Bence konu fizyolojik ise kişi kendinin doktoru olamaz. Peki ya psikolojik ise?

Psikolojik olguların bir çoğu zaten kişinin kendinden geçiyor, kendi istemedikçe ne kadar terapi alınırsa alınsın ya hiç düzelme olmuyor, ya da fazla geç oluyor. OKB gibi rahatsızlıklardan bahsetmiyorum, bunların boyutları epey güçlü olabiliyor, öylelerinde elbette tedavi şart fakat depresyon ya da histerik duyguları kişi kendi başına da aşabilir. Hatta daha sağlıklı aşar ve nasıl aştığına göre bir yöntem belirler kendine, o yöntemi bulduğu takdirde zaten koskoca bir aydınlanmayı da beraberinde kazanıyor ve kolay kolay bir şeylerin onu sarsmasına engel oluyor, ki sarssa dahi nasıl baş edilebileceğini bildiği için çok uzun süreli olmaktan çıkıyor...
Ben geçen sene büyük bir psikolojik çöküşe geçmiştim. Kendi kendime karar verip kendimi psikolojik anlamda düzelttim. Artık hiç bir şeyi kafama takmamayı ve elimden geldiğince olumlu düşünmeye özen gösteriyorum. Kötü şeyler düşünürken şimdi ise daha iyi şeyler düşünüyorum. Kendimi düzelttim. 😁 Artık daha mutluyum ve daha pozitifim 😁🥳
Yeeeey 🥳
Bunun için kişinin güçlü olması lazım ki güçlü olan kişinin psikolojik rahatsızlığı olmaz. Uzman desteği de işe yaramayabilir çünkü önüne gelen psikolog olmuş. Diploması var ama yeterliliği yok. Sadece para tuzağı. İyi bir uzman bulmak önemli.
Bazen psikolojik hastalar durumlarını doktorlardan bile gizleyebiliyor. Ya eksik anlatıyor, ya farklı şeyler anlatıyor, ya da hiçbir şey anlatmıyor.
Bu durumda doktor kısıtlı bilgilerle tedavi etmeye çalışıyor. Elbette tedavilerin verimliliği düşebiliyor.
Psikoloji domino taşları gibidir. Bir tanesi yıkılırsa, ardı arkası kesilmez. Bazen hastalar taşların gidişatını durdurabilir. Elbette bu hastalıktan hastalığa değişir. Mesela bir Sosyopatın ve Dissosiyatif kimliğe sahip bir insanın, kendini tam manasıyla iyileştirebileceğine inanmıyorum.
Bu tür hastalar zaten doktorları bırak kendilerini de kandırıyorlar.
Evet bu konuda haklısınız.
Cevap
10Cevap
Olabilir tabi ki
Aslında evet ne kadar doktora gitsede kişi kendi içinde sorununu cozmezse doktor vs etkisi olmaz ilaç verir doktor bırakınca devam eder sorunu kişinin kendi bu sorunu bulup yine kendi çözmesi gerekir doktorun sadece şöyle bir yararı olabilir kişi içine kapanık ve sorunun ne olduğunu bilmiyorsa doktor bu konuda yardım edebilir sorunu anlatıp ne yapabileceği hakkında fikrini belirtir
O adam ne yiyor? Böcek mi o? 😱 Gözüm orada kaldı 😂
Turta 😅
İyi bari 🤢
Turta gibisi var mı ya 😅
Islak kek
Çözdüm zanneder anca derinlere gömer, sonra beklemedigi anda hop geçmiş gene kâbusu olarak gelir. Yardım almak utanılacak bir şey değil, kendinize uzaktan bakıp çözümü bulmakta yardımcıdır.
Psikolojik rahatsizliklarla kişi kendi başedebilir ancak psikiyatrik rahatsizliklarda kesinlikle bir hekime ihtiyacımız var.
Bunu başarıyorum. İnsan ilk kendinin doktoru olmalı bence.
Olamaz. Bence bir terapisten destek almalı. Ters tepki olursa.
Tarafsız sorgulayabilmesi lazım. Herkes basaramaz bunu
Benim psikolojim bozuldu artık erkekler yüzünden. 25 üstü olunca kadın olmak bi eziyet hayatan bezmek bunu anladım erkek değer vermeyecek kadın yerine koyulmayacak kadın
her şey bizde başlayıp, bizde biter bu yüzden kendi kendimizin psikolojik açıdan doktoru olabiliriz
İnsan bir yerde kendi kendini tedavi etmeli diye düşünüyorum
Psikolojik rahatsizlik cok zor mutlaka yardim alınmalı
Yani ilaçlar ve konuşma terapisi bir yere kadar bizimle gelebilir insan kendi kendiyle konusabilmeli insanın en iyi doktoru kendisidir
O zaman da kişilik bozukluğuna yol açar, denendi onaylandı.
Kendimi gordum
bir şeylerin farkına varılırsa olunur bence :)
Olabilir ama bu çok küçük bir ihtimal
Paran yoksa herseyi kendin cozmeyi ogreniyorsun
Kendi doktorumuz kendimiz olabiliyoruz.
Benim için imkanı yok
Destek almak bu durumda bence çok daha önemli
Olabilirse ve oluyorumda
Olabilir
Ben oldum
Olamaz
Tek başına değil... Ama yarısı kişide
Elbette insanin elinde
Hangi sorun olduğuna bağlı