Hepatit b illa cinsllik yoluyla mı bulaşır? Ve nikah testinde bu çıkıyor mu?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Evet, kan ve vücut salgilariyla bulaşır. Kan testiyle taşıyıcı olup olmadığını öğrenmek mümkün
Diğer yorumu okur musun
Sadece cinsel yolla bulasmaz, taşıyıcı biriyle olan temasindan dahi bulasabilir.
Bazıları akut hepatit yani geçici hepatittir, kronik olanlarda ise tasiyicilik bulunur.
Peki nikah testi için hastaneye gidince bu konuyla ilgili bir şey denir mi
Vücudunda herhangi bir hepatit tasiyiciligi olmadığı takdirde, raporla ilgili ekstra bir açıklama yapılmaz. Testin negatif çıkar, daha önce geçirdiğin belli olur ancak doktor bunu sadece seninle paylaşır
Sağlıkçı mısınız
Hayır, mesleğim sağlık değil ama bu konularda bilgi sahibiyim
Peki evleneceğim kişiye aşı yapılır mı benden dolayı
Kronik tasiyiciligin olmadığı için, eşine koruyucu aşı yapılmasına gerek yok.
Sende enfeksiyon olsaydi, ona yapılmasi gerekecekti
Doktor demişti ki; bir kaç sene önce hepatit b geçirmişsin ama vücut atmış. Yani nişanlıma bu sebepten herhangi bir aşı yapılmaz dimi? Hani hepatit b geçirdiğimi öğrenirse yanlış düşünmesinden korkuyorum
Akut olarak gecirmissin, yani sende hastalık yapmamış.
Ona aşı yapılmasına gerek yok, hepatit sadece cinsel yolla bulasmaz; nişanlın için herhangi bir sorun yok
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun , internette direk cinsl yolla oldugu yazıyor da korktum o yüzden
Rica ederim, hayır sadece cinsel yolla bulasmaz. Nisanlin konusunda da için rahat olsun, olumsuz bir şey aklına getirmez
İnşallah ya korkuyorum valla aşırı stres yaptım, anlamadım ki ne alaka iki sene önce hepatit b olmuşum, nerden kaptım ki
Öğrenmek istersen saglık ocagında bile yapılıyor ben aşılıymışım 😎
Peki sizin nasıl geçmiş hepatit b
Aşılı olup olmadıgınız testte cıkıyor hepatit b olmadım aşım varmış dedım
Sende test yaptır öğrenırsn hepatit b den mı süphelenıyorsun
Ya ben doktora gitmiştim başka bir şey için ama doktor teste baktı dedi ki ; bir kaç sene önce hepatit b geçirmişsin ama vücut atmış şu an bir şey yok dedi
Sorun etme. Çunku aşılıysanda pozitif cıkar daha once geçirdiysende bagısıklıgın varsada pozitif cıkar. Aşım var dersin
Bir de ben evlenirken istemediler. Normal kan testi istediler oda tek eşim verdi sorun olmadı belli olmuyor yanı. İstemeyedebilirler
Aşıyı okullarda mı yoksa isteğe bağlı mı yapıyolar? Birde siz ne zaman evlendiniz? Bence şu an isterler kesin bütün testleri
Okullarda oldugunu sanmıyorum öyle olsa herkes aşılı olurdu. İsteğe bağlı gördüm ama bakarken. 2020 sonunda evlendık ama o sırada da benım bildigim istenıyordu bende şaşırdım istenmeyınce işte sağlık ocagından aldık diye olabilir bilmıyorum. Bence sen bir randevu al sağlık ocagına sor hangi sağlık testleri gerekıyor o sırada testinide yaptırırsın zaten hasta mahremiyeti var ilerde beraber gitsenızde gidipte adama bunları anlatmaz.
Aa şu an çok şaşırdım, evlilik testi sağlık ocagında yapılıyo mu? Ama sanırım hem kadın hem erkeğin aynı sağlık ocagına kayıtlı olması gerekiyor. Ben evlilik için test yaptırmaya giderim nişanlımla ama korkuyorum ona derlerse yanlış anlar diye. Gerçi dediğin gibi hasta mahremiyeti var onun yanında demezler dimi
Beraber gıdersen dıyebılır beraber muayene oluyosunuz benım dedıgım daha once sen gıdersen sonrasında onun yanında aa sız daha once bu test için geldınız falan demezler. Bırınızden birinin sen o farketmez aile hekımınde halledıyosunuz beraber
"Pozitif" veya "reaktif" HBsAb (veya anti-HBs) test sonucu kişinin hepatit B aşısına başarıyla tepki gösterdiğine veya akut bir hepatit B enfeksiyonundan iyileştiğine işaret eder. Bu sonuç (negatif bir HBsAg sonucuyla birlikte) gelecekteki bir hepatit B enfeksiyonuna karşı bağışık (korunmuş) olduğunuzu gösterir.
Eger HBsAg pozitif cıkarsa onu bılemem ama. O zaman zaten o an hepatit b sin demektir. HBsAg negatif çıkmalı. HBsAb (yani anti hbs de yazar ) pozitif se aşılısın ya da bagısıklıgın var (daha once geçirdin ve temızlendın hastalıktan) ve ömür boyu bagısıklık kazandın. HBsAb negatifse o zamanda aşında yok bagısıklıgında (yanı hastalıga hıc geçirmedinde ) demek olur. Önemlı olan HBsAg yani
Ama doktor ztn geçirmssn demıs. Umarm aile hekımın bılınclıdırdr bos bos konusmaz. Daha once çıktıyda yine cıkar cunku. Ama olurfs muayne olursan hekım geçirmişsiniz derse ama aşım vardı benım dersin nişanlının yanında
Evlilik için istenen testlerde beraber gitmek gerekiyor diye biliyorum, ayrı ayrı gidiliyor mu ki
Test sonucunu şu an hatırlamıyorum kagıdı attım Sanırım ama doktor atmış vucudun dedi, yani şu an başkasına geçirmiyorum demek ki
Umarım doktor boş konuşan biri olmazda o şekilde konuşmaz ve benim özelim yani ben tekken söylesin
Hayır o testi evlılık icin senın aile hekımın istıyormuymuş istemıyormuymuş dıye önden gidip ögren diye sen tek git demıstım. Yoksa evlılık için sağlık testi ayrı yapılmıyor beraber gidiyorsunuz. Bizde söyle oldu sağlık testi biz gittk sorular sordu falan sonra dediki yarın sabah gelın kan testi için bende dedimki ikimizin olması şart mı oda değil dedi böyle saçma sapan bir şekilde ertesi gün erkek arkadasım gitti ondan aldılar kanı ben uyanamadıgım için. Bildiğin normal kan testi cinsel yolla bulasan hastalıkla ilgili hiçbşr şey yoktu. Sorun olmadı belki sağlık ocaklarında fazla detaya girmemişlerdir. Hastanede daha detaylı sağlık testleri istıyor olabilirler
Bence sen aşılıymıssınıdr gece gece bende tutuldum. Cunku hastalıgı geçirmıs olsan belirtileri buyukmus yanı öyle hissetmeden atlatabılcegn bir hastalık değil
Anladım canım sağlık ocağına gitmeye üşeniyorum ama nikah öncesi test yapmaya gittiğimizde öğreneceğim sanırım. Birde eşinle kayıtlı oldugunuz sağlık ocagı aynıydı sanırım? Çünkü herkesin adresinden kaynaklı farklı oluyor sağlık ocakları. Yani bizim nişanlımla farklı olduğu için aynı sağlık ocagına gidemeyiz bence. Hastaneye gideriz kesin
Ama aşı olmadım ki hiç, birde bir kaç sene önce geçirmişsin atlatmışsın dedi. Bir kaç sene önce ne alaka anlamadım😂
Saçmalamış testte zamanı yazmıyor zaten. Ne zaman geçirdin falan dıye. Küçükken yaptırılmıştır ben kuzenımle buyudum. Ona baktık az once oda aynı aşılı. Bence aşını yaptrmıslardır kücükken falan. Geçirsen bilirdin cunku
Bak biz baska şehirde evlendık. Ikametgahımız normalde baska sehırdeydı. Sonra gittim ben oldugunuz sehırde ıkametgah aldım. Aile hekımımı oldugum yere aldım onunkinide aldım. Sonra gittik yaptrdık. İkinizinkını aynı yere alıp yaptrablrsnz ama hastanedede yaptrdan cidden sıkıntı yapma dedihim gibi aşılıykende aynı sonuc cıkıyor nişanlının aklına takılırsa zaten araştırrken görecek bunu.
Canım çok teşekkür ederim inşallah sıkıntı olmaz ya. Birde ben önceden atlatmışım ya hani hepatit b’yi. şu an bende olmamasına rağmen nişamlıma yinede aşı yaparlarmış. Buradan bir kaç kişi söyledi. Bu çok canımı sıktı.
İnsallah olmaz. Onu duymadım hiç. Taşıyıcı olsan yaparlardı bence taşıyıcı değilsin ki.
İnşallah ya umarım aşı gerekmez ona, aşırı kafaya taktım bunu
Canım merhaba burada mısın? Yarın test için gideceğiz çok stresliyim
Merhaba siz daha gitmediniz mi ya 😌
Yok canım hayırlısıyla düğün eylülde , yeni tarih alıcaz geç kaldık sanırım 😊 ve korkuyorum açıkcası
Bir şey olmaz. Mersk etme
Bugün gittik kan verdik, yarın sonuç alacağız ve aile hekimim çok konuşkan biri. Umarım bir şey sormaz ya da demez bu konuyla ilgili 😔 birde nişanlımla gideceğim of
Umarım demez hem nişanlında korkuyordur belkıde belli olmaz
Öğlen gideceğiz buradan yazacağım sonucu , umarım doktor bir şey demez ya. Acaba iğne filan mı vurulurum of çok kötü olur ya
Ne yaptın açıklandı mı
Canım şöyle oldu, nişanlım uyuyakaldı ve babamında sağlık ocağında işi vardı. Babamla gittik doktorun odasına girdim test sonucu vardı nikah için dedim. Ekrana baktı sonra yazıcıdan kağıdı çıkarıp imzaladı bir tane vesikalık fotoğraf istedi. Onuda üstüne zımbaladı. Bana verdi. Hatta nişanlımınkinide aldım. Normalde akciğer tomografisinede gönderiyormuş doktorlar ama bizim aile hekimi göndermiyormuş. İçim rahatladı valla. Ama şey oldu babam doktora kan uyuşmazlığını sordu, doktor da o sonra ki iş sonra belli olur tarzında bir şey dedi. Ne demek istedi tam anlamadım. Yani bu yapılan testte her şey belli değil mi ki
Çocuk yapmadan önce aile hekımıne bıldırıyorsun ya o sırada kan testi yapıyorlar ama gereksiz kan gruplarınız aynıysa sorun olmaz + - olursa sorun oluyor. İyi bak yapmamıs bile o korktugun testleri
A canım bunu bilmiyordum yani hamile kaldığımızı öğrendiğimizde mi aile hekimine bildiriyoruz? Ay inan bilmiyorum ne testi yapıldık, kan aldındı ve ertesi günde sonucu çıktı. Akciğer tomografisine göndermedi. Hepatit b kan testinde çıkmaz mıydı ki birde benim kan grubu b pozitif, nişanlımın ab pozitifti galiba
- + olunca sorun oluyor. Hepatit b testi yapsaydı yazardı yapmamış demekki
Planlı gebelıkte gidip görüşmen gerekıyor aile hekiminle ya da bir jinekolog ile ki sana yardımcı olsun ilaç takviyesi ve testler ne gerekıyorsa o yüzden dedim mecburi değil yoksa 😌
İlginçmiş ya hani benden kan alındı ya onda hepatit b çıkmıyor mu ki? Hepatit için ayrı şekilde mi kan alınıyo
Kan uyuşmazlığı yokmuş internetten baktım da, bu arada siz ne yaptınız nikah oldu mu
Biz cokten evlendik :D sana yazarkende evlıydım
Çıkmaz ne ıcın kan alındığına bağlı yapılacagı teste göre bölünüyor bazen 1 tüp alınırken bazen 3 tüp birden alıyorlar.
A ben bilmiyordum, ben yapılan testte tüm tetkikler yapılıyor sanıyordum, ne güzel ya kaçıncı ayınız evlilikte
2 sene oluyor 7 senedir birlıkte yaşıyoruz
Evleneli 2 sene
Maşallah ne güzel uzun bir süre götürebilmişsiniz, zor şeyler bunlar. Bizimde nikahımız dün oldu
Mutluluklar bir ömür 😘
Sağol canım düğünüme çok az kaldı nasıl heyecanlıyım
😀
Canım bir şey sorcam sana gizli olduğumuz için, ilk gece nasıl korunmuştun bende polikistik var korunsam mı acaba
Ben korunmadım geri çekildi zaten polikistik varsa biraz sıkıntı gebelik için geri çekilme kullanın sorun olmaz. Ama hastalığın icin tedavi ol ilerde sorun çıkmasın genelde doğum kontrol hapı verıyorlar kontrol altına almak icin bu tarz seyleri o ara korunmusta olursun
Kan yoluyla, ağız temasıyla, cinsel yolla
Sağlıkçı mısınız
Sigorta hastanesi kantinini çalıştırdım 15 sene 🤣 bunları bilmek için sağlıkçı olmak gerekmiyor ki
Diğer yorumları okur musunuz sorum İÇİN
Hepatit b kan testinde çıkar. Eş adayına hepatit aşısı yapılır senede 1 kere
Ama şu an vücudum atmış bunu, bir şey yok dedi doktor. Yinede ona aşı yapılır mı
bulaşır ve çıkar testte
Sadece cinsl yolla mı bulaşıyor?
yo anneden de geçebilir ya da başka türlü de olabilir
Ya ben kimseyle cinsllk yaşamadım, ama dahiliyeye gitmiştim bir şey için. Testte doktor dedi ki hepatit b geçirmişsin ama vucut atmış şu an bir şey yok dedi. Bende anlamadım o an hastaneden çıkınca internetten araştırdım hepatiti.
olabilir de onun çocukken aşısını olsaydın duyarlı olurdun belki de olmuşsundur o da olabilir tam emin değilim ondan
Hastanede bir şey derler mi benim için
demezler de için rahat edecekse ve paran varssa özel bir labaratuvarda yaptır test daha iyi çalışıyor onlar
Nasıl yani
kan yoluyla geçebiliyor onu diyorum yani muhtemelen atlatmışsın sen o yüzden temizsin herhangi bir sorun yok. Sadece cinsel yolla bulaşmaz
Anladım teşekkürler sağlıkçı mısınız
değilim de ilgim var diyeyim kendi başımdan da geçmiş bazı hadiselerle ilgili
Teşekkürler
Peki evleneceğim kişiye aşı yapılır mı benden dolayı
ondan emin değilim çünkü sonuçta atlatmışsın şu an hepatit değilsin ve ilerleyen yaşlarda hepatit aşısı vuruluyor mu ona da ben rastlamadım
Yok hayır bana değil, nişanlıma vurulur mu? Ben önceden hepatit oldugum için
Birde annedende geçebilir dedin ama annemden geçse doğumda geçmez miydi? Neden bir kaç sene önce geçirmişim
O kadar detaya hakim değilim