Düşünmek istemiyorum ama engel olamıyorum?

Yakın zamanda ölen bir arkadaşım var etkilendim ilk zamanlar baya sonra unutmam gerek çok etkilendim dedim ve rahatsız oldum sonra sanırım takıntı yaptım etkisi acısı çoğunlukla geçti tabiki ama takıntı yaptım kendi kendime şimdi ne yapsam da durduramıyorum. Ölen başka birkaç kişi de aklıma gelip duruyor. Hani acı olarak çok değil de takıntı olarak daha çok geliyor görüntü isim vs. Sanırım bilinçaltıma işledim ben biraz da o yüzden oldu kurtulayım derken yüzleşeyim derken daha da işledi. O birkaç kişi de işledi. Bende mi sorun var acaba diyorum hasta olmaktan da çok korkuyorum. Kardeşim yıllardır evde tedavi görüyor okb hastası. Sanırım ondan etkilendim son günlerde onun gibi olmaktan korktum çok o da etkiledi. Bakıyorum kendime uyku sorunu pek yok yemek sorunum normal hatta her gün spor yapıyorum bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama tam fayda etmiyor. Başka takıntım da yok hatta bazı konularda çok rahat biriyim. Sadece duygusal hassas biriyim ama başka bir şeyim yok cidden. Nasıl kurtulabilirim kabul mu etmem lazım düşüncemi yoksa yerine başka düşünce getirmeye çalışıyorum bazen bilmiyorum ne yapmam lazım. Aynı zamanda uzun zamandır asosyalim mecburiyetten. Yeni taşındık pek arkadaşım yok sevgilimi de aylardır görmüyorum uzaktayız. Hayatta şu an ciddi sorunlarım yok ama böyle işte. Yardımcı olabilecek var mı 😔
Düşünmek istemiyorum ama engel olamıyorum?