Internette araştırırken buna denk geldim ancak çok anlamadım fotoğraf nasıl atılıyor Bilmiyorum ondan kopyala yaptım
Selamunaleyküm abdest alırken tırnagımın kenarımda çok ince bir şekilde oje kaldıgını gördüm guslğme ve abdestime manimidir
Çok ufak bir yer bile olsa bu yer gusle ve abdeste engel olur. Gusülden sonra bunun farkına varan hemen o yeri temizler ve sadece o yeri yıkaması yeterlidir.
Şimdi banyodan çıktıktan sinra fark ettik diyelim gidip elimizi yıkarsak abdest kabul olur mu?
Selamunaleyküm abdest alırken tırnagımın kenarımda çok ince bir şekilde oje kaldıgını gördüm guslğme ve abdestime manimidir
Çok ufak bir yer bile olsa bu yer gusle ve abdeste engel olur. Gusülden sonra bunun farkına varan hemen o yeri temizler ve sadece o yeri yıkaması yeterlidir.
Şimdi banyodan çıktıktan sinra fark ettik diyelim gidip elimizi yıkarsak abdest kabul olur mu?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Bilmiyorum ben de soracaktim bunu. Demek ki cok kisi merak ediyomus🤷🏻♀️ alicam birazdan abdest mesela sirf oje yuzunden canım sıkılıyor kesin kalacak bir yerlerde
Bende temizliyorum bakıyorum yok hiç bi çıkıyorum her köşede kalmış sinirim bozuluyor sonra
Aynisi oluyo yemin ederim 🤦🏻♀️
Peki kankalar mesela abdestte eller yıkanıyor ve ağız da yıkanıyor. Ağzımızda da yabancı bir madde bulunabiliyor her yere su temas etmeyebiliyor veya diş fırçalamak farz değil mesela. Yani sonuçta oje tırnakta, et değil yani ne bileyim bana sanki bozmaz gibi geldi ama öyle değilmiş
@blackwww abdest kabul olmaz olmaya da yukarıda yazdığı gibi fark edip yikasak kabul olsa cok iyi olurdu😂
Yani öyle kabul oluyosa çok basitmiş hsjfhshd gerçi dinde zorluk yok kolayı şeapmışızdıe
@blackwww 😂 inşallah oluyodur
Dinimiz amin, ojesi olmuyor amin 😂
boya filan abdeste engel diye biliyorum gusul aldıktan sonra boyalı taraf çıkartılır ve ıslatılır gusul geçerli olur diye biliyorum
Teşekkür ederim
rica ederim
su bazlı boyada sorun yok ama yag bazlı boya suyu deriye geçirmiyormuş öyle şeyler de vardı oje hangi kategoride bilmiyorum
Bende bilmiyorum açıkçası
su bazlı heralde sulu boya gibi yağ bazlı da duvarı boyadaıgında kaygan zemin gibi oluyor o heralde oje o zaman yag bazlı
Nasıl olacak yenisini al için rahat etmiyor sonucta
Mantıksız birtakım düşünceler
oje abdeste engel değil ki.
Engel diye biliyorum diyanet de bu yönde açıklama yapmış
Doğru haklisiniz engelmiş
kurul.diyanet.gov.tr/.../boya--oje--ruj-ve-jole-gibi-maddeler-abdest-ve-gusle-engel-olur-mu-
Olur
Emin misinizz
Abdest kabul olmaz