Ekmek zararlı. Kiloya davetiye çıkartır. Canan Karatay'ın söylediğine göre ekmeğin zararlı olma sebebi buğdayın geninin değiştirilmesinden kaynaklı. Eski ve genetiği değiştirilmemiş buğdaydan yapılan ekmeklerde bu durum mevcut değil. Ama onları da fazla yemek kilo yapar tabii ki.
Hazır beyaz ekmek gibi yüksek miktarda basit karbonhidrat tüketimi kilo alımına neden olabilir. Diyabet, kalp hastalığı ve birçok kronik rahatsızlıkların riskini artırabilir. Bununla birlikte ekmeğin besin profili türüne bağlıdır. Tam buğday ekmeği gibi lifli bir ekmek daha yüksek besin değerine sahiptir.
Ekmek içerindeki şeker sebebiyle diğer duyuları baskılar ve zamanla bağımlılık yapar hazır ekmeklerin içerisinde çeşitli kıvam arttırıcı maddeler ve fruktoz bulunur bu kimyasal maddeler bağımlılığa sebep olur
Ekmek yağ ve şeker içeriyor ve kaliteli bir karbonhidrat kaynağı değil. insulini hılzı yükseltip hızlı düşürüyor buda hızlı acıkmaya ve özellikle bel bölgesinde yağlanmaya neden olabilir. ayrıca kalorisi yüksek
Ben her gün 1-1,5 somun ekmek yiyorum ne kilo yapıyor ne başka zararını gördüm genç olduğumuz için çabuk eritiyoz en fazla ilerde damar tıkanması olur 😂
Allah aşkına bu nasıl zihniyet? Beyaz ekmek zararlıdır en iyisi tam buğday ekmeği.. ben eskiden günde 3 ekmek yerdim su an 30 kilo verdim, ekmek falan yemiyorum, sana çok üzülüyorum 😢😢