Diş eti şişmesi var. Üzerine basınca dişim ağrıyor. Yardım edin Diş eti şişmesi nasıl geçer? Diş eti şişmesine ne iyi gelir? Dişçiye gitmek istemiyorum yardım edin.diş eti şişmesi
Diş eti şişmesi nasıl geçer? Diş eti şişliği nasıl iner?
Dişçiye gidip göstersen iyi olacak, antibiyotik verecek, başka türlü geçmez. Dişlerini çok iyi fırçalamalısın, hatta Listerine ağız gargarası var fırçaladıktan sonra mutlaka en az 1 dakika boyunca gargara yap. Ben alkolsüz açık mor renklisini kullanıyorum en etkilisi o gibi görünüyor. Ağız gargaralarının içeriğini okuyup sana en uygun olanını bulursun. Ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Aralık ayında diş çürüğü yüzünden dişçiye gitmiştim. Aksef 500 mg, Biteral 500 mg ve ağrı kesici olarak Majezik vermişti. Majezik belki iyi geliyordur ama diş ağrısı için kesin çözüm Alveres diye bir ilaç. Çok etkili, aynı zamanda regl ağrısı için de kullanıyorum onu. şu an hatırlamıyorum ama herhalde çürük şişlik yapmıştı ki o antibiyotikleri vermişti, sonra kanal tedavisi yaptı o dişime. 14 Mayıs günü o dişimin diş etinde şişme başladı, dilimle dokununca hissediyordum. 16 Mayıs'ta dişçiye gittim, röntgen çekti. Kanal tedavisi olan dişimin etrafında iltihap oluşmuş ve çekilmesi gerekecekmiş, sonra da implant yapacakmış. İçimden nah yaparsın dedim, para derdinde bence o. Şişliğin gitmesi için aynı antibiyotikleri verdi, sabah akşam aynı saatte tok karnına kullan, pazartesi tekrar gel dedi. İlaçları almaya başladığım zaman diş ağrım bitti, ağrı kesici kullanmadım bile. Bugün cumartesi ve diş etim çok şişti; hatta üzerinde beyaz bişeyler oluştu. Dişçiye watsaptan sordum neden olduğunu, o da antibiyotik iltahabı toparlıyor orada dedi. Benim merak ettiğimse diş etim şişmeye devam edecek mi? Zaten yeteri kadar kötü ve o beyaz şeyler ürkütüyor beni. Sert bir şekilde fırçalayıp kanatsam iltihabı rahatlatır mı? Yoksa diş etimi mi zedelerim? Antibiyotiğin şişliği azaltması gerekir artırması değil, ya da iltihap orada toplanacak, pazartesi de dişçiye gittiğim zaman bir aletle orayı kanatacak da öyle mi inecek şişlik bilmiyorumki. :(
Çürüğü temizleyip kanal tedavisi yapmıştı. Ama kanal tedavili dişin iltihabı tekrar etmemeliydi. Beceremedi adam onu. Şimdiki doktorlar ne yapmaya çalışıyorlar anlamıyorum. Ya da başka bir şeyden dolayı iltihap kaptı ama ilk defa böyle bir şey yaşıyorum. Kanal tedavisinin uzun yıllar gitmesi gerekmiyor muydu? 2017 aralıkta yaptırdım 2018 mayıs diş çoştu abi. Tövbeler olsun.
İltihabın belli bir yere toplanıp mercimek gibi şiştiği yerde parmak basısıyla patlatılabilir.. Bunun dışında enfeksiyon yandaki başka bir sağlıksız dişten de dolayı kaynaklanmış olabilir.
Diş eti şişmesi gerçekten büyük bir problem. Bu sorunun pek çok sebebi de olabiliyor.
Diş eti şişmesi neden olur?
Diş eti şişmesi; dişlerin iyi temizlenmemesi, yemek artıklarının diş aralarında birikmesi sonucu bakteriler tarafından oluşabilir. Öte yandan çürüklerin yol açtığı apseler de diş eti şişmesi ile karıştırılır.
Diş eti şişmesi nasıl geçer?
Diş eti şişmesi için mutlaka bir diş hekimine gitmek gerekir. Basit şişlikler için tuzlu, karbonatlı ve limonlu su ile gargara yapılabilir. Diş eti şişlikleri geçene dek günlük diş fırçalama sayısı artırılmalı, diş ipi kullanımı ve gargaraya devam edilmelidir.
Düzenli ve doğru bir diş bakımı ile şişlikler oluşmadan engellenebilir.
Benimde aynı sey oldu şu an hala sisik pazartesi gunu disciye gitmistim, dolguydu disim antibiyotik verdi simdi onu kullanıyorum haftaya pazartesi kanal tedavisi yaparız ama apsenin inmesi gerekiyor dedi yani iltihaplanmıs disin antibiyotik kullanman gerek disciye git birsey yapmıyor zaten antibiyotik yazıyor sadece o inmeden birsey yapamaz apseliyken falan igne uyusturmuyor
dişçiye gitmen gerekiyor mutlaka ama gidene kadar ki süre zarfında dişinol diye bir şey var eczaneden alıp dişinin üzerine sürersen ağrısı hafifler ve cataflam ağrı kesici iç.eğer dişinol bulamazsan karanfil yağı da olur.bir pamuğun üzerine döküp dişine bastıracaksın.diş etlerine gelmemesine dikkat et çünkü tahriş eder.
Benimde dişetim sürekli şişiyodu çok ağrı yapıyodu hayatım boyunca antibiyotik kullandım sürekli tekrarlayinca alternatif yollar aradım ve şişmiş diş etime sülük koydum şişlik hemen indi cesaret edebilirsen hemen yap. Ben bildiğim için kendim yaptım ama sen bilen birine yaptırabilirsin. Ben yavru sülük koydum
mecbur gideceksin. şişiyorsa diş etinin kökünde iltihap vardır, kanal tedavisi gerekecek. korkmana gerek yok, kanal tedavileri artık çok pratik ve acısız yapılıyor. tedavi sonrası çok rahat edersin, bu şekilde bekletmene gerek yok. hem sürekli canın yanar hem de hijyenik değil. tedavi şart...
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
dişçiye 2 gün kadar gidemem ne yazıkki.bu süreç içerisinde ne yapabilirim bilgin varmı?
teknik olarak hayır. ancak deneyim olarak ben bunu yaşadığım dönemde ağrı nöbeti olduğun zamanlarda ağrı kesiciyi ağrıyan dişimin olduğu kısıma gelecek şekilde dişlerimin arasına kıstırıp eriyinceye kadar bekletiyordum, şişliği indirmiyor belki ama ağrıyı hafifletiyordu. fakat bu tavsiye için biraz tehlikeli bir durum, ağrı kesicilerin ağızda bekletilerek eritilmesi risk oluşturabiliyormuş..
aynı şey bendede var diş ön diş birde çekilmesinden çok korkuyorum acayip şekilde şişti üst dudağım yanagım falan şiş vaziyette suratım kaydı adeta dişlerimide fırçalıyorum ama bundan 7-8 ay önce ön 2 dişimin arasına dolgu yapılmıştı ve 2-3 ay kadar önce o dolgu düştü ve orası biraz çürüdü ondan kaynaklandığını düşünüyorum keşke dolgu ilk düştüğünde hemen bir diş hekimine görünseydim aynaya bakınca dahasa pişman oluyorum :( bu arada diş hekimine gittiysen sonucu benimle paylaşabili misiniz
Seninle konusmam lazim benimde kac ay oldu ön diş etim şiş peridontolojiye bile gittim antibiyotik verdi azaldi ama gecmedi benimde on disimde dolgu var sen ne yptin
mikroplanmadan ötürü diş etlerinde meydana gelen şişmedir. şişliğin boyutuna göre ağrı bütün ağızda hatta dişlerde hissedilir. dişim ağrıyor diye dişçiye gitmekten ziyade, vakit kaybetmeden antibiyotik kullanılmalıdır.
Not : kafana göre antibiyotik kullanma sağlık ocağı yada eczane danış
Önce doktora gidip antibiyotik tedavisine başlamalısın. Sürekli ağzını temiz tutmalı ve gargara yapmalısın. Bir bezle de buz koyarsan yanağından, hem ağrıyı hafifletir hem de şişliğin inmesinde yardımcı olur. Geçmiş olsun..
Paradontax diş macunu ile günde birkaç kez parmağına sürüp şiş bölgeye çok bastırmadan hafifçe masaj yap. olmazsa mecburen diş hekimine gidip muhtemelen antibiyotiğe başlarsın.
Dişçiye gidenin sağlam dişine bile dolgu yapan var, yoksa bazı dişçiler nasıl bmw mercedese bincekler? Çok ağrılıysa antibiyotiği aile hekiminden yazdırın sonra diş filmi çektirip kendiniz okumaya çalışın filmi. Apse geçer gider bir çok sebebi var..
En İyi Cevaplar