Müsait bir zamanda ilk yardım kursu gibi bir kursa yazılmayı düşünüyorum yıllardır. Ne zaman ne olacağı belli olmaz. Müdahale edilmesi gereken bir durumda işe yaramamak istemem 😂
Neyse. Bu salça serüveninin de sonuna geldik. Bir ay kadar sonra tekrar yaparım 😂
il sağlık müdürlüğünde eğitimini aldım ama süresi bitmek üzere. 3 yıl geçerli sertifika vermişlerdi. anlamadığım şu süresi bitince ilk yardım gerektiren bir olaya şahit olsak ilk yardım edemeyecek miyiz?
İnşallah herkese nasip olur bu eğitimi almak. Her an ne ile karşılaşacağı hiç belli olmuyor. Sertifika almadan önce de ilkyardım bilinçlendirme seminerine katıldım. Ek olarak da defalarca Afet bilinçlendirme semineri aldım.
Ters gidecek bir durumda ailesi ile ugrasmak iftiraları ile ugrasmak gercekten zor geçen hafta yardım yapıp yapmamakta kararsiz kaldım ve yardim yapmadim
Ülkedeki eğitim seviyesi ve ilkyardım bilinci ortada. Doğru müdahale etsen bile, işler ters gider ve yaralıya bir şey olursa hem ailesi bana kan davası güder, hem de ben bunun manevi yükünü kaldıramam. Eğitim aldım ama bu eğitim bu konuda soğukkanlı davranabilecek insanlara verilmeli. Ben sağlık konusunda o kadar soğukkanlı değilim maalesef..