1 yil boyunca kendimi hep kustirdum 10 kilo verdim sonra artik sagligimda cok buyuk etkilere olmaya basladi zorda olsa 1 haftadir kusmuyorum biraktim dahada insallah kusmam bu bir hastalik yeme bozuklugu dun aksam yeme atagim tuttu kendimi zor tuttum kusturmamak icin kusturmadim bugunde sahurumu yaptim kalbim agriyor miden agriyor cok dolu hissediyorum midem bulaniyor kustum kusucakmisim gibi nefes alisverisim kotu sizce niye
Güncellemeler
+1 yıl
Cok yedim diye olabilir mi ya da artik midem hassaslasmis olabilir mi
Acil bakar misiniz kalp krizi geciriyor gibi hissediyorum sizce neden?
Tek başınıza atlatmaya çalışmayın bence. Ablam da yaşadı, uzun süredir psikiyatrik tedavi alıyor. Psikiyatri olmasa bile bi dahiliye uzmanına muayene olmanız gerekiyor. Uzun süre kusmak ve bi anda kendini durdurmak vücuda ciddi zarar verir.
İlk zamanlar midesi bulandığı için kustuğunu zannediyordum. Kendini durduramadığı için kustuğunu anlayınca zorla doktora götürdüm. İlk önce dahiliye muayenesi yapıp teşhis koydular. Tedavisi devam ederken aynı anda psikolojik destek almaya başladı. 4,5 ay sonunda kendini toparlamaya başladı. Onun doktoru Mazhar osman ruh ve sinir hastalıkları hastanesindeydi. Oradaki hekimler çok kıymetli, işinin ehli insanlar. Bu hastalık bence psikolojide bitiyor.
DDoktorada anlattim 1 sene boyunca kendimi bilerek kusturdugumu vs tüm sikayetlerimi muayene etti kan aldilar degerlerime bakti canavar gibisin dedi onun disinda kusmamdan kaynakli midemde agri olmasi normalmis ilaclar verdi d vitamini verdi
Dediğim gibi mesele o değil yani mesele sizin bu davranış içine girmeniz sağlıklı insan spor yapar diyet yapar böyle yapmaz geçmiş olsun ❤️ lütfen ihmal etmeyin
Evet maalesef ama gitmek istemiyorum bu bile benim icin cpk buyuk adim 1 yil boyunca her gun kusturdum 10 kilo verdim araliksiz hergun suyu bile kustum simdi 2 litre su iciuorum canim istedigini abartmadan yiyiyorum ama kusmuyorum bazen ataklar geliyor yine kusmuyorun tartilmiyorumda
Karar sizin kesinlikle gitmeniz gerek yapmıyor olmanız bu davranışın tekrarlamayacagi anlamına gelmez veyahut sağlığınızın düzgün olması anlamına gelmez destek alin mutlaka ayıp bir durum değil
Doktorada anlattim 1 sene boyunca kendimi bilerek kusturdugumu vs tüm sikayetlerimi muayene etti kan aldilar degerlerime bakti canavar gibisin dedi onun disinda kusmamdan kaynakli midemde agri olmasi normalmis ilaclar verdi d vitamini verdi
Doktorada anlattim 1 sene boyunca kendimi bilerek kusturdugumu vs tüm sikayetlerimi muayene etti kan aldilar degerlerime bakti canavar gibisin dedi onun disinda kusmamdan kaynakli midemde agri olmasi normalmis ilaclar verdi d vitamini verdi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
hanım efendi... profesyonel bir destek alın lütfen.
Kusmuyorum artik
Kilo almis oldugumu gorsemde tutuyorum kendmi
Gogus kafesim Şu an cok agriyor
Nefes alisverisim cok kotu
Anksiyete gibi
kustuktan sonra olabilir bu belirtiler ama sizin sorununuz başka... lütfen bir psikiyatrist/ psikolog görün
1 hafta kusmuyorum aciklamayi okumadiniz sanirim
Midem cok bulaniyor
Bu hastalığın ismine blumia nervoza deniyor. Bir an önce bir hekime görünün derim. Psikiyatrik destek almalısınız.
1 hafta kusmuyorum tartilmiyorum bazen yeme ataklarim tutmasina ragmen kendimi tutuyorum kusturmuyorum kendimi
Tek başınıza atlatmaya çalışmayın bence. Ablam da yaşadı, uzun süredir psikiyatrik tedavi alıyor. Psikiyatri olmasa bile bi dahiliye uzmanına muayene olmanız gerekiyor. Uzun süre kusmak ve bi anda kendini durdurmak vücuda ciddi zarar verir.
Bugun onun icin doktora gidicem ablaniz nasil basladi nasil durdu ne gibi surecler yasadi anlatirmisiniz cok merak ediyorum belki motivasyon olur bana
İlk zamanlar midesi bulandığı için kustuğunu zannediyordum. Kendini durduramadığı için kustuğunu anlayınca zorla doktora götürdüm. İlk önce dahiliye muayenesi yapıp teşhis koydular. Tedavisi devam ederken aynı anda psikolojik destek almaya başladı. 4,5 ay sonunda kendini toparlamaya başladı. Onun doktoru Mazhar osman ruh ve sinir hastalıkları hastanesindeydi. Oradaki hekimler çok kıymetli, işinin ehli insanlar. Bu hastalık bence psikolojide bitiyor.
Bu sabah ilk işim ozel bir hastahaneye iç hastaliklarina gorundum
DDoktorada anlattim 1 sene boyunca kendimi bilerek kusturdugumu vs tüm sikayetlerimi muayene etti kan aldilar degerlerime bakti canavar gibisin dedi onun disinda kusmamdan kaynakli midemde agri olmasi normalmis ilaclar verdi d vitamini verdi
Blumia tanısı alabilirsiniz psikiyatr görünün
Rvet
Mesele kusup kusmamak değil bu şekilde bir yöntem izlemeniz psikolojik sağlığınızda olumsuz bir durum var demektir
Attik kusmuyorum 1 hafta oldu
Cok yememe ragmen kilo aldigimi gormeme ragmen asla yapmiyorum artik
Dediğim gibi mesele o değil yani mesele sizin bu davranış içine girmeniz sağlıklı insan spor yapar diyet yapar böyle yapmaz geçmiş olsun ❤️ lütfen ihmal etmeyin
Evet maalesef ama gitmek istemiyorum bu bile benim icin cpk buyuk adim 1 yil boyunca her gun kusturdum 10 kilo verdim araliksiz hergun suyu bile kustum simdi 2 litre su iciuorum canim istedigini abartmadan yiyiyorum ama kusmuyorum bazen ataklar geliyor yine kusmuyorun tartilmiyorumda
Sizce neden gogus kafesim agriyo midem kotu bir hastalik olusmus olabilirmi
Karar sizin kesinlikle gitmeniz gerek yapmıyor olmanız bu davranışın tekrarlamayacagi anlamına gelmez veyahut sağlığınızın düzgün olması anlamına gelmez destek alin mutlaka ayıp bir durum değil
Giderim kendjmi hazir hissedince
Tahminim şu siz alışkanlık haline getirdiğiniz bir durumu yapmayı birden kestiniz ve olası stres kalbinize yansıdı bu da nefesinizi kesmeye başladı
Kusma sonrasida boyle oluyordu hatta daha kotu
Demiş olduğum gibi ruhsal sağlığınız bedenen etkiliyor yani o rahatsızlık başka yere sirayet ediyor geçmiş olsun ❤️
Tesekkur ederim. Reflü olsbilir mi mide rahatsizliklari
Reflu nefes darlığı yapmaz bildiğim kadarı ile
Işe gidemem buyuk ihtimal sizce nasil izin aliyim
Sağlık ocağından rapor alın
Durumu anlatın yardımcı olurlar
Nasil ifade edecegimi bilmiyorum bugun hastahaneye gidip midemede baktiricam hatta psikologa bile gidicem kendimi cok kotu hissediyorum
Psikiytr gidip o yonlendirirse psikoloğa gidersiniz ilaç tedavisi başlamanız gerekmekte bence
Hersey insanin kafasinda bitiyor ben verilen ilaclarin kullaniminida dogru bulmuyorum ilac bagimlilil yapiyor bir muddet iyi geliyor biraktiginda ruhsal cokuntu oluyor hersey insanin kafasinin icinde bitiyor akilli davranirsam irademide yonetirim kendimide
O zaman dicek bir şey yok kimsenin tavsiyesine de ihtiyacınız yok kolay gelsin
Bu sabah ilk isim hastahaneye gitmek oldu
Geçmiş olsun ❤️ psikiyatr da görünun
Tesekkur ederim. Onada gorunurum bunlar bile benim icin buyuk adimlardi kusmayi birakmam doktora gitmem vs
Katılıyorum :)
Bence kusma neden kusuyorsun ki diyet yap
Kusmuyorum zaten artik
Aynen sağlığınla oynama dikkat et bence
Bugun doktora gittim