Hamama gittik. Yüzüme hafif kese yaptım sorun yoktu, hamamdan çıktık. Yanağım sızlıyor. Aynaya bir baktım ki kızarmış, kabuk tuttu. Tam yanağımın ortasında çok kötü duruyor. Nasıl geçer yara sizce? Kese yarası nasıl geçer?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Selam :)
Kese yapmak ölü deriden kurtulmaktan daha fazlası aslında. Yüze kese yapmak çok eksiden beri kadınların güzellik sırlarındandır. Kadınlar sadece vücuduna değil yüzlerine de kese uygularlar. Yüze kese yapmak cilt güzelliği için aslında çok faydalı. Ancak yanlış cilt tiplerine uygulandığında ya da yanlış şekilde uygulandığında kese yüzde tahrişe sebep olabiliyor. Yüzümüze yaptığımız keseden fayda görebilmeniz için sizlere tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Ama öncellikle kese yaptığı için cildi tahriş olanlara öneriler vereceğim.Yüzümü keseledim tahriş oldu, ne yapmalıyım?
Yüzüme kese yaptım tahriş oldu diyenlerin çoğunlukta olduğunu biliyorum. Kese ne kadar cilde faydalı olsa da hassas cilde sahip kişiler yüzüne kese yapmamalı. Ne kadar bastırmasanız da, nazikte olsanız hassas bir cildiniz varsa kese yüzünüzü tahriş eder. Cildimizin her bölgesi aynı hassasiyete sahip değildir. En hassas bölgelerimizden biri yüzümüzdür. Bu yüzden yüzümüze bakım uygularken çok dikkatli olmalıyız. Kese tahrişine ne iyi gelir? sorusuna cevap vereyim.
- Kese yüzünden tahriş olmuş bir cilde nazik davranmak gerekir.
- Bir süre peeling maske gibi ürünler uygulamayın.
- Cildinize iyi gelen ağır olmayan, cildinizi kurutmayacak bir yıkama jeli veya köpüğü kullanın.
- Yüzünüzü ne çok soğuk ne de çok sıcak suyla yıkayın. Ilık su iyi gelecektir.
- Yüzünüzü yıkadıktan sonra Bepanthol, Madeleb gibi cildinize iyi gelecek ve iyileştirme etkili kremler kullanın.
- Kremi günde 2-3 defa tahriş olan böyleye uygulayın. Uygulamadan önce nazikçe yıkayın.
- Ve bir daha yüzünüze kese uygulamayın. Kese yarası nasıl geçer? sorusunun cevabı işte bu şekilde.
- Eğer tahrişin boyutu büyükse ve 1 haftadan sonra geçmemişse bir uzmana başvurmanızı öneririm. En uygun tedaviyi size uygulayacaklardır.
Yüzüne kese yapacaklara tavsiyeler nelerdir?
- Öncellikle ilk tavsiyem hassas cilde sahip birinin asla yüzüne kese yapmaması. Çünkü hassas bir cildiniz varsa kese cildinizi tahriş eder.
- Eğer yüzünüze kese uygulayacaksanız en fazla hafta1 kez olacak şekilde yapmalısınız. Daha sık yapmanız gerekmez.
- Kullandığınız kese ipekten üretilmiş olmalı. Sadece yüzünüz için değil tüm vücudunuz için ipek kese kullanmanızı öneririm. İpek kese cildinize daha hassas davranır. Kelebek markasının keselerinden ben dahil çoğu kişinin memnun olduğunu biliyorum. Tavsiye ederim.
- Kese yaparken çok bastırmayın. Nazik olun. Oval ve yavaş hareketler ile kese yapın.
Yüze kese yapmanın faydaları nelerdir?
Dediğim gibi doğru cilt tipleri doğru şekilde kese yaparsa kesenin yüze oldukça faydası var.
- Kese cildi ölü deriden arındırır ve pürüzsüz yapar. Gözeneklerin açılmasını sağlar. Derinlemesine arındırır.
- Ciltteki kan dolaşımını hızlandırır.
- Cildin gençleşmesini sağlar. Sarkmalara iyi gelir.
- Düzenli kullanımda akne ve siyah nokta oluşumunu azaltır.
- Cilde ışıltı ve parlaklık verir.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Hahaha cildim kuru ve pul pul diye aynı hatayı bende yaptım, hamamda değil ama hamam kesesi ile yaptım. 2-3 gün kızarık kaldı malesef.
2 gece yatarken cok minicik Elocon Pomat kullandım, hemen gecti, ve cildimdeki pul pul olma sorunuda kayboldu ortadan.03 Yorumla- Soran+1 yıl
Eczaneden mi bulabilirim bunu :)
- +1 yıl
Evet, eczaneden.
Kortizonlu oldugu icin 3-5 günden fazla kullanma ama, ve gece yatarken olucak, boyle minnicik alıcaksın suruceksin. Genelde egzama tedavisinde boyle kuru catlak ciltlerde falan kullanılıyor, ama ben sivilceye bile suruyorum, hiç zararını gormedim, her turlu cilt sorununa şifa vallahi, evden asla eksik olmayan tek şey.. - Soran+1 yıl
Sag olasin canim
Nemlendirici sürmelisin. Bionem i öneririm böyle durumlarda cankurtaran gibidir :)
00 Yorumla
- +1 yıl
O nasıl bir keseleme öyle? Yani var ya, size helal olsun... Her işte öyle bir kaçırıyorsunuz ki kantarın topuzunu, hayret ki, hayret...
08 Yorumla- Soran+1 yıl
Sakin ol abicim ya 😊
- +1 yıl
Napiyim ya, yaptığın iş midir yani? Şimdi nasıl da yanıp sızlar o...
- Soran+1 yıl
Çok çok kötü:(
- +1 yıl
Bepanthen var mı, ondan sür istersen
- Soran+1 yıl
Yok ki yaa off yarin eczanede kapali :(
- +1 yıl
Nöbetçi eczane bulma durumun yok mu?
- Soran+1 yıl
Bakarim artik yarin :)
- +1 yıl
Geçmiş olsun, bir dahaki sefere abartmayın şu işi, olur mu
- +1 yıl
Kabuk bağlaması daha iyi, bir kaç güne düşer o...
cut.01 Yorumla- Soran+1 yıl
Iz kalmaz degil mi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
12Cevap
- +1 yıl
gecmez nemlemdırıcı sur sızlaması gecer.. ıkı uc gun kalabılır..
01 Yorumla- Soran+1 yıl
2 3 gune gecerse iyi yine
Geçti mi şu an bende aynı durumdayım kipkirmiziyim çok tedirgin oldum
00 Yorumla- +1 yıl
Yuzunde keseden once yara falan varsa onlar biraz dagilir yuzune. daha sonra gecer 1 haftada falan dert etme
00 Yorumla çok mu gerekliydi yani yüze kese atmak :D geçmiş olsun
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Cik mi girikliydi yini yizi kisi itmik. Konumuz o mu😰😭 şaka maka sağ olasin
- +1 yıl
Geçmiş olsun, dermatoloji (cildiye) uzmanına görünmelisin.
00 Yorumla Zamanla gecer ya sikma canini be ya yesinler yanagini o dingiller
00 Yorumlayuze kese yapilmazki daha erken kirisir suratin
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Canim yuz keseleri var onunla yapiliyor, her zaman yapmam zaten hamamda birden yaptim iste
- +1 yıl
Yüz kesesiyle yapcaktin hanım kızım
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Onunla yaptim zaten bey amca
- +1 yıl
:D daffadfaf
krem sür geçer birkaç güne
00 Yorumlatahriş olmuştur yüzün. bir kaç güne gecer
00 Yorumla- +1 yıl
Mezdeke gibigibi pece ttak
00 Yorumla Derini yüzdün galiba
11 Yorumla- Soran+1 yıl