Merhabalar. Dedem diyabet hastası. Ayağındaki yaraların artık önüne geçemiyoruz. Piyasadaki kremleri denedik ama çok farketmedi. Eve yara bakımcı da çağırmak istemiyoruz maliyetten dolayı. Ne yapabiliriz bir öneriniz var mı?
Güncellemeler:
1 ay
Çok teşekkürler. Endokrin tarafı için zaten devam ediyoruz ancak yaştan dolayı belli bir yere kadar ancak yapabildik. Bazı çözümler deniyorum. Bilgilendireceğim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
63Geçmiş olsun.
Öncelikle bu sorunu kökten çözmek için kan şekerinin dengeli olması gerekir. Diyet ve ilaçlarını düzenli kullanmalı, kan şekeri hep normal seviyede olmalı.
Sonrasında doktora gidip önereceği ilaçlar ile günlük pansuman ve yara bakımı ile iyileşebilir ancak.
Benim babannemde de var. Bildiğim tek caresi dikkatli beslenmek
Valla şekerini kontrol altına almadıkça ne yapsanız boş işim ucu amputasyona kadar gidebilir
Bulgaristanda bir bitki var kangrene iyi geliyor varsa komşunuz muhacir sorun adını ben unuttum yaraların hepsi geçer
Bu dalda ozel okumus insanlar var onlar anca bakimi yapabilir
Yeri geldiğinde debridman da yapılması gerekiyor bazen sağlık paradan kıymetlidir.
Endokrine gidin hafife almayın hem sadece pansumanla olacak şey değil diyabetin kontrol altında tutulması lazım.
Beslenmesine dikkat ediyorsunuz değil mi?
Elbette. Zaten çok da besin almıyor ama eskiden olmuşmuş hasarlara karşı zayıf kalıyoruz.
Anladım. Bağışıklık sistemini güçlendirmek lazim. Seker ekmek pilav gibi şeyleri vermiyorsunuzdur zaten :) geçmiş olsun
Noldu