Antidepresan ilaçları kaç günde bırakılır erken bırakmak için ne yapılması gerekiyor
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
doktor karar verir. en az birkaç ay kullanman lazım. bırakman için bişe yapmana gerek yok bünyenin ilaca tepkisine göre değişir
Peki bittikten sonra eskisi gibi olurmuyuz
bu tamamen depresyonun şiddetine, evresine, bünyenin antidepresana göstereceği tepkiye göre değişir. bırakıp bir daha kullanmayan da var bıraktıktan sonra daha kötü olan da var. bilemezsin
Sen desene bo## yemişsin diye 😔
Geçermiş ya sence hapı kullanalı 5 gün oldu
alakası yok. sen düzgünce tedavini almaya bak sadece. ve kontrollerini eksik etme
Geçermi sence hap kullanmayı ne zaman birakirim
5 günde daha hiçbişe anlamazsın. en az birkaç ay kullanman lazım 5 gün ne ki
Mesela 1 ay kullandım ya bir ömür boyu grćmezsse
ölüm yok ucunda
Sence ömür boyumu kullanacağım hapı
Tahminin nedir söylermisin?
1 ay
Peki bittikten sonra eskisi gibi olurmuyuz
Olursun. Antidepresanlar çok tehlikeli.
Ne yapmam gerekecek ya
antidepresanın tehlikeli olduğuna hangi farmakolojik bilgine dayanarak karar verdin?
Psikiyatriste git. Dozajı düşürsün yarım yarım al, sonrasında daha hafif bir hap varsa ona falan geçersin. Ama ben genel olarak şizofreni veya ağır depresyon haricinde hap önermem. Beyindeki serotonin hormonu işini güzelce yaptığı sürece ne gerek var? Bunların hepsi ilaç sektörlerinin türkiyede para kırma çabası. Avrupada tamamiyle yasak antidepresanlar.
dozun ne kadar olacağına psikiyatrist karar verir sen karar vermezsin. sinir sisteminde hormon nörotransmitter iletimi normal olan birine zaten antidepresan verilmez, eğer psikiyatrist önermişse demek ki hormonlarda bi problem var demektir. avrupada da yasak değil ayrıca
@trttddyy Deli gibi araştırdım. 6 ay avrupada yaşadım. Sen hangi ülkede Hollanda/Almanya gidipte eczaneden antidepresan alabilirsin? Hiç prospektüsünü okudun mu? İçeriğinde neler var. Sırf sınavlara hazırlanıyor dikkat bozukluğu var diye zanax yazıyorlar çocuğa. İlaç şirketleri deli gibi para kırıyor. Biraz araştırmanı öneririm.
istediğin kadar araştırabilirsin. tıp fakültesine girip psikiyatri dersi almış, serviste yatan hastaların durumunu görmüş, poliklinikte hasta muayene etmiş bir asistan doktor kadar bilgin tecrüben olamaz
içeriklerini bana öğretmene gerek yok adım gibi biliyorum zaten
@trttddyy 😂 Groningen, Cambridge'den mezun olup onlarca makale ve kamu spotu hazırlayan profesörlerden bahsediyorsan evet. Onlar kadar tecrübem olamaz. O yüzden antidepresan önermiyorum zaten onlar da önermediği için
@trttddyy hangi üniversiteden mezunsun? Muğla mı afyon mu? Uşak mı? Ya da çalışıp sektörde sende ortaklık kurup para mı nemalanıyorsun? Ciğerinizi sizin
aşko ne güzel tartışıyorduk, neden engelledin? vereceğim cevaptan mı korktun yoksa neden tartışmadan kaçıyorsun hahahshshs.
antidepresanın kelime anlamına bakacaksın önce. anti-depresan. depresif ne demek, sinir sistemi ve beyinde hem uyarıcı hem de inhibe edici reaksiyonlar oluyor demek. eğer inhibe edici reaksiyonlar, uyarıcılardan fazla olursa denge şaşar bu durumda sinir sistemi baskılanır demek. işte bu baskılanmış sistemi uyarmak için verilen ilaca da adı üstüne antidepresan denir. ben bilmem nerede bi doktorun dediğine bakmam, şu an dünya çapındaki doktorların çoğunluğu ne diyor buna bakarım. eğer sen milyonlarca doktorun dediğini bi kenara bırakıp sırf senin kafana uyuyor diye bilmem nereden bi doktorun dediğine rağbet gösterirsen şaşarsın. elinde o kadar imkan varsa girersin pubmed'e hasta vakalarını okursun. case reportlara bakarsın, binlerce hastanın antidepresan sonucu nasıl olumlu etkiler geliştirdiğini görürsün. baktın mı hiç? ona bakarsan bu ülkede tus derecesi yapmış bi doktor ekranlara çıkıp covid türk genine etki etmez diye şarlatanlık yaptı. o kadar göğüs hastalıkları uzmanını bi kenara bırakıp bu tiplemeye inanmaya benzer senin durumun. ya da zamanında no 'nun hipertansif hastalarda kullanılabileceğini bulup nobel kazanmış bi farmakolog şu an herbalife adlı zehirlerin sponsorluğunu yapmakta. sırf nobel kazanmış diye bu doktora mı inanacaksın bilmem ne mezunu diye? bu ürünlere bağlı yüzlerce karaciğer yetmezliği hastalarını pubmed'e sunan binlerce doktor çöp mü oluyor? okuluma gelecek olursak, türkiye derecesi yapıp İstanbul'da en saygın tıp fakültelerinden birini kazandım. önce farmakolojik olarak benim bir ayda öğrendiğim bilgileri tecrübeleri sen otur kazan ondan sonra belki benimle tartışabilecek seviyeye gelirsin :))
antidepresanlar sayesinde intiharın eşiğinden dönen onlarca hastayı sen görmüyorsun klinikte canım, çok merak ediyorsan kaynak veriyorum pubmed ncbi lancet gir araştır hasta vakalarını oku. iyi günler :))
@askolar Ağla
@askolar tebrik ederim çok güzel açıklamışsın ama anlayana :) bağnaz birine uzun uzun anlatmaktan da kurtardın beni :D
@İrşii bak bi de yan hesaplarından kendine yorum atıyo aşık oldu bana ya
@askolar merhaba size acil ulasmam lazim lutfen takibimi kabul edermisiniz agir panik atak kaygi bozuklugu takintili dusunce hastasiyim bana yardimci olun lutfen takip istegimi kabul edin ben bayanim
@trttddyy merhaba size acil ulasmam lazim takip istegimi lutfen kabul edin agir derecede panik atak kaygi bozuklugu takintili dusunce hastasiyim bana uardim edin nolur sormam gereknseyler var bende bayanim endiseniz olmasin