Gün içerisinde ya da uykuda yaşanan yoğun stres veya depresyonun neden olduğu diş sıkma ya da gıcırdatma problemidir bruksizm. Bende var maalesef özellikle geceleri yapıyorum. Tedavi edilmezse kronik bir hal alıyor
Gece uykuda ya da gün içinde farkında olmadan dişlerinizi sıkıyor ya da gıcırdatıyor musunuz?
Eskiden yapıyordum çok şükür geçti sonradan kendiliğinden. Strestendi demek ki o dönemde. Sabahları baya çene ağrısıyla kalkıyordum, dişlerim acıyordu, gün boyu da geçmiyordu. Hatta bunun tedavisi olan gece plağı için de görüşmüştüm. Sonra kendiliğinden düzeldi. O dönem rüyamda da sürekli dişlerim döküldüğünü görüyordum. Kötü bir dönem. Ne yaparsan yap düzelmiyorsa gece plağı tek çözüm.
Evet, çocukluktan kalma bir durum bende. Çocukken her gece olan bir durum artık sadece stresli yoğun dönemlerimde yaşıyorum.
Ben gece plak kullanmayı istemediğim için alternatif olarak uyumadan önce zihnimi rahatlatma yolunu sectim. Tabi ileri seviyede olanlar için bu mümkün olmayabilir.
Evet geceleri çok yapıyorum her sabah kalktığımda dişlerimin ağrıdığını farkediyorum. Bunun sonucu olarak sanırım dişlerim yamuldu ve şu an tel tedavisi görüyorum. Tedavi görürken bile hala sıkıyorum her sabah kalktığımda ağrıyor çünkü. 😏
Evet var. Dişlerimi sıktığımdan uyurken kalkınca çenem ağrıyor, bazı zaman. Zahnschiene vermişti doktor herhalde Türkçesi şey diş plağı imiş.. çok stresli bir günün gecesi yapıyorum bunu çok, sabahları hissettiriyor kendini
Çok fazla. En çok da ses çıkarmamam gereken zamanlarda yaptığımı fark ettim. İstemsiz oluyor fark ettiğimde hemen gevşetiyorum ama biraz ağrı yapıyor yinede.
Evet senelerdir uyurken yaptığım bir durum bu, öyle bir hal almıştı ki, sabah uyandığımda çenem olduğu gibi ağrıyordu. Sonrasında gece plağı yaptırdım ve uzun zamandır onu kullanıyorum...
Bireyin uyku partnerini uyandıracak kadar yüksek sesle dişleri gıcırdatma Birbirine kenetleme olmak üzere artan diş ağrısı Dişte hassasiyet, çatlamış, düzleşmiş, gevşemiş veya yontulmuş dişler Çenede, boyunda veya yüzde ağrı Dişin daha derin katmanlarını açığa çıkaracak kadar aşınmış diş minesi Kulakta bir sorun olmasa da kulak ağrısı gibi hissedilen ağrı Şakaklarda başlayan hafif baş ağrısı Uyku bozukluğu Yanak iç kısmında çiğnemeden kaynaklanan hasar Yorgun ya da kasılan çene kasları ile tamamen açılıp kapanmayan kilitlenmiş bir çene bulunur.