Birlikte olduğum insanın yıllar sonra HPV Tip 52 virüsüne sahip olduğunu öğrendim, taşıyıcı olma ihtimalim nedir?

Öncelikle merhabalar arkadaşlar. İnternette çok fazla bilgi kirliliği var bu yüzden soru hakkında bilmeyen ya da tam fikri olmayan insanların yorum yapmasını istemiyorum. Eğer bilen birileri cevap verirse çok sevinirim. Olayı şu şekilde özetleyeceğim:

Geçmişte cinsel ilişkide bulunduğum birinin yıllar sonra HPV tip 52 virüsü taşıdığını öğrendim. Ancak tam olarak hatırlamadığım bir süre sonra sevgilim oldu ve şu an onunla birlikteyiz. Kıza söyleyip onu korkutmak istemiyorum ancak şu an işsiz olduğum için test olacak param yok. Test olacak parayı asla bulamam, hadi buldum diyelim sonra bir de tip teşhisi yapıyorlarmış onun için de ayrı para ancak cebimde 100 liradan başka para yok. Sonuç olarak bu işin bir istatistiği var mı?

Beni geçmişte bu konu hakkında uyarmayan kadın ise bu virüsün herkeste olduğunu ve umursamamam gerektiğini söylüyor. Beni sende şimdiye kadar siğil çıkmadıysa bir sorun olmaz diyor ancak siğilden korkmuyorum zaten sevgilimi kanser etmekten korkuyorum. Zaten kadının kendisi zamanında rahim ağzı kanseri olmuş ancak saklamış her şeyi benden. Eğer bende varsa virüs anlamamın yolu var mı ya da sevgilime bulaştırdıysam onun anlamasının bir yolu var mı merak ediyorum...

Araştırdığımda da tip 52'nin yüksek riskli tiplerden biri olduğunu gördüm. Şu an ne yapacağımı bilmiyorum. İnsanların bazıları bir süre sonra vücudundan atıyormuş virüsü bende de öyle bir şey olmuş olma ihtimali var evet. Ancak o kadar fazla bilgi var ki internette neye inanacağımı şaşırdım kısacası. Bilen arkadaşlar görüş bildirirse sevinirim. Zaten elime para geçen ilk fırsatta hem kendime hem kız arkadaşıma test yaptıracağım.
Birlikte olduğum insanın yıllar sonra HPV Tip 52 virüsüne sahip olduğunu öğrendim, taşıyıcı olma ihtimalim nedir?