Annemin kuzeninde şeker hastalığı var.Eğer çok yakın akraba sayılıyorsa risk grubuna girmiş oluyorum.Bu durumda genel bir sağlık kontrolünden geçmeliyim.
Evet.
Hayır.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Uzak akraba ama genler tabi ne olacağı belli olmaz ama genelde babadan anneden çocuğa toruna diye gider risk olabilir.
Anannen Deden
/ \
Annenin kardeşi Annen + Baban
/ \
kuzenin sen
/ \
kuzeninin çocuğu senin çocuğun
Tabloya bak senin kuzeninle sen ve senin çocuğun aynı genleri taşır dededen ve anannen den yayılır
yakin akrabalarindan yola cikmalisin öncelikle misal anne baba dede nine annenin kuzenine gelene kadar ohoo.. onlarda yoksa genetikten gelme olanagi pek yoktur yani.. allah korusun her türlü hastaliktan cümlemizi...
Daha önemli olan anne baban ve deden gibi kişiler.Çok önemli değil annenin kuzeni.Kontrol iyidir ama sağlık açısından.
Cevap
7Cevap
akraba olarak sayılabilir ama bu gen meselesi nesiller öncesininkine bile gider.
hayir gecmiyor. benim annemin kuzeniyle benim arami yapmaya calisiyorlar uzak akraba olduklari icin. kendi kuzenlerimle böyle birsey söz konusu bile olamaz ama!
annenin kuzeninin oğlu ile olur hiçbir sorun olmaz hem genetik açıdan hemde dini açıdan sakıncası yok ama kendi kuzeninle olmaz evlenemezsin
Dini neden karıştırıyorsun ki olaya :D Bu cevabı veren arkadaş belki ateist ya da belki şamanist.Genel kalıplara girmeyin ya.. ;)
Uzak akraban, ancak kontrol ettirmende fayda var..
şeker hastalıgın varsa az çok farkedersin acil servis işini görür
olsa da olmasa da genel kontrolden gec derim.
evet , inşallah sağlık açısından taş gibi çıkarsın
Ne olursa olsun geç, için rahatlar.
nıye onlamı evlenecen ?
Evet sayılabilir..
Evet sayılabilir.
Evet.
sayılmaz çok.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar