En İyi Cevaplar
Derin nefes alınca mı ağrıyor?
Plörezide aynen bu şekilde bir ağrı olabiliyor. Akciğeri saran zarın inflamasyonuna plörezi deniyor. Viral ya da bakteriyel enfeksiyonlar yanında bir çok diğer sebeple de ortaya çıkabiliyor. Başka hiçbir belirtiniz ve probleminiz yoksa o kadar ciddi olmayabilir ve kendiliğinden geçebilir. Bu esnada inflamasyonu ve ağrıyı azaltmak için non-steroid anti inflamatuar bir ilaç kullanabilirsiniz. Parasetamol de bu ilaçlardan ama adıyla çelişir bir şekilde anti-inflamatuar özelliği yok denecek kadar az o yüzden onu önermiyorum. Ibuprofen olabilir.
Bende de olmuştu. 2 güne geçmişti. Tatile gitmiştik ve denize girdiğimde bir anda bıçak gibi kesilmişti. Nasıl bir bağlantısı olduğundan emin değilim.
Başka herhangi bir belirti veya kötü hissetmenize sebep olan bir durum varsa doktora görünün. Başka hiçbir sorun yoksa ibuprofen alıp birkaç gün bekleyebilirsiniz belki. Ama uzun süre geçmiyorsa, kalp problemleri gibi ciddi problemlerle de ilişkili olabileceğinden doktora görünmenizi şiddetle tavsiye ederim.12 Yorumla- +1 yıl
Ağrı kesildi sadece bir kaç gün böyle ağrıdı,
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
nefes aldığında oluyorsa akciğerle alakalı bir sorun olabilir doktora gitmelisin bende olduğunda yıllar önce doktor önemsememişti büyüdüğün içindir demişti ama başka doktora gittiğimde bronşit olduğumu öğrendim kesinlikle gitmen gerekiyor en yakın zamanda
00 Yorumla- +1 yıl
Bununla birlikte göğüs ağrısı şikayeti varlığında öncelikle mutlaka kalp göğüs sorunları ekarete edilmelidir göğüs ağrısının diğer nedenleri arasında akciğer sorunları hazımsızlık reflü kas gerginliği göğüs kemiğine yakın kaburga eklemlerinde iltihaplanma sayılabilir bir çok farklı porblem göğüs ağrısına neden olabilir.
00 Yorumla - +1 yıl
Stres başa bela, herşeyin düşmanı insan saglıgı icin , aman dikkat et , stresten mümkün derece uzak yaşa , tamamen yaşa diyemiyorum , o olacak istemesende , sadece onunla yaşamayı ögrenmek insanın saglıgını bile daha olumlu anlamda etkiliyor.
10 Yorumla Halk dilinde yel girmesi deniyor, gecer birkac güne. Eger kalbinde bir sorun olsa, geceden bu saate seni mecburen acile ulastirirdi, burada sana soru sordurmazdi. Stresle, o panikle alakali degil arada her insanda olan bir durum.
10 YorumlaEvet doğru stresten üzüntüden oluyor çünkü bana da aynısı oluyordu kedimi kaybettiğim günün ertesi günü oldu çok eskiden de oluyordu arada sırada yaşıyordum kalbimde sıkıntı var sanmıştım ama kendimi takip edince farkettim ki üzüntüdenmiş sende de öyle olmuş olabilir
10 Yorumla- +1 yıl
Göğüsle birlikte birde, sırt bölgenizde ağrıyorsa, sorun kalp değil, mideniz.. midenizde strese dayalı yara çıkmış olabilir..
Birde mide kapakçığınızın bozukluğunda bu durum meydana gelir, yani gastrit..
Gitmeniz gereken bölüm : Gastroloji..
Midenize kamera attırmanızı öneririm..10 Yorumla - +1 yıl
Tam olarak ne tarafta. Bende de vardı hatta az kalsın anjiyo olacaktım
10 Yorumla - +1 yıl
Üşütmüş olabilirsin. Sıcak duşa gir iyi gelir. Gelmez ise hastane yolu göründü. Geçmiş olsun.
10 Yorumla - +1 yıl
Aynısı bana da oluyo ara sıra derin nefes alınca çok ağrıyor. EKG ye gidiyorum da bişey cikmiyo bende fazla takmıyorum önemli bişey değildir heralde uyuyunca geçiyor zaten
10 Yorumla hayir riskli bir sey yok insan vucudu gelistigi için göğüs kafesi gec gelisiyor bu sayede göğüs kafesine sigmiyormus gibi hissediyorsun gecici birseydir bu
10 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Yakın zamanda bana da aynısı oldu doktora gittim stres üzüntü kaynaklı dedi röntgen çekiyor sadece
2-3 güne geçiyor rahat ol10 Yorumla - +1 yıl
Esneme hareketleri yap. Spor yapıyorsan ya da çok yorulduysan kalp kasın sıkışıyordur nefes aldırmaz
20 Yorumla - +1 yıl
Kalp ile ilgili sıkıntı yoksa kesinlikle psikolojik terkedilm çe kabulllenememe va bunun gibi bir şey cesur ol ve yürü korkudan uzak dur
10 Yorumla - +1 yıl
Allah korusun bişi olabilir bence gecikmeden git ve söz konusu kalp ise kafana göre ilaç kullanma derim
10 Yorumla İlk olarak sağ taraf mı yoksa sol taraf mı bilmiyorum ama sağ tarafa bağlı olarak bazen stresten ya da kas spazmı olabilir. Sol tarafta ise kalbinle alakalı bir şey olabilir, doktora görünmekte fayda var.
00 Yorumla- +1 yıl
Stres yapma geçer bende de çok oluyor nefes alamıyordum
10 Yorumla o bendede var sigradan oluyomuş birakin dedi iki katina cikardim
10 Yorumla- +1 yıl
Burada sorana kadar hastaneye varmıştın iyi kötü neyse çıkmıştı ortaya
10 Yorumla - +1 yıl
bendede olmuştu aynısı merak etme geçer geçmezse doktora git
10 Yorumla - +1 yıl
Ağrı kesicilik bişey değildir bence baş ağrısı gibi değildir yani devam ederse doktora git bence
10 Yorumla Hello anksiyete my old friend, hepimize giriyor o ağrı kardiyolojiye gitme boşuna psikiyatriye git
10 Yorumla- +1 yıl
Usutmussun kas agrisidir bir guzel terle kas gevsetici kullan gecmis olsunm
10 Yorumla Yıllardır bana da oluyor. Kardiyolojiye falan gittim ama bir şey çıkmadı.
10 Yorumla- +1 yıl
Göğüs kaslarından kaynaklanıyor olabilir ama sen yine de bir kardiyaloğa görün derim.
10 Yorumla - +1 yıl
Sol taraftan girdiyse sıkıntı
21 Yorumla- +1 yıl
giren ney?
Brnce bir doktora görün
20 Yorumla- +1 yıl
3 defa fatiha oku, bi kere eğil kalk, 2 defa alo, malo, kalo, indik, bindik, gittik de ardından serice alkışla hiç biseyin kalmaz
00 Yorumla - +1 yıl
Olabilir sağ taraf ise akciğer rahatsızlığı olabilir ve çok ciddidir umarım kötü bir şey yoktur bi doktora başvur
00 Yorumla - +1 yıl
Aynı ağrı ben aldatıldığımı öğrendiğimde oluştu
10 Yorumla sıkıntı ve kas ağrısı olabiliyor.
10 Yorumla- +1 yıl
Hastaneye gitmekte fayda var.
10 Yorumla - +1 yıl
Olabilir bence. Doktora görünmekten zarar gelmez :)
00 Yorumla - +1 yıl
Benimde öyle bir durum olmuştu vitamin eksikliği varmış bence bir doktora gidebilirsin
00 Yorumla Bendede çok sık oluyordu doktara gittim stresten dolayı olduğunu söylemişti
00 Yorumlakanka ölüm riskin var acilen hastanaye git ölürsün falan kesin git
00 Yorumla- +1 yıl
Kadiyoloj ve Gögüs hastalıkları uzmanı gıt
10 Yorumla - +1 yıl
Ne olur ne olmaz hastaneye git
00 Yorumla - +1 yıl
Geçmeyen , şiddetli bir ağrı ise tabiki
00 Yorumla - +1 yıl
cevabı byrda araöa sakın
30 Yorumla - +1 yıl
Gitmelisin bence saglik şakaya gelmez
10 Yorumla - +1 yıl
Kalp krizi veya meme kanseri belirtileri olabilir.
20 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 1,2b cevap paylaştı. Banada oluyordu arada
Kendi kendine geçti00 Yorumla- +1 yıl
Arada bende de oluyor kalbin orada normal knk
10 Yorumla büyük ihtimalle ceyrana kaldığın içindir
10 Yorumla- +1 yıl
Aynısını bende yaşıyorum
10 Yorumla - +1 yıl
Kesinlikle bir doktora git ne olur ne olmaz
10 Yorumla - +1 yıl
Direkt doktora git allah korusun ne olur ne olmaz
10 Yorumla - +1 yıl
Bence bi doktora görün
10 Yorumla KEslinlikle bi doktora göster
10 YorumlaGitmelisin doktora
10 Yorumlaolanilot
10 YorumlaGitmeni önerim
10 Yorumlastres yapıyor musun
11 Yorumla- +1 yıl
Genellikle
- +1 yıl
Hastane
10 Yorumla Tabikide olabilir ihmal etme
10 YorumlaTıbbi destek almadan çözüm bulamazsın
00 Yorumla- +1 yıl
Aga bunu neden buraya yazsın doktora git
00 Yorumla - +1 yıl
Yellenme olabilir. Çay iç
00 Yorumla - +1 yıl
Romatizms olmasın
01 Yorumla- +1 yıl
romatizma ne alaka ki bende var hatta şiddetli dedi doktor ne yapıyorki romatizma
- +1 yıl
Yok hayır
00 Yorumla - Devamını Gör (13)
Detaylı bilgi
Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun. Göğüs ağrısı bazı durumlarda anksiyete ile ilgili olabilir. Son dönemde seni üzen, seni yoran, seni aslında sıkışık hissettiren bir durum yaşadın mı hayatında öncelikle onu sormak isterim sana.
Bu tarz durumlar insanın kalbinin sıkışmasına sebep olabiliyor. Üzüldüğümüz, yorulduğumuz, sıkıldığımız zamanlar gerginleşiyoruz ve bu gerginlik hali bedenimizde kasılma olarak veya sıkışma olarak dışa vuruyor kendini. Bunu yorgunluk da aslında takip ediyor çünkü o kasılma ve sıkışma hali bedeni yormaya başlıyor ve sen bunu fark etmeden hiçbir şey yapmak istemiyorsun, yataktan kalkmak istemiyorsun ya da yaptığın şeyleri sürekli ertelemeye başlıyorsun geciktirmeye başlıyorsun yani içerdeki ateşi sönmüş hissediyorsun.
Kayıplar yaşadığımız zaman aslında bu gerginliği ve sıkışmayı daha yoğun hissedebiliyor özellikle kalbimizde çünkü o kayıplar bize üzüntü yaratmaya başlıyor. Bu üzüntü diyelim ki tek bir ok olarak kalbine saplandı. Üzüntü ile beraber kendi kendine de oklar saplarsan, bu neden başıma gelesi, hep beni bulur, zavallı ben gibi ızdırap çekmeye başlıyorsun yani acı dönüşüyor bu ızdırap maalesef anksiyete yaratıyor, stres yaratıyor sonuç olarak kalbindeki ağrıya, bıçak saplanma hissine, sıkışıklığa sebep olabilirken hastaneye kadar gitmene sebep olabilecek panik ataklara neden olabiliyor.
Teşekkür ederim, aslında evet yaşadığım bazı olaylar canımı sıkıyor galiba