Gençler selam.2 gün önce dolap kapağı ayak baş parmağıma, tırnağıma düştü. Dolabın kapağı sürgülüydü. Yerinden çıkmıştı onu takayım derken küt tırnağıma... Gece ağrı artmaya başladı ve morardı. Sabaha kadar tırnağım zonkladı ağrısından uyuyamadım. Sizce bu kadar uzun süre zonklaması normal mi? (bir de o gün yürüyüş yapmıştım sızlamasına aldırmadan) Ertesi gün eczaneden krem aldım bugün daha iyi ama mahvoldum :(
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Krem falan yanlış. Buz uygulaman lazım darbe ve düşme ile kemik hasar gördüğü zaman.
Ama krem ağrsını azalttı baya bi
Sismesiyse iyi
Aslında buz koymak yanlış. Vücut darbe alan yeri kendi isteğiyle şişirip iyileşene kadar oraya gelicek yeni darbeleri yumuşatır yani asıl amacı hava yastığı görevidir biz buzmile müdahale ederek vücudun savunma mekanizmasını bastırmış oluyoruz.
@vesvesex yanında çalıştığım ortopedi doktorların hepsi buz öneriyor krem ve sıcak ve masaj yanlış diyorlar.
Tabiki muayene harici krem gibi medikal şeyler yanlış ama tıp bilime dayalı bir dal yani sürekli gelilmekte olan ve geliştikce kendi daha önce kullandıkları yöntemleri çöpe atıyorlar en basit ve en yakın örneği korona tedavisinde kullanılan ilaçlar yüzünden kalp krizi böbrek yetmezliği vb rahatsızlıklar gibi hayatlarını kaybeden yüzlerce insan.
@vesvesex buz yanlış değil bu arada. Kemik darbe aldığı zaman şişmemesi için uygulanir
Tamam darbe sonrası şişlik sebebi vücudun o bölgeyi korumaya aldığı için ürettiği şey diyorum ben de ben ortopediye gittim dizlerimden sesler geliyodu merdiven çıkamıyodum dizlerim bedenimi taşımıyodu adam bana squat çekme bisiklet kullanma dedi egzersiz fizik tedavi verdi aradan yıllar geçti benim sıkıntı hala aynı. Sonra ben bisiklete başladım turlara katıldım 1 sene geçmeden dizlerimin gücü yerine geldi şimdi 100 kiloya kadar taşıyabiliyorum ramazandan önce squata başladım abi yürüyüşüm bile değişti çok dinç oldum hadi bilim insanları bunuda açıklasın 😂
@vesvesex dostum ben kemikten söz ediyorum senin sıkıntın eklemsel ve bağlarla ilgili. kemiğe bu uygulayabilirsin darbe sonrası. Benim alanından birisi ortopedi
benimde geçen gün duşta ayağıma baş parmağıma 1 litrelik duş jeli düştü 🥺
benim nerden baksan 10 kiloluk şey düştü ya çok fena bir acı :(
o daha kötü tabii doktora gittin mi 🥺
yok eczaneye gittim krem verdi o da iyi geldi çok şükür :)
kırık yok o zaman :)
Geçmiş olsun
Teşekkür ederim.
Hemen geçmez ama zamanla düzelir, ben sabaha kadar diş ağrısından uyuyamamıştım dayımlarda, böyle var ya kıvrandım, en son dibinden kan attı, kurtuldum yani. Sağlık önemli, dikkat etmeli.
Diş ağrısı da korkunç bir şey , benim de başıma gelmişti :( geçmiş olsun sana da :(
Gece ne çektim bir ben bilirim valla, saol teşekkürler.