Arkadaslar kan değerim 7.9 ve tansiyonum devamli 150 ye 90 arasında
Sizce önemli bir rahatsızlığım olabilir mi var mi böyle bisey yaşayan
Sizce önemli bir rahatsızlığım olabilir mi var mi böyle bisey yaşayan
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Yaşın kaç? Ailede genetik tansiyon problemi var mi? Yuksek duruyor
30 yaşındayım. ailede anne ve babamda seker tansiyon astim vs var.
Ya yavaştan başlamış genetik yatkınliğın var zaten belliki. Doktorların ilaç tedavisi falan uygulamasi lazim bence. Kan değerin de yüksek baya. Gunluk hayatini etkilemiyor mu?
Günlük hayatımı etkiliyor Şu an bas ağrısından uyuyamıyorum bile. bu arada kan değerim düşük açıkçası ymrusamadim ama tansiyonda yüksek olunca şaşırdım.
Kan değerinin normal araligi 4-6 senin 8 i bulmuş
Evet bizde de genetik tansiyon var ama bende henüz genc oldugum icin gostermedi umarim gostermez. Sizin ilaç kullanmaniz gerekiuor bence. Doktorunuz herhangir bir ilaça baslamadi mi
Kan değeri derken pardon yanlış yazdım hemoglobin değeri. Doktor cok düşük dedi arastrima hastanesine yönlendirdi ama vitamin eksikliği diye önemsemedim. Haftalardır tansiyonum özellikle geceleri yükselince korkmaya başladım
Kan değerinde evet düşme oluyor pardon
Oruç tutuyorsanız eğer bu da baya tansiyonu tetikliyor ağır yemekler falan. Ben sağlikçıyım. Babaannem tansiyon hastası ilguleniyorum kendisiyle. Bol bol. su icmeniz gerekiyor. Geçici seylerle duşürebilirsiniz çig sarimsak limonlu su adaçayi ama uzun vadeli gibi duruyor bana ilaç tedavisine başlanması gerekiyor gibi geliyor.
Oruc tutmuyorum ve sağlığıma fazla dikkat eden biriyim. gunde uc litre su içiyorum. sadexe geceleri yükseldiğini hissediyorum. gunduz sadece egilince mide bulantısı gibiseyler oluyor bazen onu kansızlık bağladım.
Doktora görünmeli miyim sizce? yoksa biraz daha olcmeye devam mı edeyim
Bence görünün. Yani 15 9 değeri sizin yaşınızda birine göre fazla. Her insanin kendine özel tansiyon değeri oluyor ve bu durumdan rahatsız olmuyorsa bir sorun teskil etmiyor genelde. Ama sizde baş agrisi ense ağrisi şeklinde gösteriyorsa ciddiye alinmali diye dusunuyorumm. İlac tedavisi baslar doktor eminim
Çok teşekkür ederim ilginiz için. Sagolun. babanenizede geçmiş olsun. tekrar tesekkur ederim
Rica ederim. Ben tesekkür ederim sizede geçmiş olsun
Sağlıkçıyım bana neler yaptığını anlatırsan yardımcı olabilirim?
Ailemde seker tansiyon ve astim var baba tarafinda kalp var.
Açıkçası düzenli spor yapan bir insanım kendime dikkat ediyorum. buna rağmen kan değerim 7.9 ve tansiyonum otururken bile 150 90 üzeri. basim agriyor.
Kan değeri dusukluguyle degerlendirrsek ciddi bir rahatsızlığım olabilir mi
Bunu günlük ne yediğine göre değişir
Ve aniden ölçülen tansiyon belki öyle gösteriyordur
Ben size uzun uzadıya anlatmak isterim
En son yemeğimi akşam 6 da yedim. Basjm ağrıdı yataktayken kalktım ölçtum 160 92 150 90 cikiyor kesinlikle düşmüyor.
Kan degerinide baz alın ne gibi bir rahatsızlığım olabilir
Bence şimdi beni yadırgayacaksınız ama banyo yaptıktan sonra ölçer misiniz?
Ilık duş aldım limon içtim düşer diye inanın düşmüyor.
Ve gün içinde deilde gece yükseldiğini hissediyorum bas ağrısından.
Arti kan değerim 7.9 du. Doktor arastriam hastanesine yönlendirdi ama önemsemedim vitamin eklsikligidir diye. simdi tansiyonda günlerdir böyle olunca önemli bileyim olduğumdan suphelendim
Bu dönemlerde stres sıkıntı ve adet döneminden sonra baş dönmesinoluyor mu?
Stres herzamanki kadar var çok büyük bisey olmadı. bas donmesi deilde normal zamanlarda eğilip kalktığımda mide bulantısı oluyor göz kararması oluyor.
ya da birden ayağa kalktığımda bas donmesi deilde vucudumun zangir zangir titredigini hissediyorum
Bence sizin genetik bir durumunuz yok çok sinirleniyor musunuz peki?
Hayir ya sınırlı biri deilim. Normalde böyle tansiyon vs falan olcmem. kan dusuklugunu bile onemsemedim ama yatağa yattığımda basim agriyor annem olabilir deyince bende her gece kalkıp olcuyorum ve haftalardır böyle
Buna takıntı diyoruz 🥳 her takıntıda stres üst düzeye çıkar sizi daha çok tanımak isterim
Tansiyon devamlı öyle ise yüksek
Evet otururken bile öyle. bu arada kan değerim 7.9. sizce önemli bisey olabilir mi
Doktor abgörün