Olumsuz duygu ve düşüncelerden kurtulmak için yapılan ruhsal detoks; takıntılardan, kaygılardan ve korkulardan arınmaya yardımcı olan, daha huzurlu, sevgili ve güzel yaşamak için uygulanan bir arınma yöntemidir. Bildiğimiz gibi detoks farklı şekillerde uygulanan ve vücudu toksinlerden, zararlı maddelerden arınmayı sağlayan bir yöntemdir. Bu fiziksel sağlık için uygulanabilen bir yöntemken aynı zaman ruhsal anlamda tüm olumsuz düşüncelerden kurtulmak için de uygulanabilir.
(Ruhsal meditason denince aklıma geldi.) evet meditasyon yapıyorum, tavsiyem: Her gün aynı anda meditasyon yapın. Hepimiz çok yoğun hayatlar sürüyoruz ve kendimize bakmaya adamak için zaman bulmak zor olabilir. Ancak, bir rutin belirlemek, bu uygulamaya bağlı kalmayı kolaylaştıracaktır. Meditasyon yapmak için en iyi zamanlar genellikle uyandıktan hemen sonra veya yatmadan hemen öncedir. Bu, diğer aktivitelerden daha az kolay dikkatinizin dağıldığı zamandır. Ayrıca, bir programa bağlı kaldığınız sürece, bunlar sizin için daha iyi çalışıyorsa, günün diğer saatlerinde de meditasyon yapabilirsiniz. Her durumda, sakin hissettiğiniz ve dikkatinizin başka şeylere yönlendirilmediği bir zaman ayırdığınızdan emin olun.
Temiz, konforlu ve havadar bir alan bulun. Örneğin, evinizde bunun için özel bir köşe ayırtabilirsiniz. Daha da iyisi, eğer varsa, bahçenizde meditasyon yapabilirsiniz. Hangi yeri seçerseniz seçin, meditasyon için düzenli alanınız haline getirin.[2]Gerçekten sevdiğiniz ve özellikle uygulamanız için kullanabileceğiniz bir yastık, paspas veya sandalye alın. Yararlı bulursanız biraz tütsü yakın. Aromalar birçok insanın konsantre olmasına ve rahatlamasına yardımcı olur. ben ormana gidiyorum, kamp kurup meditasyon yapıyorum.
Düzgün oturun. Duruş, oturuşunuzun sonucunu belirlemede son derece önemlidir. Bu, uyguladığınız belirli meditasyon biçimine bağlı olarak değişebilir. İster bir sandalyede ister minderde oturuyor olun, omzunuzu geriye doğru itin, sırtınızı düz tutun ve çenenizi göğsünüze biraz getirin, böylece boynunuzun arkasını uzatabilirsiniz. Bağdaş kurarak oturuyorsanız, uygulama boyunca koruyabileceğiniz rahat bir pozisyon bulun. Ellerinizi avuçlarınız yukarıda veya sizin için rahat hissettirecek bir pozisyonda kucağınıza koyun. Vücudunuzu sıcak ve rahat tutun; kaslarınızı sıkmayın veya sıkmayın.
Dikkat dağıtıcı şeylerden kaçının. Bir alan seçerken, genellikle dikkatinizi dağıtabilecek başka aktiviteler gerçekleştirmemeniz önemlidir. Örneğin, TV'li bir salon oldukça dikkat dağıtıcı bir alan olabilir. Bunun yerine, bir yatak odası, rahatlamak ve kendinize odaklanmak için daha doğal bir şekilde yönlendirildiğiniz bir alandır. İnsanlar açık ara en olası dikkat dağıtma şeklidir. Evde meditasyon yapıyorsanız, etrafta kimsenin olmadığı bir zaman seçin. Bir parkta meditasyon yapıyorsanız, tenha bir yer seçin. Diğer insanların varlığında meditasyon yapmak, eğer onlar da bir çeşit meditasyon yapıyorlarsa, sorun değil. Telefonunuzu ve diğer cihazlarınızı kapatın. Bir oturmanın ortasındayken çağrıları cevaplamak zorunda kalmak istemezsiniz. Kitaplar veya yiyecekler gibi dikkat dağıtıcı olabilecek her şeyi bir kenara koyun. Arka plan gürültüsünden kaçınamıyorsanız, bir süre sonra sizi etkilememesi için buna alışmaya çalışın. Mükemmel sessizliği bulmak imkansızdır; zihninizin elde edebileceğinizden en iyi şekilde yararlanması gerekir.
İyi beslenme alışkanlıkları geliştirin. Popüler bir deyişe göre: 'Sen ne yersen osun'. Vücudunuzu bir uygulamaya hazırlamak için hafif yemekler yiyin ve mümkünse daha büyük öğünlerden uzak meditasyon yapmaya çalışın. Sindirim süreci, uygulama için ihtiyaç duyacağınız enerjilerinizin çoğunu alabilir.[3]Özellikle hassas olabileceğiniz yiyeceklerden kaçının: yine, sindirim sorunları dikkat dağıtıcı olarak çalışabilir. Çok fazla kızarmış yiyecek yerseniz, çok fazla yağ veya baharat kullanırsanız, meditasyon yaparken huzursuz hissedebilirsiniz. Öte yandan, çok fazla et, konserve yiyecek ve sönmüş yiyecekler yemek, uygulamanız sırasında sizi uykulu hale getirebilir.
Ruh bunalımına girmiştim, o yüzden beni bir tek meditasyon kurtardı minnetarım meditasyona...
En İyi Cevaplar