Yüzümü çok iyi temizliyorum, temizleme jeli tonik maske kremle nemlendiriyorum ama o fondöten ya da kapatıcıyı sürdüğümde inanılmaz derecede yüzüm fondöteni kusuyor, yüzüm pütür pütür oluyor. Yüzümden yağ fışkırıyor gibi oluyor. Hep aynı fondöten markaları kullanıyorum. Ne yapmalıyım? Yağlı cildin makyajı kusması nedendir, nasıl düzelir?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Merhaba KScan,
Böyle bir soruyu sorarken biraz daha kendin hakkında bilgi verirsen profesyonel bir yardım alman daha kolay olacaktır diyerek söze başlamak istiyorum. ;)
Yağlı ve kuru ciltlerde halk arasında kusma dediğimiz şey bazen olabilir. Sorunda hep aynı fondöteni ve markaları kullanıyorum demişsin. Buradan anladığım şu ki kullandığın ürünler senin cilt yapına uygun değiller. Eğer uygun olsaydı her sürdüğünde cildinde ağır ve yağlı bir görüntü olmazdı.
Sana bazı önerilerde bulunmak istiyorum.
Fondöten kullanmak istiyorsan, içerisinde hem nemlendirici hem de koruyucu olan ürünleri tercih edebilirsin.
Malum önümüz yaz, koruyuculu fondötenler büyük rahatlık yaratacaktır. Eğer cildin yağlıysa sana daha mat bitişli fondötenler seçmeni öneririm. Likit ve ince yapılı ürünleri az az sürerek cildine fırçayla yedirirsen seni rahatsız eden görüntüler olmayacaktır.
Fırça seçimin de fondöten türüne göre önem taşır. Ama sana tavsiyem ellerinle uygulamadan yana. Çünkü cildinin bu tür uygulamaya uygun olmadığını düşünüyorum. Eğer şikayetlerin tekrar ederse cildindeki yağı dengeleyecek primerler de kullanabilirsin.
Cildin kuru ise cildine yağsız ama nem oranı yüksek bir nemlendirici seçerek makyaja başlamadan cildini hazırlamalısın. Makyaj öncesi cildin doğru şekilde hazırlanması makyajın en önemli aşamasıdır. Bunu inşaatın doğru zemine yapılması gibi düşünebilirsin. Zemin iyi olmaz ise üzerindeki hiç bir şey sağlıklı durmayacaktır.
Piyasada farklı fiyat aralıklarında çok fazla fondöten ve makyaj öncesi nemlendiricileri var. Bu süreçte kozmetik mağazalarına girip ürün denemeni önermem. Online olarak yorumları okuyup araştırarak kendin için yeni ürünler alabilirsin.
Sana tavsiyem, kendi cilt yapını net olarak belirle. Ve seninle aynı yapıda cilt yapısına sahip uygulamaları araştır. Bu cilt tipine önerilen ürünleri araştır. Bu şekilde tahmin ediyorum karşılaşacağın sorunlar sıfırlanacaktır.
Sağlıklı günler dilerim.
Sevgiyle,
Ahu Aydemir