Bir kaç yerde öyle okumuştum cidden emin değilim ama öyle olduğunu söyleyenler var. Hatta zamanında Rusya'da mı ne yasaklanmış bundan dolayı
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Bunu yeni öğrenmiş olmaniz şanssızlık. mikrodalga fırınlar da ısı kaynağı olmaz yiyeceklerin hareketli atomlarini hareket ettirerek ısınmasını sağlar
Yani o kısmı biliyorum aslında ama kansere neden oluyor mu ki işte?
Her cihaz belli sar degerlerine sahiptir buda ilerki süreçlerde kanser yapar mikrodalga gerçekten yüksek yani sürekli kullanımda uzun sürede yapar
Hmm bu kötü o zaman işte. Kullanmamak daha doğru olur gibi ama çok pratik olduğu için insan ister istemez kullanmak istiyor
lcd tv çamaşır makinesi laptop çamaşır makinesi vs.. tüm cihazlar belirli miktarda radyasyon yayar ama mikrodalga bunlarla kıyaslanamaz bilginiz olsun cep telefonunu eğer şarjı az değil ve şebeke çeken bir alanda ise bu grupta en masum olanı
Ohaa cep telefonu bile o kadar masumsa cidden bunu düşünemiyorum. Bunun sağlıklı olanını bulurlar umarım bari ne diyelim
Cep telefonu masum derken bunlar içindeki kategorize edersek demek istedim😊 birde şöyle dusunun şu an kanser yaptığını kanıtlayıp rapor hazırlasak ki böyle bir rapor henüz dünyada yok sizce kaç kişi kullanmayı birakir telefonunu🤣🤣
İşte sorun şu ki olsa bile demezler bunu. Çünkü cep telefonu satışları için cidden çok etkili bir konu. O yüzden eğer bu da böyleyse dememiş olabilirler bilerek
Yok öyle bir şey. sağlıkçıyım araştırdım da bu konuyu sıkıntı yok
Hmm cidden emin misiniz? Çünkü zamanında bundan dolayı Rusya gibi bir kaç ülkede yasaklandı diye bile biliyorum
evet eminim
Var öyle bir şey gıda mühendisliği okudum ve aşçıyım ani ısı şoklaması nedeniyle yiyeceğin içinde ki vitamin mineral ve yağların ani radyoaktif ısıyla ölmesine neden olur yani bir tabak bakteriyel yemek yemiş olursun
@arslanömer bakteriler öyle oluşmaz. zaman gerekli çoğalması için
@myRedline arkadaşım sağlıkci olarak nasıl bir aratirma yaptın merak ettim Google da mı yaptin 😊bu konu üzerinde ciddi ölçümler yaptım sar degerlerini çok iyi biliyorum isim bu benim kesinlikle uzun vadede yapar
Hmm karar verin ama cidden 😂ona göre kullanıcam
Radyoaktif yani radyasyonun etkisinden dolayı oluşan bakteriler ki bakteri çeşitlerini benden daha iyi bilmen lağzım bir sağlıkçı olarak
Sen mümkün olduğunda kullanmamaya çalış mikrodalga fırını
Neyse öyle yapıcam gibi artık napalım
Adı üstünde mikro-dalga
tava dalga mikro tencere dalga olurdu ozaman çabuk ısınsın diye
@Sonhiperaktif zararlı olduğuna dair kanıt göster
@arslanömer mantıklı ben inandım şahsen.
neyse sen mühendisi dinle. çokta umrumda değil yemeğini nasıl ısıtacağın
Bak sana prensibini anlatayım
Elektriğin vermiş olduğu enerji sayasinde ortaya çıkan elektoatomların çarpışmasından oluşan atomik enerjinin çıkardığı ısının kapalı bir radyoaktif ısı dalgalarının yiyeceğe direk teması ile yiyeceği şok dalgası ile ısıtan araca mikrodalga fırın denir
@myRedline aynen benim mühendis sen beni dinle
@myRedline btk dan ölçüm talep edebilirsiniz bunun için. değerleri hakkında bilginiz olur istersen anlayabilecegin şekilde hazırlanmış bir sar deger ölçüm raporu gönderirim ayrıca kanser yaptığına dair bir rapor bulamazsın araştırır san bu seni yanıltır sağlıkçı olarak bilmen gerekir bunlar çok uzun zamanda ortaya çıkar aynı sigara örneği gibi yüz yıl sonra kanıtlandı degilmi kanser yaptığı
@arslanömer atomlar birbiri ile mikrodalga fırında çarpışmaz. bunu nükleer reaktörle yapabilirsin anca
atomlar arasında hep bir mesafekalır. mikrodalga da sadece sıvı halde bulunan maddelerin atomlarını hareket ettirerek ısıtır. çarpışma olmaz
@Sonhiperaktif anlamadı boş ver 😁
@myRedline okulda lab dersinde ki profesörün anlatıp not aldırdığı konunu sana anlattım burada
@arslanömer evt maalesef ama burada kim haklı tarsimasina donmeside garip oldu kanser vakaları yıllar sonra ortaya çıkar belki yüz yıl sürer en güzel ornegi dediğim gibi sigara kaç yıl sonra bir dr kanser yapar diye rapor verdi ve uzerine yazıldı degilmi
En güzeli de bu bak okumuş insanlarız küfürsüz hakaretsiz bir şekilde konu hakkında seviyeli bir şekilde fikir tartışması yapabilmemiz boş ver kanseri hayat zaten bizi kanser ediyor 😁
@arslanömer bak buna sesli güldüm hayat bizi kanser ediyor evt 🤣
Acı gerçek 😁
@arslanömer o değilde soran arkadaş da sanirim tartışmamız dan kanser olup gitti😊
@Sonhiperaktif ölçüm raporunu gönderir misin merak ettim cidden. ben diş hekimiyim beslenme bizim de alanımız. ayrıca fiziğe de ilgim var. Ufak bir aleti prize takıp atomları çarpıştırmayı hayal etmek fazla uçuk. Anında bakterilerin oluşacağını düşünmekte öyle
@Sonhiperaktif ben ne sordum bunlar ne yapıyor diyor içinden 😁
@myRedline hocam gönderirim tabiki ama PC açmam lazım sar degerlerini gösterir rapor bulup atarım size yarın burdan
@myRedline birde yanlış anlamayın lütfen derdimiz ahkam kesmek falan değil bunlar teknolojinin getirdiği rahatkiklarin bedeli ama bilinmesi pek istenmiyor bizde dilimizin döndüğü bildiğimiz kadarı ile anlatmaya çalıştık ben evimde kullanmıyorum tabiki karar sizin isterseniz kullanırsınız isterseniz ara ara kullanırsınız
Son sözü söyleyip kapatalım tavada ve tencerede ısıtmak hem hem cep dostu hemde en faydalısı
Hiç düşündün mü mikrodalganın kapağını açınca içindeki ışık neden aniden söner diye?
Yaw kullan gitsin zaten olmüşüz.
Öyle miymiş
Öyleymiş araştır. Google'a yaz bak
Net bir bilgi yok aslında