Nurtopu gibi bir safra kesesi taşım olduğunu öğrendim. Sorun şu, ağrı sızı sıkıntı yaratmıyor. Doktorum hemen aldırırsam rahat edeceğimi, diğer türlü komplikasyonlarla hastaneye yatarsam açık ameliyat olasılığımın arttığını söyledi.
Kararsızım. Bir an önce aldırmak aslında daha mantıklı geliyor. Bu ameliyatı geçiren var mı? ERCP, laparoskopik vb. hangi yöntemle oldunuz?
Safra kesesi taşı ameliyatı olan var mı? Taş sorun çıkarana kadar beklemek mi yoksa bir an önce aldırmak mı gerekir?
Yakın arkadaşımın kızında aynı sorun vardı. Biri 6mm boyutunda iki taşı vardı. Gastroenteroloji uzmanına gitti ve ona safra kesesi asidini içeren bir şurup/hap tavsiye etti. Bu şurup/hap keseye gerekli asidi vererek taşların erimesine yardımcı oluyor. Özellikle İlk 3 aydan sonra erime başlıyor. Fakat sadece kolestrol ya da pigment dedikleri taş türlerinde işe yarıyor ve erime için %40_50 gibi bir şans veriyorlar. Arkadaşımın kızında işe yaradı çok şükür bu şekilde 1 yıla yakın kullanarak erittiler taşları. Safra kesesi taşının ameliyatı çok kolay. Sadece karından iki veya üç delik açarak işlemi yapıyorlar. Safra kesesi alınmıyor sadece taşlar temizleniyor. Safra taşının düşürülmesi doktorların asla istemediği bir durum çünkü düştüğü yol tıkanıklığa ve bir çok tehlikeli komplikasyonlara yol açabilecek durum yaratıyor (sarılık, karaciğer enzim yükselmesi vs). Taş ağrı yapmıyor olsa bile düşme riski her zaman mevcut maalesef. İsterseniz bahsettiğim şurupla/hapla doktorunuza danışarak şansınızı deneyin sizde. Belki de bahsetmiştir. Şurup isminide vereyim araştırmak isterseniz diye : Ursomed, Ursofalk Geçmiş olsun
Geçmiş olsun. Benim bir dostum yıllar önce ERCP ile aldırdı safra kesesi taşlarını. Hem de bu teknoloji çok yeniyken. Şimdi en ufak bir sıkıntısı yok. ERCP teknolojisi de o zaman göre daha fazla gelişti, hekimler de bunda ciddi bir tecrübe kazandı. Açık operasyonu doktorlar pek tercih etmiyor zaten. Laparoskopik de olsan bildiğim kadarıyla 1 gün yatırıp taburcu ediyorlar.
Yaklaşık yarım saat önce kadar işyerinden bir arkadaşla ayak üstü sohbet ettik. Aynı sorun onda da varmış. Doktor beklemenin bir anlamı yok kendiliğinden düşme ya da kırılma gibi şeylerin olmayacağını demiş. Biran önce ameliyat olmasını dile getirmiş. Geçmiş olsun.
Eğer taş küçük ise yani çıkış yolundan geçebilecek büyüklükteyse hemen ameliyat bence, ama 1 cmden büyük safra kanalından geçemeyecek büyüklükteyse gerek yok gibi , en doğru kararı doktorunuz ultrasondan sonra verecektir.
Aynı durum babamda da var. Kendisi kanser hastasıydı, kanseri yendi. Doktor safra kesesinde taş olduğunu söyledi ama dediğin gibi herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Çok basit bir ameliyatmış. Eğer ki herhangi bir başka rahatsızlığın yoksa uygun zaman da olun. Çokkk geçmiş olsun
Merhaba! Annem bu ameliyatı geçirdi ve açıkçası tespit edildiğinde bayağı ilerlemişti. Sık sık karın ağrısı rahatsızlığı vardı en son doktor olan dayımın kliniğinde yapılan testler sonucu tespit edildi. Ve laparoskopik yani kapalı yöntemle ameliyat edildi. Kapalı ameliyat şöyle rahat. Safra kesesi bölgesinden 4 yerden çok küçük çaplı delikler açılarak işlem gerçekleştiriliyor ve ameliyat sonrası hastanede kalma süresi çok kısa. Sonrasında da fazla evde kalmadan iş hayatına geri dönebiliyorsun. Sürece her evrede bizzat şahit olmuş biri olarak en kısa zamanda kapalı yöntemle ameliyat olmanı tavsiye ederim. Çok geçmiş olsun.. 🙏🙏
Evet aldırdım kurtuldum lakin bende bir yıldan fazla ağrı sızı yapmıştı ve son dönem berbattı ve iltihap oluşturması durumunda uzun ağır ilaç tedavisi olmadan ameliyatta edemiyorlar Aldırılabilir ve basit kapalı bir ameliyat zahmeti yok gibi Şu da bir gerçek safra kesesi yokluğu bazı yiyeceklerin mideye ağır gelmesine sebep oluyor
Validem oldu, laporoskopik ameliyat, 3 adet minnak delik, oradan alınıyor, artık 1 gün hastane yatışı. Taş orada kalırsa çevreye zarar verir, takip edilmesi gerekir, bu sökücü olabilir, yediklerinize ayrıca şu an hatta ameliyat sonrası en az 6 dikkat etmelisiniz. Geçmiş olsun.
Teşekkür ediyorum hanımefendi. Ailemden birkaç kişi oldu. Sorunlu bir ameliyat değil diye düşünüyorum. Erken müdahale genel, mide ve bağırsak sağlığınız içinde iyidir.
1 hafta önce oldum. Benımkının de agrısı yoktu ama şişkinlik , hazımsızlık , gaz ve sırt agrısı yapıyordu. Doktorum aldırmam gerektiğini söyledi iki gün içinde ameliyat oldum.
Geçmiş olsun tekrar.. ameliyatını ol, kurtul inşallah. Hiç bekleme canım.. ben olmadım, babamın safra kesesini komple aldılar. Ama o çok farklı bi durum, biliyorsun..
Bence bir an önce aldırmaya bak ameliyat gerekiyorsa yaptır, benim annanem ameliyat olmaktan korktu yaş ilerleyince ameliyat olması sıkıntı oldu sonra o taş içerde kansere cevirdi rahmetli oldu ondan sonra
Ben ameliyat oldum ve doktorlar taş olduğunu gördüğünde hemen ameliyat demişlerdi. Zehirleme ihtimali yüksek olduğunu demişlerdi. Ki ben ağrısını yıllarca cektim en güzeli ameliyat olup kurtulmak.
Gecmis olsun. Kolay aliyorlar. Öncesinde ilac tedavisiyle de dusurulebiliyor. Kapali ameliyat dedikleri lazerle kirabiliyorlar. Ama tedavini aksatma. Ileriye birakirsan ciddi sorun yaşayabilirsin. Safra intihaptan kaynakli patlarsa ciddi etkiler..
Ana Sayfa > Sağlık & Diyet > Sorular > Safra kesesi taşı ameliyatı olan var mı? Taş sorun çıkarana kadar beklemek mi yoksa bir an önce aldırmak mı gerekir?
En İyi Görüş