Hamama gittik. Yüzüme hafif kese yaptım sorun yoktu, hamamdan çıktık. Yanağım sızlıyor. Aynaya bir baktım ki kızarmış, kabuk tuttu. Tam yanağımın ortasında çok kötü duruyor. Nasıl geçer yara sizce? Kese yarası nasıl geçer?kese tahrişine ne iyi gelir?
Selam :) Kese yapmak ölü deriden kurtulmaktan daha fazlası aslında. Yüze kese yapmak çok eksiden beri kadınların güzellik sırlarındandır. Kadınlar sadece vücuduna değil yüzlerine de kese uygularlar. Yüze kese yapmak cilt güzelliği için aslında çok faydalı. Ancak yanlış cilt tiplerine uygulandığında ya da yanlış şekilde uygulandığında kese yüzde tahrişe sebep olabiliyor. Yüzümüze yaptığımız keseden fayda görebilmeniz için sizlere tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Ama öncellikle kese yaptığı için cildi tahriş olanlara öneriler vereceğim.
Yüzümü keseledim tahriş oldu, ne yapmalıyım?
kese tahrişine ne iyi gelir?
Yüzüme kese yaptım tahriş oldu diyenlerin çoğunlukta olduğunu biliyorum. Kese ne kadar cilde faydalı olsa da hassas cilde sahip kişiler yüzüne kese yapmamalı. Ne kadar bastırmasanız da, nazikte olsanız hassas bir cildiniz varsa kese yüzünüzü tahriş eder. Cildimizin her bölgesi aynı hassasiyete sahip değildir. En hassas bölgelerimizden biri yüzümüzdür. Bu yüzden yüzümüze bakım uygularken çok dikkatli olmalıyız. Kese tahrişine ne iyi gelir? sorusuna cevap vereyim.
Kese yüzünden tahriş olmuş bir cilde nazik davranmak gerekir.
Bir süre peeling maske gibi ürünler uygulamayın.
Cildinize iyi gelen ağır olmayan, cildinizi kurutmayacak bir yıkama jeli veya köpüğü kullanın.
Yüzünüzü ne çok soğuk ne de çok sıcak suyla yıkayın. Ilık su iyi gelecektir.
Yüzünüzü yıkadıktan sonra Bepanthol, Madeleb gibi cildinize iyi gelecek ve iyileştirme etkili kremler kullanın.
Kremi günde 2-3 defa tahriş olan böyleye uygulayın. Uygulamadan önce nazikçe yıkayın.
Ve bir daha yüzünüze kese uygulamayın. Kese yarası nasıl geçer? sorusunun cevabı işte bu şekilde.
Eğer tahrişin boyutu büyükse ve 1 haftadan sonra geçmemişse bir uzmana başvurmanızı öneririm. En uygun tedaviyi size uygulayacaklardır.
Yüzüne kese yapacaklara tavsiyeler nelerdir?
Yüzümü keseledim tahriş oldu. Ne yapmalıyım?
Öncellikle ilk tavsiyem hassas cilde sahip birinin asla yüzüne kese yapmaması. Çünkü hassas bir cildiniz varsa kese cildinizi tahriş eder.
Eğer yüzünüze kese uygulayacaksanız en fazla hafta1 kez olacak şekilde yapmalısınız. Daha sık yapmanız gerekmez.
Kullandığınız kese ipekten üretilmiş olmalı. Sadece yüzünüz için değil tüm vücudunuz için ipek kese kullanmanızı öneririm. İpek kese cildinize daha hassas davranır. Kelebek markasının keselerinden ben dahil çoğu kişinin memnun olduğunu biliyorum. Tavsiye ederim.
Kese yaparken çok bastırmayın. Nazik olun. Oval ve yavaş hareketler ile kese yapın.
Yüze kese yapmanın faydaları nelerdir?
kese tahrişine ne iyi gelir?
Dediğim gibi doğru cilt tipleri doğru şekilde kese yaparsa kesenin yüze oldukça faydası var.
Kese cildi ölü deriden arındırır ve pürüzsüz yapar. Gözeneklerin açılmasını sağlar. Derinlemesine arındırır.
Ciltteki kan dolaşımını hızlandırır.
Cildin gençleşmesini sağlar. Sarkmalara iyi gelir.
Düzenli kullanımda akne ve siyah nokta oluşumunu azaltır.
Evet, eczaneden. Kortizonlu oldugu icin 3-5 günden fazla kullanma ama, ve gece yatarken olucak, boyle minnicik alıcaksın suruceksin. Genelde egzama tedavisinde boyle kuru catlak ciltlerde falan kullanılıyor, ama ben sivilceye bile suruyorum, hiç zararını gormedim, her turlu cilt sorununa şifa vallahi, evden asla eksik olmayan tek şey..