Ben çocukken tütün tarlasının yanına iki sıra ekilirdi karpuz tütün kırarken yenilsin diye sonra fazlası römorka doldurulur çürüyüp çöp olmasın diye kasabaya gidince dagitilirdi simdi eksen olmuyor baksan olmuyor kabak tadında ama servet ediyor Nerden nereye gelinmiş demek ki biz bunu haketmisiz arkadaş toprağı mahvetmisiz, tohumları mahvetmisiz üretimi mahvetmisiz Bakanlıklar istediği kadar çıkıp konuşsun olmayan şeyler hakkında Adamlar bu sene o kadar buğday elde edecez ki ihraç edecez diyor ulan nerede o buğday , sanıyorlar ki bugün edince yarın oluyor farmville mi bu amiklar diyesim var diyemiyorum 🤣🤣🤣
@umt_şşş acı tabi o zaman bi çuval buğday satınca cayindan şekerine bakkal masrafını görüp traktore mazot alıp eve donebiliyordun simdi öyle mi bi kilo cay anca alırsın Üstüne devletin dayattığı tohumlar ve gübreler sagolsun verim düşük elin avustralyalisi senin attığın tohumun yarısını attığın gubrenin dörtte birini kullanıp aldığın verimin dört katını alıyor mazot fiyat farkindan bahsetmiyorum bile Bu demektir ki bu ülkede tarim sistemli bi şekilde yok edilmiş
Konu pahalılık ama ben bunu her zaman aslında düşünürüm. Geçen sene de başka ürünlerde keşke mümkün olsa, tanıdık aramaya da gerek yok markette başka almak isteyen biri olsa yeter çünkü herkesin kalabalığı yok bütün zaten çok oluyor hiç almamak tercihim... Tek yaşayan insanlar içinde iyi bir fikir oluşur... Ama pahalılık zaten oraya doğru göturüyor milleti...