Organ bağışı nedir? Organ bağışı, bir insanın organlarının bir kısmının veya tamamının, henüz sağlıklı iken, beyin ölümünün ardından başka insanlarda yararlanılmak üzere bağışlanmasıdır. Hayat kurtarma anlamında, sağlıklı olan her organ bağışlanabilir. Sizin organ bağışına bakış açınız nedir? Ne kadar insan organ bağışı bekliyor? Türkiye'de, 2021 yılında, 2 bin 376 kişi karaciğer, 22 bin 775 kişi böbrek, 1290 kişi kalp, 285 kişi pankreas, 157 kişi akciğer, 8 kişi böbrek-pankreas, 2 kişi kalp kapağı, 1 kişi ince bağırsak olmak üzere toplam 26 bin 894 kişi organ nakli bekliyor. Sizin organ bağışına bakış açınız nedir?
Keşke herkes o kadar duyarlı olsa bende bağışladım düzenli olarak Kızılay arabası gördükçe kan veriyorum. Kimi zaman önemsemediğimiz şeyler bir başkasının hayata tutumasını sağlayabilir.
Kesinlikle kan bağışı da ayrı bir konuş zaten. Birşeyden bahsedeyim müsaadenizle,
Hemşireyim. Hastanede eskiden ameliyat olacak hastalar için Kızılaydan kan temin edilir ve hasta yakınlarının bundan haberi bile olmazdı. Ama artık ihtiyaç arttı ve yeterli bağış yok. Bu yüzden hasta yakınlarına ameliyat öncesi kan bağışı yapma şartı getirildi. Herkesin yorumu şu; 'Kan vermesek hastamız ölecek mi yani? Ne saçma iş '
Sığ zihniyetleri anlamıyorum, şu an senin ihtiyacın olduğu gibi her an başkasının da ihtiyacı oluyor. Bencil olmayı bırakmak lazım artık.
Ne yazık ki ülkemiz de her konuda olduğu gibi sağlık konusu için de insanlar sadece kendilerini düşünüyorlar. SMA hastası bebekler için bir faydası dokunmayan insanların bağışta bulunan insanlar için bırak ölsün bir kişi için o kadar para harcanması gereksiz diyenleri bile çok görüyorum maalesef. Yaşayabilecek bebeklerin ölmesi gerektiğini düşünen zihniyet herşeyi düşünür.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Çoktan bağışladım, öldükten sonra benim işime yaramayacak belki başkalarının işine yarar😊
En doğru olanı yapmışsınız :)
Herkes bağışlamalı😊
Keşke herkes o kadar duyarlı olsa bende bağışladım düzenli olarak Kızılay arabası gördükçe kan veriyorum. Kimi zaman önemsemediğimiz şeyler bir başkasının hayata tutumasını sağlayabilir.
Kesinlikle kan bağışı da ayrı bir konuş zaten.
Birşeyden bahsedeyim müsaadenizle,
Hemşireyim. Hastanede eskiden ameliyat olacak hastalar için Kızılaydan kan temin edilir ve hasta yakınlarının bundan haberi bile olmazdı.
Ama artık ihtiyaç arttı ve yeterli bağış yok. Bu yüzden hasta yakınlarına ameliyat öncesi kan bağışı yapma şartı getirildi.
Herkesin yorumu şu; 'Kan vermesek hastamız ölecek mi yani? Ne saçma iş '
Sığ zihniyetleri anlamıyorum, şu an senin ihtiyacın olduğu gibi her an başkasının da ihtiyacı oluyor. Bencil olmayı bırakmak lazım artık.
Ne yazık ki ülkemiz de her konuda olduğu gibi sağlık konusu için de insanlar sadece kendilerini düşünüyorlar. SMA hastası bebekler için bir faydası dokunmayan insanların bağışta bulunan insanlar için bırak ölsün bir kişi için o kadar para harcanması gereksiz diyenleri bile çok görüyorum maalesef. Yaşayabilecek bebeklerin ölmesi gerektiğini düşünen zihniyet herşeyi düşünür.
İşimiz insanların vicdanına kaldıysa yaş, Allah yardımcısı olsun bütün hastaların.
Allah yardımcısı olsun tüm hastaların keşke biraz daha duyarlı olabilse herkes
Görüşürüz için teşekkürler :)
Rica ederim 😊