkli yani girip ki ben yasaklanmamasi taraftariyim kendi rızası dışında tecviz sonucu bekareti kaybetmiş olanlar için iyi bir sey çünkü toplumda o kan görülecek sistemi devam ediyor erkek için o s. k kaç kere kime girdi diye sorulmuyor fakat kadında o kan gelmezse vay haline
00 YorumlaDiktirme olmaması lazım diktirip ve erkeğe ilki gibi gösterip yaparsa en başta yalan söylerek ilişki baslamis olur ve o ilişkiden hayır gelmez her şey dürüstçe konusulmali ve saygi güven olmalı nokta.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGeri zihniyetli toplumlarda? neden bu olayı normalleştirmeye çalışıyorsun geri zihniyet diyerek ayıp etmişsin, kızlık zarı objeleştirmek değildir, evlendiğin zaman 10 erkekle yatıp sonra ben anneyim diyerek çocuğunun gözüne nasıl bakacan, asıl geri zihniyet bu
03 Yorumla
Soran+1 yılİlişkiye girilip gidilmediğini bir zar belirlemez. Zarsız doğan / esnek olan / küçüklükten sonra kaybedenlerde var. Ayrıca herkes sizler gibi arap zihniyeti ile yaşamıyor. Yaptıranlar zaten kendi zihniyetiyle çelişiyor hem ahlak kavramını bunla eşleştirip hem kendi açılarından ahlaksızlık yapıp bunu saklıyorlar komik açıkçası. Komik olmasa gizliye geçme gereği duymazdınız. Annelikle zarın bir ilgiside bulunmuyor. Herkes istediği gibi yaşar bu dayatılan dogma zihniyettir.
Cevap sahibi+1 yılArap zihniyeti, geri zihniyet :D çok merak ediyorum senin zihniyetin nasıl bu kadar çürümüş, herkese verdiğin için olabilirmi., sanırım evet
Soran+1 yılTek eşlilikten yanayım ve sizin zihniyetinizde değilim. Sizin gibiler ancak toplumun yüz karası olup bir şeylerin ardına saklanır. Veya kendi gibi düşünmeyenleri karalamaya çalışır.
+1 yılYasaklanması gerekiyordu. Yasaklanması çok iyi oldu. Hiçbir işlevi olmayan bir deriye bu kadar önem verilmesini kafam almıyor.
10 Yorumla
+1 yıliyi oldu ama geri zihniyete maruz kalan insanlar için kötü olmuş
20 Yorumla
+1 yılKizlik zarina onem veren mi kaldi ya hamgi devirdeyiz
20 Yorumla- Sağlık konusunda 328 cevap paylaştı.
+1 yılİyi olmuş. Önüne gelenle yatıp, evleneceği zaman zar diktirip , bakireyim diye kandıran zihniyetlerin önü kesilmiş olur en azından.
10 Yorumla
+1 yılNerde o eski kadınlar. Kendi göbek bağını bile kendileri keserlerdi. Ah ahh
13 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka?
- +1 yıl
Yani kendi zarını bile dikemeyen bi toplum haline geldik...
Soran+1 yılNası bir trolsün ya djdk
- Sağlık konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇok güzel olmuş bence keşke şeyde olsa hani erkeklerin bakir olduğunu ya da olmadığını anlaşılacak bir şey çıkarsalar
10 Yorumla
+1 yılHem ahlaksızlık yap hemde diktir kerizin birisine ilkim sensin de var mı öyle dünya 😀
05 Yorumla
Soran+1 yılDünya geneli ve etik ahlakta bunlar yer almaz. Zar ahlakı belirlemez.
Yaptıranlar zaten kendi zihniyetiyle çelişiyor hem ahlak kavramını bunla eşleştirip hem kendi açılarından ahlaksızlık yapıp bunu saklıyorlar komik açıkçası- +1 yıl
Bence kadın erkek içinde çok önemli ahlak 2 tarafta yapmamalı erkeğin de edebi var kadının da ya da yapıyorsun bari yaptığının üzerini kapatmaya çalışma açık açık söyle haksızmıyım
- +1 yıl
Dürüst olmamak başlı başına bir ahlaksızlık
- +1 yıl
😀😀
+1 yılİyi olmuş. Dolandırıcılık bu. Yapacaklar da artık bunu göze alıp ona göre yaparlar.
10 YorumlaCok iyi olmus kimin ne bog oldugu belki olur iste hahaha
10 Yorumlaiyi olmuş :d şeytan karılar verip verip namusluyum diye gezemeyecek artık
010 Yorumla- +1 yıl
bu nasıl bir zihniyet
- +1 yıl
birileriyle birlikte olana diyorsun bazi yobazlar yüzünden ilişkiye girmedim diyenlere 😃bi soruda da yorumuna denk gelmiştim senin hani bir çok kadınla birlikte oldum die bu yorum çok tuhaf geldi sen bilirsin 😃
- +1 yıl
temizlik derken? ne saçma düşünce 😃çoğu erkek de öyle değil mi her türlü şeyi yapar sonra ilişkiye girmemiş kadın arar kadınlar kolay kolay öyle yapmaz
- +1 yıl
Açık açık yazdığımı okumayacak kadar eembesilsin ciddiyetin 0 bu da zekasızlıktan kaynaklı 😃senin zeka yaşı ilk okul 1
- +1 yıl
cahil olmaktansa kenar mahalleli normal insan olmayı tercih ederim küçümseme asla önce dönüp kendine bak😃
- Sağlık konusunda 449 cevap paylaştı.
+1 yılYapmayın TR burası. Hiç fark etmez yasak falan. Sadece daha çok para alırlar o kadar.
00 Yorumla - Sağlık konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılKızlık zarı diye fiziki bir şey olmaması dışında sorun yok
00 Yorumla Yasaklayana bravo sen gidip ilişkiye gir sonra gelip diktirip tertemiz kızı oyna var mı lan öyle 😂
02 Yorumla- +1 yıl
Peki senin temizliğin ne olacak ellem türlü kadınla yatıp kalkıp namuslu kız bekliyorsunuz insan önce kendini bilmeli
- Sağlık konusunda 413 cevap paylaştı.
+1 yılDoğru bir karar olmuş bu bildiğin aldatmaca zaten... ama merdiven altı yapanlar yine olur...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimlikle gideceğin ülkeler var niyeti olan gider diktirir. benim düşünceme ters kimseyi kandıramam. bakirelik hiçte önemli değil benim için ayrıca
00 YorumlaSağlık konusunda 2,2b cevap paylaştı. kim kontrol edicek bu durumu 😂😂 yine millet bastırır parayı diktirir
01 Yorumla- +1 yıl
Yasak koyunca malzemeye el konuluyor bilgin olsun 😎
Gizli Üye(25-29)+1 yılYasak falan umrumda değil 2 kez diktirdim yine diktiririm kime ne bundan
00 Yorumla
+1 yılKadın cinayetlerinin daha çok artmasını istemişler demek ki
04 Yorumla
Soran+1 yılZihniyetiniz kötü tabulara karşı bir şey yapıp hemde o tabuyu tuttanların yaptırdığı bir şey.
- +1 yıl
Bir sürü genç kızın hayatı kaydı erkekler 10 kişiyle yatar evlenirken de bakire olmayan kızı baba evine bırakırlar belki de vurup öldürür bamussuz diye
Soran+1 yılBu tarz erkekleri seçip tahammül göstermemek gerekiyor buda kişilikle alakalı sosyal medya "ben keko seviyorum " yorumları ile dolu. Bir tabudan kurtulduk derken karamsar yöne çekmeniz çok saçma.
Soran+1 yıl@ElliotRodgerFan2 kuyruk acısını zara bağlamış yazık
Gizli Üye(30-35)+1 yılKalkmaz da keşke şu kızlık dikin saydırmak istemediğim türdeki doktorlar bir gitse de rahatlasak
02 Yorumla
Soran+1 yılKonunun doktorlarla bir ilgisi yok hasta seçimi ile ilgili
Cevap sahibi+1 yılUmarım haber doğrudur ve komple yasaklanır. Tabii merdiven altı işler de olmaz
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok boş bir şey bana göre. Bu ilk olma takıntısını anlamıyorum. Önemli olan ilk olabilmek değil kalıcı olabilmek.
10 Yorumlahem seks yap hem de bakireyim diye ortalıkta gez
00 Yorumla
+1 yılBuna anlam yükleyen sadece bizim toplumumuz
00 Yorumla
+1 yılİyi oldu sahtekarlıkti zaten
00 Yorumla
+1 yılÖnceden diktirenler paçayı kurtardı sjsjsjsj
01 Yorumla- +1 yıl
Kslslslspelendmsmkslsl
Kızlık zarı diye yapmıyorlar zaten
00 Yorumla
+1 yılBu haber gerçek mi ☺️
00 YorumlaSağlık konusunda 805 cevap paylaştı. Vah ne yaparız bunun için yakarim
00 Yorumla
+1 yılBencede harika bir durum.
00 Yorumla
+1 yılyasak olan hersey yasal dir ☺
00 YorumlaKan gelmesinden hoşlanmıyordum zaten iyi olmuş
00 Yorumla- Sağlık konusunda 647 cevap paylaştı.
+1 yılDikiş tutmayacak artık 😅
00 Yorumla Çok iyi olmus..
10 Yorumlaİyi olmuş
00 YorumlaKizlar ne dusunuyor acaaba
00 Yorumla
+1 yılbilmiyom okumaya üşendim
00 Yorumlaİyi olmuş
00 YorumlaTotosuna güvenen yapsın gshdjdj
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNerde yasaklandı
02 Yorumla
Soran+1 yıl8 ay önceki soruya baktığına göre ihtiyacın var sanırım