Hayatımın en berbat günlerinden selam arkadaşlar, üç gündür zombi gibi yaşıyorum adeta. Özeldeki doktorum sağ olsun apseli dişe tedavi uyguluyor ve yüzüm balon gibi şişiyor. Tek gözüm görmüyor sanki o derece bir şişlik.
Günlük yediğim dört iğne, antibiyotik ve şişliğin vermiş olduğu psikolojik dehşete değinmiyorum bile.
Daha önce apseden dolayı yüzünde şişlik olan, sorun yaşayan var mı? Kaç günde geçti, tedavi süreciniz nasıl işledi?
Çoook çoook araştırma yaptım ama buraya da sormak istiyorum.
Yari gomulu, apseli yirmilik yas disimi cektirmeden once bir hafta antibiyotik kullanmak zorunda kalmistim. Yuzumun sismesi bir kenara, agrisi kulagima ve boynuma bile vuruyordu. Cekilmesi de ayri bir dert oldu. Bir hafta agri antibiyotik kullandiktan sonra dis hekimime gittim. Lokal anesteziyi yapti. Tam giristi dise, "agri hissediyorum" dedim. Bi doz daha lokal anestezi uyguladi, birkac dakika bekledik. Sonra tekrar giristi, "hala agri hissediyorum" dedim. "Bi hafta daha antibiyotik kullanalim da o zaman bakalim" dedi. Bi hafta sonra gittigimde tekrar ayni sorunu yasadik. Ikinci dozdan sonra, ilk basta hic agri hissetmedim ama disi keserek almasi gerekti. Ikinci parcayi alirken canimdan can gitti 🤦♂️ Bu da boyle bir animdir. Gecmisler olsun, umarim benimki kadar sikintili olmaz sizinki 🤞
Valla Bi aralar dişim çürüktü ve iltihap olmuştu dayanılmaz bir ağrısı var hele hele gece saatlerinde insanı deli eden Bi ağrı sadece 1 haftalık antibiyotik verdiler ve çekim olucak dediler ve geçti çok ağrıdığında çürük içine tuzlu zeytin veya sarımsak ezip koyuyordum sarımsak dilimi yara etsene biraz dayanıyorum ve o gece beni rahatlatıyor.
Geçen sene yüzümün yarısı davul gibi olmuştu. Antibiyotik ile bir haftada şiş ancak indi ve müdahale edilebilir hale geldi. Sonrasında diş alındı zaten. Çekim sonrası bile o kadar zor olmadı. Ağrısı verdiği rahatsızlık hissi bir de kendini öyle görmek feci can sıkıcı. Geçmiş olsun umarım kısa sürede toparlar
Dişlerime karşı olduğundan fazla bir düşkünlüğüm var. Bir sorun olmasın da ben o koltuğa oturmayayım diye. Sanırım sakınan göze çöp batıyor. Çok üzgünüm acını çok iyi hissediyorum ve biliyorum
Bunu daha önce yaşamadım umarım hiçbir zaman yaşamam geçmiş olsun bu arada buraya yazdıkların aynısını doktora da söyle ve bu durumdan şikayetçi ve rahatsız olduğunu belirt eminim yani bu süreci daha hafif atlatabilmek için bazı takviyeler yapacaktır.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Umarım yaşamazsın. Bir sorun olunca direkt dişçiye gitmeni öneririm. Doktora buraya yazdığımın on katı şikayetimi dile getirdim. Bir tane uzman getirdiler. Onunla muhatap oldum. Bakalım, iyi olacağız
Çok kötü ya, bu neden oldu yetersiz bakım mı yoksa genetik bir sorundan dolayı mı
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ön dişte yaşanan kırık dolayısıyla devlet hastanesine gidiyorum ve tedavi başlatıyorum. Tedavi bitiyor sonrasında kırığı kapatıyor. Askere gidip geliyorum bir anormallik hissediyorum. Aradan uzun bir zaman geçiyor. Ağrı sızı falan yok ama o bölgede fakat yoğunluk var. Aynı doktora gidiyorum, doktorun iltihap bırakmış diyor. Bunu siz yaptınız deyince cerraha yönlendiriyor.
Bu böyle olmayacak diyorum, özel hastaneye gidiyorum. Orada da birkaç filmden sonra tedavi başlıyor. Öncesinde antibiyotik kullanıyorum.
Büyük bir iltihap var, kiste dönüşmüş. Dişçi buna rağmen tedavi uyguluyor ve sonuç bu şekilde..
Bir kırık dişi yaptırayım dedim neler çektim neler.. daha cerrahi müdahale uygulanacak. Damağı yaracaklar, temizleyecekler vs ohhoo...
Evet, yaklaşık 15 gün önceydi. Antibiyotik ve ağrı kesici kullandım, kendiliğinden geçti 4 günde falan. Ama o ağrıyı tarif bile edemem😞 Sonraki hafta da tedaviye gittim şu an için daha iyi çok şükür